Synology DiskStation DS215j Review

wir
7 augustus 2015, laatste update op 9 augustus 2015, 11.718 views

Synology DiskStation DS215j

Leuke goedwerkende NAS die eenvoudig in het thuisnetwerk te hangen is. Verbinding met internet en een eigen cloud zijn zeer eenvoudig op te zetten m.b.v. QuickConnect.

Pluspunten

• Eenvoudige manier om een NAS in je netwerk te hangen
  • Persoonlijke cloud is eenvoudig op te zetten
  • Snelheid is afdoende voor eenvoudig huis, tuin en keuken gebruik
  • Trillen van harde schijven wordt voorkomen voor rubber plugjes
  • Reserve schroefjes voor de HDD ophanging en de behuizing worden meegeleverd
  • Kan Plex draaien, zolang je maar niet naar een smartphone o.i.d. streamt

Minpunten

• Helaas trilt de NAS toch wanneer de harde schijven draaien
  • Korte voedingskabels

Belangrijkste specificaties
Grootte bays: 3.5' (2.5' alleen mogelijk met los te kopen bracket)
Aantal HDD bays: 2
Maximale opslag: 16TB
Raid-modi: 0, 0+1, 1, 1E, JBOD
CPU: Armada 375 88F6720 (2x 800MHz)
RAM: 512MB
Aansluitingen binnenin: 2x SATA-600 (incl. voeding voor HDD's)
Aansluitingen achterkant: LAN 1Gbps, 1x USB 2.0, 1x USB 3.0

Rede van aankoop
Deze NAS heb ik aangekocht met als hoofddoel om een persoonlijke cloud op te zetten. Voor mijn studie en werk (in het onderwijs) maak ik veelvuldig gebruik van dropbox. Echter liep ik aan tegen de beperkingen van dropbox, voornamelijk de kosten die er aan verbonden zijn om de opslag te vergroten. Een NAS is dan een mooie oplossing, vooral ook omdat deze een versleutelde back-up kan maken op online clouddiensten (zoals dropbox, onedrive, etc.).
Naast een eigen cloud wil ik de NAS ook gaan gebruiken om films op te zetten. Mijn vorige opzet was een groot gamesysteem (voor de ontspanning) waarop ik films binnenhaalde en vervolgens via het thuisnetwerk deelde met mijn HTPC. Mijn bakbeest stond dus vaak te draaien om een film binnen te halen of tijdens het film kijken, dit kwam de energierekening niet ten goede. De NAS kan dienst doen als downloadstation en locatie waarvan ik films kijk op mijn HTPC, dit zal geld gaan schelen.
De vele andere opties die het OS van de DS215J biedt ga ik later bekijken, deze zal ik niet opnemen in deze review.

Unboxing
De DS215j wordt in een, naar mijn mening, mooie doos geleverd. Bij uitpakken ligt de NAS als een juweel in een juwelenkistje. In een aparte ruimte, welke is afgedicht met een deksel, vind je de bekabeling (elektriciteit- en netwerkbekabeling). Ook een kleine handleiding om je op gang te brengen. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je de harde schijven moet monteren en hoe je de NAS voor de eerste keer opstart.
https://lh3.googleusercontent.com/33FS-rg0HPip4elcpyR35SUfijUSpBfbezkBmDIGhQ=w1689-h955-no https://lh3.googleusercontent.com/d8OKpttXZlrWCu4vqNTZD7yJzG_Edg6ytyshnTt98A=w1689-h955-no
https://lh3.googleusercontent.com/afHLs_2JW8N8Nc2bMYfNKiisSKjEwRNccb_Wd98swQ=w1689-h955-no https://lh3.googleusercontent.com/9u9Wy1A5HRpohiiEQSLTVZHujpv1R1-22qaZsY-XjQ=w1689-h955-no

Inbouwen harde schijven
Ik heb gekozen om 2 WD RED harde schijven van elk 3TB te installeren in mijn NAS. Zo kan ik de RAID functie gebruiken en heb ik voldoende opslag.

