Heb deze laptop nu 1 week in gebruik. en moet zeggen is een prima laptop. Zoals bekend bij Thinkpads moet je aan de toetsen wennen maar werk er al langer mee aangezien ik er van me werk ook een heb. Maar daar mag zoals bekend geen eigen software op helaas. Daarom besloten voor me eigen er een aan te schaffen.
Featureset
Voor mijn gebruik is de Intel Core Duo Mobile T9400 meer als genoeg. De reeds aanwezige 4 GB mem is ook dik in orde hij draait Windows vista business zonder problemen. De videokaart een FireGL Mobility v5700 kan met gemak de 1920x1200 (WUXGA) aan. Geeft een mooi strak bureaublad weer. Voor alle specs van deze laptop klik dan even op deze
link
touchpad
De touchpad gebruik ik eerlijk gezegd niet vaak die word alleen gebruikt als ik op reis ben op de vliegvelden. Heb er gelijk een docking station bijgekocht (TP Essential port replicator). zodat ik thuis hem dock en met een 23" inch en draadloos toetsen bord werk. Dus over het touchpad volgt er later meer.
*update*
zit nu met de touchpad aan het werk aangezien battery eater loopt. Reageert goed aan de buiten kant van de touchpad kan je netjes scrollen van boven naar beneden. aan de onder kant van links naar rechts. Met dat rare rode puntje wat tussen het keyboard zit werk ik sowieso nooit. Maar denk als je het gewend bent het ook wel oké zou zijn. Merk nu ook gelijk je kan de toetsen indelen. Krijg steeds meer onder zoek op dit ding meer volgt
Accuduur
Wissel telkens van batterij gebruik naar stroom gebruik en hij houdt het 3,5 uur uit op zuinigste modes. en met goed gebruik is ie na 2,5 uur leeg. Aangezien je op vliegvelden altijd wel stroom kan vinden is dit ook totaal geen probleem voor mij. Dus geef ik dat zeker goede beoordeling.
Interne simkaart
Dit is ook een leuk onderdeel van de laptop. Heb zelf op me GSM internet via T-Mobile. Heb me kaartje er even in gestopt en ja werkt prima. Nadeel is wel de batterij eruit om je simkaart erin te stoppen. Voordeel is weer ze kunnen niet zomaar je simkaart er even uithalen. Dit heeft mede te maken vermoed ik met de housecall wat je kan doen met de laptop. Uit is Uit en als je hem aanzet je komt er niet meer op. Vermoed ook dat de GPS via telefoon masten gaat. Dat moet ik nader onderzoeken.
Beveiliging
De eerste keer met de vingerafdruk scan had ik een probleem. Oorzaak was een klein litteken op me wijsvinger dus dat keurde ie af. Daarna een andere vinger gepakt en werkte perfect zeker een leuke future op deze laptop. Handig voor het aanmelden vinger erover en je bent ingelogd.
De bouw kwaliteit
Ook dit is een punt waarom een thinkpad. Ze staan er gewoon om bekend dat ze stevig zijn. Aangezien ik in de tunnelbouw zit. Komen we in alle uithoeken van de wereld. Dus dit is een punt dat gewoon goed moet zijn. Ligt en stevig omdat ie overal mee naar toe gaat in een laptop rugtas. Soms valt me tas wel eens je kent dat wel.
Persoonlijk vind ik dat hier ook de look bij hoort die de thinkpads hebben. Gewoon retro style zeg maar. Niks blinkend niks geen poespas gewoon netjes mat zwart. Persoonlijk is dat ook weer goed. Meeste denken o is een oude laptop dus jatten ze niet eens

. Is voor mij persoonlijk een ding wat belangrijk is zeker als af en toe je laptop op kantoor staat waar je internet heb, of op een TBM en je bent zelf even weg koffie drinken of zo. Persoonlijk trek ik ook gelijk de Intel en Vista sticker er af.
Persoonlijk gebruik
Deze laptop word hoofd zakelijk gebruikt voor privé doeleinden. Daarom een dus iets groter model en een zwaardere kaart zodat ik ook spellen kan draaien of een film kan bekijken. We zitten meestal op hotel en dan is het gewoon leuk als je vrij bent even een spel spelen om te relaxen. Dan is een groot scherm een must. Maar ook voor me werk voor met Siemens Step 7 de PLC software te bewerken en storingen daarin zoeken mocht er geen Field PG op de bouw aanwezig zijn dan is de hoge resolutie echt een punt erbij. Had via me werk een 14" maar dat was dus echt maar niks om daar fatsoenlijk mee te werken. Daarom gekozen voor een groter scherm.
Persoonlijk wou ik eerst een siemens Field PG kopen voor prive gebruik maar aangezien de prijzen daar zeer hoog van zijn. Ok ze zijn spat water dicht en echt stabiel werk er vaak mee aangezien ik voor
HK field service werk. Maar die prijzen lagen me dus echt wat te hoog en de 2e optie is dus echt dit type.
Update 11-06-2009
Accu haalt nu 4,5 uur. Dat sim gebeuren wat er ook inzit werkt niet 100% je moet echt de simkaart er goed insteken anders ziet hij de simkaart niet. Dit heb te maken met dat rare plastic gedoe om de simkaart eruit te trekken!!! Na dat weggehaald te hebben werkt het prima.
Is ff een kleinigheidje van lenova maar dat zal ook wel weer goed komen denk ik zo. De rest laptop werkt gewoon nog perfect. en heb er echt veel plezier van...
Als je een mooie stevige laptop zoekt is dit echt een must. hoge resolutie, goede processor en voldoende werkgeheugen. Ok de prijs is niet mis je kan ook andere merken kopen met zelfde specificaties maar dan is ie niet zo robuust. Dit is in mijn ogen de beste vervanger tegen een Field PG van Siemens.
Update 26-07-2009
DVD is kapot heb het gemeld bij de web winkel. Moet zeggen die laptop heb gevlogen 6 meter diep scherm is heel en net de DVD id eruit die is kapot echt goede lenovo product
Update 6-10-2009
Zit in China voor me werk nu en heb er vorige week een blueray ingezet verander binnen kort compleet naar windows 7. accuduur zit ik nu op 5 uur. is niet waar ik om vraag was hele investering dit ding. maar werkt prima
Update 13-11-2009
Gisteren Windows 7 64 Bits Ultimate erop gezet. Alle hardware werd herkent nadat ik de Lenovo software erop gezet. Werkgeheugen is uitgebreid naar 8 GB. De harde schijf is ook veranderd naar een 7200 Rpm 500 GB. Heb de hardware in China gekocht en dan hier in Nederland ingebouwd aangezien ik hier een snellere internet lijn heb.
Update 10-01-2010
Heb me laptopje weer terug

Al sinds vrijdag, was helaas door een maat van me van de trap gevallen. Scherm kapot en behuizing. Moederbord was gelukkig nog heel thx to Microfix (THX Bart voor de goede begeleiding en hulp) die hebben hem weer helemaal netjes als nieuw afgeleverd.
Zo kan je zien hoe sterk de behuizing is althans het frame wat erin zit voor protectie tegen zulke gevallen die ik nu dus even had.