Mitac Mio 168 Review

RgR
8 augustus 2005, laatste update op 8 augustus 2005, 2.354 views

Mitac Mio 168

Deze PDA heeft een erg scherpe prijs omdat er behalve de ingebouwde GPS niet veel op zit. Dit betekent niet dat hij niet uitbreidbaar is: Met een 256MB+WiFi-SDkaartje kan je prima internetten. Bluetooth kan ook dmv een SDIO-kaartje. Het beeldscherm is erg helder en heeft niet veel last van reflectie. De ingebouwde speaker kan erg hard, wat heel fijn is bij autonavigatie. De ingebouwde GPS-ontvanger werkt erg goed. Snel ontvangst en altijd veel satellieten. Zelfs binnen in huis ontvang ik vaak nog 2 of 3 fixed sattelieten. De 'joystick' van de Mio is erg goed te gebruiken bij spelletjes en werkt ook erg goed in console-emulators. Nadeel vind ik de aansluiting van de stroomkabel en usb-kabel. Deze kabel moet worden vastgeklikt. De pinnetjes...

Pluspunten

• zeer goede GPS-ontvangst
  • luide speaker
  • besturingselementen goed te gebruiken voor spelletjes
  • mooi scherm
  • zeer lage prijs

Minpunten

• kabelaansluiting is vrij kwetsbaar

Het beeldscherm is erg helder en heeft niet veel last van reflectie.

De ingebouwde speaker kan erg hard, wat heel fijn is bij autonavigatie.

Nadeel vind ik de aansluiting van de stroomkabel en usb-kabel. Deze kabel moet worden vastgeklikt. De pinnetjes die de kabel op zijn plek houden lijken erg breekbaar.

Heb jij ook een Mitac Mio 168?

die joystick is een ramp voor spelletjes. veel te stug en je kan geen kleine klikjes geven. Bij bijv worms world party is het d.m.v. de joystick niet te spelen.

Verder mooi ding voor een mooie prijs
Helaas zijn die SDIO kaarten vrij prijzig waardoor dat voordeel al snel verdwijnt in vergelijking met de nieuwe PDA modellen van andere merken met ingebouwde Wi-Fi.

Helaas missen die de ingebouwde GPS-ontvanger. Wat ik ook een geweldig pluspunt vind van de Mio168.

Voor navigatie is het een prima PDA en wordt hij pas veelzijdig na het aansluiten van die SDIO kaart.
Anoniem: 97678 9 augustus 2005 09:25
De ingebouwde GPS ontvanger op de Mio 168 vindt ik een heel belangrijk voordeel boven alle andere PDA navigatie systemen. Geen gedoe met het aansluiten van kabels en ook geen gedoe met het opzetten van een Bluetooth verbinding. Een ander voordeel van de ingebouwde GPS ontvanger is dat je maar 1 accu hoeft op te laden (in plaats van accu van GPS muis en accu van PDA).

Daarnaast wordt de Mitac Mio 168 heel compleet geleverd, met autohouder, oordopjes, leren hoesje, externe antenne (voor auto's met warmte-werende voorruit).

Kortom voor navigatie is dit een hele leuke PDA!