De behuizing opent prettig en eenvoudig. Direct uit de doos is de behuizing te openen. Later schroef je deze vast met de geleverde schroefjes. Binnenin vind je de elektronica vrij netjes weggewerkt. Het voornaamste wat je ziet is grijs metaal met 2 bays voor de harde schrijven en een ventilator die voor de koeling gaat zorgen.

Allereerste heb ik beide harde schijven op hun plaats geschoven. Het is even uitproberen om de schijven in de connector te krijgen, maar koste weinig moeite. De harde schijven worden vervolgens vastgezet met bijgeleverde schroefjes. Deze hebben een kort schroefdraad zodat de harde schijven als het ware in de rubber plugjes hangen. Na het inbouwen van de harde schijven, sluit je de behuizing. Deze wordt vervolgens met 2 schroefjes vastgezet.
Van de schroefjes heeft Synology wat extra in de doos gedaan, dit vind ik netjes! Twee extra schroefjes om de harde schijven vast te zetten en één extra schroef voor de behuizing. Mocht je iets kwijtraken, dan is dat dus geen ramp.
https://lh3.googleusercontent.com/FU6c7d2VeQykZuJ9SqUHmQpfzOl85qwTnKkSPB9dog=w944-h534-no https://lh3.googleusercontent.com/kdG_Nn9fXqoN4SkZ9guRnR4xgNeHUphMJ4aJ3quxmw=w944-h534-no
https://lh3.googleusercontent.com/ggmWbjLwXFpKLY-5Qv0rySOFHXqpFR3YLzPwDLeL7g=w944-h534-no https://lh3.googleusercontent.com/tqjYmZmC56MFex4eRlKjC1jHB5eauDFRvmrm7dsdXw=w944-h534-no

First start up
De NAS heb ik naast mijn router geplaatst in een kast in de woonkamer. De elektriciteitskabel is niet erg lang, dit vind ik wat onhandig. De internetkabel is prima. Na het aansluiten van beide kabels, moet je de NAS aanzetten met de aan/uit-knop op de voorkant. De harde schijven beginnen te draaien en de lampjes knipperen wat.
Wat direct tegen viel, was het geluid wat werd geproduceerd door de trillende harde schrijven. Dit kwam doordat de NAS op een plank staat, welke de trillingen direct doorgaf aan een tussenmuurtje. Het tussenmuurtje fungeerde zo als versterker. Een net stuk piepschuim uit de verpakking van de NAS, verhielp dit euvel. Piepschuim eronder en de NAS is nu niet meer te horen in de woonkamer.

De NAS is in het netwerk eenvoudig te vinden door naar http://find.synology.com te gaan met je browser. Hiermee werd de NAS direct gevonden, kon ik verbinding maken en de NAS verder installeren. Allereerst werd hiertoe DSM (DiskStation Manager) gedownload en geïnstalleerd. Dit duurde ongeveer zo'n 10 minuten. Vervolgens doorliep ik wat stappen om basisinstellingen in te stellen en een administrator account aan te maken. In de nieuwste versie van DSM wordt het standaard 'admin' account dus niet meer aangemaakt (later staat hij nog wel bij gebruikers, maar dan uitgeschakeld).
Na deze instellingen wordt je gevraagd wat basis apps te installeren. 'Zodat je meteen aan de slag kan', aldus de NAS. Hieronder vallen o.a. de cloudapp, downloadapp en apps voor muziek, foto's en films. Door het installeren van deze apps maakt de NAS ook meteen een aantal mappen hiervoor aan.
Nadat alles geïnstalleerd is (apps installeren kost ook weer 10 minuten), kom je op het bureaublad van de NAS. Hier zie je rechtsonder een aantal widgets die de totale opslag weergeven, aangeven hoe zwaar de NAS wordt belast en hoe de systeemintegriteit is. Niet alle widgets zijn in bovenstaande afbeelding te zien, het OS past zich aan aan de schermgrootte.
Naast de widgets opent ook direct het 'DSM Help' scherm, hiermee wordt je op weg geholpen met het opzetten van je NAS. Ik ben eerst wat op internet gaan kijken, vooraf aan de verkoop. Daarom wist ik al het één en ander en kon direct aan de slag met het maken van accounts e.d..

