Het begon allemaal bij de Moto G Gen 1, deze telefoon is geproduceerd door Motorola in de tijd dat Google Motorola had overgenomen. Toen Motorola werd overgenomen door Lenovo hebben ze de Moto G Gen 2 uitgebracht, deze telefoon was een ware upgrade in vergelijking met de Moto G Gen 1, een aantal grote upgrades waren:
- Beeldscherm
- Camera's
- Stereospeakers
- Micro SD Card slot
De Moto G Gen 3 heeft hier nog een aantal upgrades bij toegevoegd.
Accuduur
Ten opzichte van de vorige generaties Moto G is de accuduur streng verbeterd. Ik durf grofweg te zeggen dan de accuduur verdubbeld is. Zelf gebruik ik de telefoon zeer intensief, Wifi, Bluetooth en 4G staan continu aan. Hiermee haal ik ongeveer 2 dagen accu uit de telefoon.
dit is mijn gemiddeld gebruik per dag voor apps:
- 2 uur - Facebook (en Messenger)
- 2 uur - Whatsapp
- 1 uur - Dumpert / nu.nl (de apps)
- Agenda gebruik ik regelmattig
- Outlook met 3 mail accounts (school, prive en zaak (beetje reclame
www.balapc.nl)) - zo nu en dan eens het spelletje clash of clans
- Spotify gebruik ik intensief tijdens het reizen in de auto via bluetooth, echter wanneer ik niet reis gebruik ik Spotify op de telefoon nauwelijks
Er zijn wel een aantal energiebesparende instellingen die ik heb toegepast zonder dat dit mijn gebruik beïnvloedt:
- Alle apps stel ik zo in dat ze geen foutrapporten doorzenden
- Mail laat ik niet pushen maar ieder uur synchroniseren
- Sluit apps af in taakbeheer wanneer ik ze niet meer gebruik
- gebruik geen "energiebesparende apps" (vaak, niet alijd verbruiken die meer batterij dan dat ze besparen)
- Apps die ik personlijk niet gebruik maar standaard geïnstalleerd zijn schakel ik uit (google play music,books,films, migreren, gmail, e-mail(stock app), google drive, google+, help, moto)
- Stel apps die ik niet continu nodig heb dusdanig in dat ze niet op de achtergrond draaien (accuweather, buienalarm, nu.nl, netflix(notificaties over nieuw continent), shazam, YouTube)
Waterproof
De telefoon is IPX7 waterproof gecertificeerd, officieel staat deze certificatie voor 30 minuten onder water niet dieper dan een meter. Heb hier prachtige onderwater video's en foto's gemaakt. zorg dat het achterklepje stevig vastzit!
Camera
Ook de camera heeft een flinke upgrade gekregen, de Moto G Gen 3 beschikt over een 13 MP Sony Camera (9,7 MP Breedbeeld). Films worden geschoten in 1080P met 30fps (720P met 60fps). De frontcamera beschikt over 5MP. Beide camera's beschikken nu over de mogelijkheid HDR.
Ook is er een dubbele Led flitser toegevoegd, deze geeft een feller en breeder licht waardoor foto's nemen in het donker beter resultaat leveren.
Geluid
Het geluid is het enige dat achteruit is gegaan, waar de Moto G Gen 2 een flinke vooruitgang boekte met kwalitatieve stereospeakers heeft de Moto G Gen 3 weer een mono Speaker. Deze mono speaker is wel weer bevestigd aan de voorkant en heeft een helder zuiver geluid.
Scherm
Het scherm is exact hetzelfde gebleven als bij de Moto G Gen 2. Goede kijkhoeken en een scherpe HD resolutie.
Processor en Geheugen
De processor heeft ook een upgrade gekregen, waardoor de telefoon sneller werkt. Tevens wordt de telefoon geleverd met de allerlaatste Android versie (5.1.1) waardoor de telefoon erg stabiel loopt. Het Ram geheugen is hetzelfde gebleven (1GB) wel komt er later dit jaar een versie uit die over 2GB ram beschikt.
Opslag
Het opslag geheugen is relatief weinig (8GB) gelukkig kun je hem uitbreiden met een SD Kaart en komt er later dit jaar een versie uit met 16GB opslaggeheugen.
Notificatie Led
Bij de Moto G Gen 3 is naast de stereospeakers ook de notificatieled verdwenen.
(typ/spellingsfouten voorbehouden)