Ik was een van de gelukkigen die deze TV mocht bewonderen als pre-release.
Laat ik eerst voorop stellen dat ik het helemaal niet heb op de gebogen schermen. En ik hoop ook dat deze trend snel gaat verdwijnen. Een tv hoort strak en vierkant te wezen in mijn optiek.
Maar dit nadeel was snel op de achtergrond geraakt toen ik binnen kwam lopen en het beeld zag.
Laat ik eerst beginnen over de afwerking, wat mij over het algemeen opvalt bij gebogen Oleds dat wanneer de TV uit staat er altijd bobbels zichtbaar zijn in het scherm. Vooral erg hinderlijk wanneer de TV uitstaat. Jahh ook als de tv uitstaat moet het beeld mooi zijn

. Maar dat was bij deze 55EG960V absoluut niet te zien een "mooi" uniform gebogen scherm, dat hebben ze mooi gedaan.
De achterkant is wit van dit exemplaar en is dus ook mooi afgewerkt als de TV in een open ruimte moet staan. Smalle "bezels" en een chromen rand.
Ophangen hoort ook tot de mogelijkheid, alleen met een originele beugel
De afstandsbediening vergt enig gewenning het scrollwieltje ook de OK toets en het komt weleens voor dat wanneer je drukt het wieltje scrolt.
Daarbij vind ik dat bij zo'n TV va dit geld er toch wel een meer premium aanvoelende afstandsbediening bij had gemogen.
En dan de beeldkwaliteit, uiteraard draaien ze daar de demo's van LG en zo ook het filmpje met het fruit. Het beeld is zo scherp en de kleuren zo levensecht dat je het bijna van het beeld kon pakken. Echt geweldig...
Ook een Netflix promo gezien met wat snel bewegende beelden. En daar waren toch wat lichte artifacts zichtbaar. Maar dan sta ik in de superkritische modus. Het perfecte paneel moet nog worden uitgevonden maar dit komt heel dicht in de buurt.
Wit is echt mooi wit, geen groene of rode was zichtbaar en dat is natuurlijk te danken aan de RGBW leds.
Smart TV.... tja ik gebruik het zelf nooit. Maar het werkt wel supersnel, Youtube is echt binnen no-time gestart.
Het geluid is best redelijk te noemen voor een OLED/platte tv. Stereobeeld is in ieder geval hoorbaar. Alhoewel ik toch altijd zou overschakelen naar mijn AV receiver.
AL met AL kan ik zeggen dat dit de beste TV is die ik tot nu toe gezien heb. Ook al ben ik een echte Plasma liefhebber.
De prijs is aan de hoge kant maar iemand die het beste van het beste wil hebben is deze TV het zeker waard. Tegen de tijd dat de mijne aan vervanging toe is zijn de prijzen misschien wat lager