Eigen Cloud
De handleiding 'Maak uw eigen Cloud' was voor mij in eerste instantie het interessantst. Deze handleiding legt uit hoe je een eigen cloud opzet. Hiervoor is het wel handig als je alvast zelf een map aanmaakt bij instellingen die je een naam geeft als <NAAM>. Hoewel de app 'Cloud station' ook zelf een map voor je aanmaakt, vind ik het handiger om dit zelf in de hand te houden. Maar je kunt het dus ook automatisch laten opzetten. Het voordeel van zelf in de hand houden, is dat je voor elke gebruiker een eigen cloudmap aanmaakt op de NAS. Dit doe je door slechte één account toegang te geven aan de map met de naam van de gebruiker, zo blijven de bestanden privé.
Na wat instellingen te hebben aangepast (zeer eenvoudig), heb ik de app voor windows geïnstalleerd. Dit werkt exact hetzelfde als met de apps van dropbox en onedrive. Installeren, inloggen met QuickConnectID en account, juiste map koppelen en hij begint te synchroniseren. Ik had een testbestand in de map gezet, deze verscheen enkele seconde later netjes in de map op de NAS welke ik via 'File station' open had staan.

Netwerkschijf in Windows
Kort tussendoor wil ik de mogelijkheid uitleggen om in windows met een harde schijf op het netwerk te koppelen. Dit is handig als je de NAS wilt gaan gebruiken voor b.v. downloaden, back-up (wat ook automatisch zou kunnen) of gewoon opslag voor bv je laptop.
Je gaat naar 'Deze Computer' en vindt dan ergens de optie Netwerkverbinding maken. Vervolgens kies je een stationsletter, ik heb voor Z gekozen. Bij map vul je het volgende in: \\naam NAS\naam map. Vervolgens klik je op voltooien en je hebt direct toegang tot de map op je NAS. Echt ideaal!
Hiervan staan op internet ook meerdere handleidingen, bv op Youtube. Ook voor de MAC is koppelen mogelijk.

Downloaden m.b.v. NZB
Allereerst heb ik een aparte map voor mijn downloads gemaakt, ik wil niet dat alle bestanden door elkaar komen te staan. In deze downloadmap heb ik weer twee mappen gemaakt <Downloads> en <NZB>. Deze laatste ga ik gebruiken om NZB-bestanden standaard naar toe op te slaan, de downloadapp van de NAS vindt deze dan en begint aan de downloadtaak.
Wanneer de voorbereidingen zijn getroffen kun je de app 'Download Station' openen. In eerste instantie vond ik het venster dat opende niet direct handig in het gebruik. Na wat zoeken vond ik het instellingen-tandwieltje linksonder. Hier kun je bij 'Locatie' o.a. aangeven waar de app zijn NZB's vandaan haalt (de eerder aangemaakte NZB-map) en waar de downloads geplaatst moeten worden (de Download-map). Verder heb ik persoonlijk niets met torrent downloaden, dus die opties sloeg ik over of zette ik uit.
https://lh3.googleusercontent.com/UXnuf8be7HikKM-ugPtPooy2rYsUUc-sf-lVSRwcBEI=w1920-h954-noHet menu 'NZB' is benodigd voor het downloaden van nieuwsgroepen. Hier kun je, zoals gewent bij bv NewsLeecher, de instellingen voor je nieuwsserver kwijt. Waar ik wel op wil wijzen is de optie om de 'maximale downloadsnelheid per taak' te gebruiken. Als je deze op 0 KB/s laat staan, gebruikt de NAS de volle bandbreedte van je internetverbinding. Hierdoor kun je zelf, en anderen op het netwerk, niet meer internetten. Mijn maximale snelheid in Newsleecher is 9,77 MB/s, dus ik stelde de maximale snelheid die de NAS mag halen op 8 MB/s. Dan is er voldoende bandbreedte over voor de andere internetgebruikers (ik zie de NAS ook even als gebruiker). Dat het downloaden dan iets langer duurt, lijkt mij geen probleem. Je kijkt de film toch vaak niet direct na downloaden maar in de avond o.i.d..
Wel één nadeel van 'Download Station'. Hij repareert niet vanzelf als dat nodig is.Er is wél een functie aan te zetten in 'Download Station' waardoor hij automatisch uitpakt. Bij instellingen (tandwieltje) staat de optie 'Automatisch uitpakken'. Deze moet je dan aanklikken en eventueel wat instellingen aanpassen. Vervolgens worden downloads automatisch voor je uitgepakt, erg handig!
Andere downloadapps zijn nog niet (of niet meer) beschikbaar in de nieuwste versie van DSM (5.2). Wellicht dat hier binnenkort weer verandering in komt.

PLEX
Door een mede-tweaker werd gevraagd naar mijn ervaring met Plex. Omdat ik op mijn HTPC graag films wil gaan bekijken vanaf mijn NAS, leek Plex mij altijd al interessant. Door de vraag ben ik het gaan uitproberen op de DS215j om te kijken of dit vlot werkt en, net als alle apps op de NAS, eenvoudig in de stellen is. Het is handig om van te voren op plex.tv een account aan te maken, daar wordt naar gevraagd bij het opzetten van je plexnetwerk.
Allereerst de app, deze is te vinden in het 'Package Center' van de NAS en heet 'Plex Media Server'. Na installatie kun je er op klikken en opent een nieuw venster. In eerste instantie zag ik nog geen films in het overzicht staan. Dit komt doordat je nog een bibliotheek moet aanmaken. Dit doe je door links op het plusje te klikken. Standaard locatie is de map 'plex', ik heb mijn downloadlocatie toegevoegd. Na akkoord, kwamen de filmt, die op mijn NAS staan, in beeld.
Op mijn HTPC heb ik vervolgens 'Plex Home Theater' geïnstalleerd vanaf https://plex.tv/downloads. Na openen krijg je een pincode te zien die je moet invullen op https://plex.tv/pin. Nadat je daar hebt ingelogd met je account, wordt alles automatisch gekoppeld en kon ik films kijken.
Het programma zelf is echt een lust voor het oog en werkt fantastisch. Wanneer je naar de lijst met films gaat, zie je afbeeldingen bij de films zodat je ze snel herkent. Daarbij kun je ook een korte omschrijving van de film openen, waardoor je een goede keuze uit je lijst met films kunt maken. Afspelen gaat op mijn HTPC zonder problemen, de kwaliteit is goed en als ondertitel staat hij meteen op Nederlands. Deze laatste dingen kun je ook netjes instellen via het programma zelf.
Via mijn smartphone (HTC One M7) heb ik het ook geprobeerd, gewoon via wifi. Helaas werkte dit niet naar behoren. Voor het afspelen op je mobiel (of tablet vermoed ik) moet de NAS écht gaan streamen. De Plex-app op mijn android gaf aan dat de DS215j daarvoor niet de capaciteit heeft, oftewel de CPU is niet krachtig genoeg. Dus de app heb ik maar weer verwijderd. Punt blijft wel dat Plex heel mooi draait op mijn HTCP'tje!
Conclusies
- NAS opzetten is erg eenvoudig
- Een NAS-locatie is eenvoudig aan windows te koppelen als netwerkschijf
- Eigen cloud maken is een fluitje van een cent
- Downloaden van nieuwsgroepen kun je uitbesteden aan de NAS. Het repareren echter niet
- Kan Plex draaien, al is dit alleen van NAS naar (HT)PC

Zoals jullie gemerkt hebben, heb ik geen tests uitgevoerd om bv de snelheid te meten. Hiervoor zijn al meerdere reviews op T.net te vinden over de DS215j. Ik heb mijzelf gefocust op het gebruik van de schijf als cloud, centrale opslag en downloadstation. De NAS is in mijn ogen echt een prettig en eenvoudig apparaat welke snel op te zetten is. De cloudfunctie werkt exact hetzelfde als de online varianten. Met als voordeel dat je de bestanden binnenshuis houdt en het je verder geen geld kost (na de investering dan). De NAS'en van Synology kunnen lang mee. De versies van 5 jaar geleden, krijgen ook de update naar het nieuwste OS. Naar mijn idee is de investering in een NAS dus zeker te rechtvaardigen aangezien het veel gemak brengt en goedkoper is dan een online cloud doordat hij lang mee kan gaan.

Ik hoop dat jullie vol interesse mijn review hebben doorgelezen. Op het gebied van het schijven van reviews ben ik nog een nieuwkomer. In deze review heb ik mijn opgedane kennis gecombineerd waardoor het er m.i. goed uit ziet. Hopelijk denken jullie daar hetzelfde over.
Heb je vragen en/of opmerkingen, plaats dan een reactie!

09-08-2015: Opmerking over auto extract toegevoegd
09-08-2015: Stukje over PLEX toegevoegd

Heb jij ook een Synology DiskStation DS215j?

Vraag & Aanbod

Ik zit zelf ook in de situatie waarin jij zat.. Een gamebak die fungeert als downloadstation en media storage op het thuisnetwerk. Kijk al een tijdje naar dit instap model, en na het lezen van je review balanseer ik wederom op de rand van het aanschaffen. Wat mij tegenhoud is mijn beperkte netwerkkennis i.c.m. de berichtgeving een poosje terug dat veel pnp NAS apparaten onbedoeld routerinstellingen wijzigen om toegang vanaf buiten (voor je personal cloud) mogelijk te maken. Gevolg hiervan is blijkbaar dat je data fully exposed aan het net hangt. Wat is jouw ervaring hiermee? Kan ik als netwerknoobje met dit apparaat per ongeluk iets open zetten?
Het is het veiligst om een vpn account op je router aan te maken dan is je verbinding altijd versleuteld en log je direct in op je eigen netwerk . Zo kan je je nas , printer, en je pc's benaderen alsof je thuis bent.o ja pas op dat je de nas niet zelf de router configureerd dan zet hij poorten open en maakt je netwerk kwetsbaar.
Juist dat laatste laat me twijfelen om een NAS vanaf het net benaderbaar te maken. Maar bovenstaande reacties laten me wel zien dat er iets van monitoring mogelijk is.
Ik had vroeger ook gewoon poort 21 open staan tot ik er achter kwam dat ik met ftp inlog mijn wachtwoorden onversleuteld verzond .
nu ik mijn vpn heb kan ik gewoon versleuteld in mijn eigen netwerk rondwandelen net alsof ik thuis ben. En ik vind dat makkelijker .en als ik in wat minder vrije landen ben is het een stuk moeilijker om mij te monitoren.
Verder heb ik aanstaan dat als er een keer een foutief wachtwoord/gebruikersnaam wordt gebruikt dat dat IP nummer automatisch wordt geblokkeerd. Ik krijg dan ook een mailtje.
Naar mijn idee valt het mee. Natuurlijk wordt er wat opengezet zodat je de functies goed kunt gebruiken (daar betaal te voor ;-)). Maar buitenstaanders moeten toch altijd je QuickConnectionID weten en je volledige inlognaam en -wachtwoord. Als je wachtwoord sterk genoeg is (hoofdletters, cijfers, vreemde tekens, etc.) komen ze er niet 1-2-3 in.
Daarbij zit er op de NAS ook een app die 'security advisor' heet, hiermee kun je de veiligheid van de NAS controleren. Elke keer als ik wat instellingen had gewijzigd, liet ik deze app de veiligheid controleren (poorttoegang wordt hierbij ook gecontroleerd). Bij mijn gebruik kreeg ik elke keer het predicaat 'GOED'.
Dus volgens mij moet je er gewoon in duiken en er mee aan de slag ;-) Ik hoor graag of je er mee aan de slag gaat en wat jou ervaringen zijn.
Ah dat is nieuw inzicht voor mij. Thanks voor de tips. Ik neem het mee in mijn overweging!
In DSM kan je precies zien welke poorten openstaan en deze uitschakelen in External Access > Router Configuration.

Ook kan je firewall alert aanzetten. Als je dan software installeert of iets wijzigt waardoor poorten opengaan, dan krijg je een venster waarin je de betreffende wijziging kan accepteren of juist weigeren. (Security > Firewall > Settings)
Handig! Ik heb meteen via DSM de poorten dichtgezet die ik toch niet gebruik ;-)
THX!
Helaas trilt de NAS toch wanneer de harde schijven draaien
Hoe kan dat een minpunt van de NAS zijn ? Dat ligt dan toch aan de HDD's ?
Is overigens wel vreemd van de RED's, zover ik weet zouden deze juist een anti trillings systeem moeten hebben net als de seagates hebben.
Het lag ook voornamelijk aan het feit dat je muur ernaast als versterker werkte, dat staat ook in mijn review. Dit vond ik echter wel een minpuntje, het liefst had ik hem neergezet zonder geluidsoverlast. Gelukkig heb ik het wel eenvoudig kunnen oplossen door er wat dempend materiaal onder te leggen. Uiteindelijk is het dus een klein minpuntje.
Maar dan nog steeds is het geen minpunt van de NAS, maar van de gebruikte HDD's.
De NAS zou het ook goed kunnen dempen. Maar goed, je hebt gedeeltelijk gelijk. Toch laat ik het minpunt staan aangezien het gaat om mijn ervaring en ik die ervaring ook duidelijk verder uit werk in de review zelf.
Je zou ook een review van de HDD's kunnen maken en het daar als minpunt noemen ;)
Maar ik begrijp wel dat er wel een beter systeem moet bestaan op dat op te kunnen vangen dan een paar simpele rubbertjes.
Ik zou wel willen weten of plex een beetje draait op deze NAS! Dat zou voor mij een belangrijke optie zijn.
Omdat ik mijn NAS ook voor films wil gaan gebruiken, heb ik het voor je uitgezocht ;-)
Binnenkort zal ik een stukje aan mijn review toevoegen over PLEX.

Spoiler: Op mijn mobiel werkte het niet (NAS heeft niet genoeg kracht om het bestandstype om te zetten. Met de PC werkte het wel, dan doet de ontvangende PC al het werk.
Heb je het ook geprobeerd met kant-en-klare MP4? Als je zorgt dat de video al mp4 is met streaming support (metadata aan begin van file) en AAC of AC3 audio dan is er meestal vrijwel geen transcoding nodig, hooguit om de video te schalen naar mobiel voor minder dataverkeer.
Ja zou kunnen, maar ben niet echt van plan via mn smartphone te gaan kijken ;-)
Wel bedankt voor je info!
Bedankt voor je review, op basis hiervan heb ik de 215J en WD Red ook gekocht.

Wat is de snelste manier op al mijn films op de HDD van mijn desktop over te zetten naar de NAS?

Als ik deze bestanden "sleep" via de netwerkschijf optie dan gaat het met slechts 5 MB/sec (of is dit een normale snelheid?).
Het overzetten van bestanden gaat het snelst als je de NAS als netwerkschijf benaderd. Echter moet je je netwerk eens goed bekijken, want 5 MB/s lijkt me wel heel erg laag. Ik haal gemakkelijk 70 MB/s.
Dank je, is dat over ethernet of wifi?

EDIT: via ethernet haal ik ook 90MB/sec dus het zal ergens aan mijn wifi liggen.

[Reactie gewijzigd door Floesh op 24 juli 2024 18:14]

Ja ik heb alles via kabels lopen, dat zorgt toch altijd voor de hoogste snelheid ;-)
Hoe stream je films naar je tv? Doe je dit ook via een ethernet kabel of via wifi? en gebruik je een mediaspeler of tv-software (zoals smart tv)?
Streamen doe ik ook via kabel en ik gebruik Plex. Daar heb ik ook in m'n review aandacht aan besteed. Plex ziet er erg gelikt uit en werk enorm prettig.
Zeer mooie review! Mijn complimenten. Ik heb nu twee weken de DS-115J thuis met 1 schijf omdat ik de back-ups naar Dropbox wil maken. Heb alleen nog niet echt een goede structuur te pakken. Heb ook bestanden van een oudere HDD er op staan, ISO's en dergelijke. Ben erg benieuwd wat voor mappen structuur je aangemaakt hebt! :)
Dank je!
Omdat ik er nog maar een paar dagen mee werk, heb ik nog niet een uitgebreide mappenstructuur. Tot nu toe heb ik een aparte Cloudmap en een Opslagmap. Die opslagmap heb ik weer opgedeeld in Downloads, NZB's, Muziek, Video, etc.
Wellicht dat ik er later nog wijzigingen in aanbreng, maar voor nu is het voldoende. Ik heb het voordeel met een lege schijf te beginnen, dus bouw ik het langzaam op ;-)
Wat ik zelf graag zou willen is een netwerkschijf op een externe computer. Zodat ik bijvoorbeeld als ik ergens anders ben toch op de synology kan navigeren in verkenner. Helaas is de ssd maar 128gb. Mycloud slaat de bestanden fysiek op de ssd op.
Ik ken dat probleem, heb ik ultrabook met ook een SSD van slechts 128GB.
Misschien dat dit een optie is: http://www.netdrive.net/
Op de site geven ze aan dat je NAS opslag ook als virtuele schijf kan laten draaien.
Ik ben er nog niet aan toegekomen om dit uit te proberen. Als jij dat wel gaat doen, laat me dan de uitkomst weten ;-)
Hoe benader je je schijf als je niet thuis bent? Doe je dit via een website of een lokale app op de computer?
Schijven kun je via een website (quickconnect) bereiken. Als je de cloud functie gebruikt, heb je een app op je laptop draaien. Beiden werkt goed.
Top. Heb het zojuist besteld bij bol.com ben benieuwd!
Succes en veel plezier ;)
Wel één nadeel van 'Download Station'. Hij repareert niet vanzelf en pakt de gedownloade bestanden ook niet automatisch uit.
Even aanzetten onder 'Auto extract' - plaatje.
THX! Handige functie! Die heb ik over het hoofd gezien ;-)
Echter repareren doet hij nog niet... Ik ga even kijken of SABnzb wat is. Die repareert wel van zelf.
Hm repair weet ik inderdaad niet, misschien komt bij mij alles compleet binnen waardoor ik auto repair niet mis.

Sabnzbd staat in de SynoCommunity repo. Let wel op dat Sabnzbd veel resources vraagt op je Diskstation waardoor de snelheid flink tegenvalt. Nzbget doet het daarin beter, maar qua performance is Download Station de beste.

[Reactie gewijzigd door FvdM op 24 juli 2024 18:14]

Hij trok zeker behoorlijk veel resources... Maar weer verwijderd.
Ik ga gewoon aan de slag met Download Station, meestal haal ik ook alles compleet binnen. Mocht hij het een keer niet pakken, dan kan ik altijd nog via mijn pc repareren ;-)
THX!
Kun je met deze Synology ook wiireless streamen naar de chromecast ? of moet je daarvoor een wifi stick installeren op de Syn?
Aangezien je een NAS aan je router hangt is een wifi stick niet nodig lijkt me ;)
Wat ik me afvraag heeft de Chromecast genoeg rekenkracht om te decoden? Of zou de Synology DS215j dit moeten doen (wat ie dus niet kan, aangezien wir ook niet een film kan kijken op z'n mobiel)

Edit: Ook Synology zelf geeft aan dat de 215j niet genoeg rekenkracht heeft om te decoden https://www.synology.com/en-us/knowledgebase/faq/577

[Reactie gewijzigd door aardificial op 24 juli 2024 18:14]

wellicht een stomme beginnersvraag :) ik krijg over een tweetal weken deze NAS incl schijven voor mijn verjaardag en vroeg mij af of je de mappen kunt afschermen voor andere gebruikers.

Ik ga de mappen van de NAS delen met mijn computer (dus toevoegen) maar de andere PC gebruikers mogen dit NIET. Is dit makkelijk te realiseren met deze NAS?
Is geen enkel probleem kunt gewoon de rechten heel makkelijk aanpassen ;)
Bij het instellen van een map als netwerkschijf, moet je inloggen met je account. Als jij in DSM hebt aangegeven dat een bepaald account die map niet in mag, dan krijgt hij geen toegang. Dus heel makkelijk te realiseren ;-) Succes en fijne verjaardag alvast :P
Thanks voor de reacties! Goede review by the way, lekker makkelijk te lezen :)