Bij deze mijn allereerste review op tweakers.
Ik schrijf deze review omdat ik geen uitgebreide reviews kon vinden over dit product, wat ik jammer vind.
Ik heb zelf reeds de zwarte versie van deze speaker aangeschaft, bij de Mediamarkt.
Prijzen liggen gemiddeld rond de €170,-
De JBL Charge 2+ :
De JBL Charge 2+ is de opvolger van de voorgaande JBL Charge 2.
De Charge 2+ is reeds uitgekomen, einde juni / begin juli, terwijl zijn voortganger in de schappen ligt sinds begin september 2014.
Ten opzichte van zijn voortganger zijn er een paar verbeterpunten, en een paar punten die gelijk zijn gebleven.
Verbeterpunten:
In plaats van zijn voorganger, de Charge 2, heeft de + variant 2x zoveel vermogen.
De Charge 2 heeft een output van 7.5W rms, de Charge2+ eindigt op 15W rms.
Óók is de Charge 2+ waterbestendig(*), in mijn ogen een groot verbeterpunt.
(* JBL geeft aan dat de speaker waterafstotend is, en dus tegen bijv. regen kan, echter zijn er verschillende testen geweest die laten zien dat de speaker ook een bepaalde tijd onderwater gehouden kan worden. Dit raad ik echter niet aan.)
Het design van de speaker, de accucapiciteit, het gewicht, de afmetingen en ook het aantal in/en uitgangen van de speaker zijn hetzelfde gebleven.
Volledige lijst met specificaties (Charge 2+):
- 15W rms uitgangsvermogen
- 6.000Mah accu (Gaat circa 12uur mee, zonder opladen van een device)
- Waterresistant / waterproof*
- Audio in; Jack 3.5mm, bluetooth(3.0), Group Play*
- Power in; Micro USB
- Power out; USB
- Kan gebruikt worden als externe speaker/microfoon bij telefoongesprekken
(* Group Play is een functie waarbij meerdere mensen tegelijk kunnen verbinden met het apparaat, waardoor men ten alle tijde een ander nummer kunnen afspelen, zonder op iemand anders zijn telefoon/tablet/etc. naar een nummer te zoeken)
In de doos:
In de doos van de Charge 2+ vindt je de speaker zelf (opgeladen), een USB-Micro USB kabel (in mijn geval in de kleur van JBL, Oranje), en een USB powerbrick met standaard een Amerikaanse aansluiting, waarop je de meegeleverde Europese of Engelse adapter kunt aansluiten.
Mijn ervaring:
Mijn ervaring met de speaker is zeer goed.
Ten opzichte van zijn voortganger heeft hij een lagere bass, en klinkt hij minder schel bij de hoge tonen.
Uitgangsvolume/kwaliteit varieert echter met de verschillende genre's;
Top-40 nummers, 80's, 90's, e.d. klinken over het algemeen prima (afhangend van de kwaliteit van het nummer), echter kan je ervaren dat met genre's zoals dubstep, drum&bass, en andere nummers waar je normaal (zeer) veel bass verwacht, dat de bass iets tegenvalt.
Mijn ervaring is dat je hier niet zo veel van zult merken, afhangend van het volume waar je op luistert.
Ik heb deze speaker meegenomen met het varen op een bootje, waarbij de speaker het geluid van de 5PK motor nog steeds overstemde, zonder verlies van kwaliteit.
Beide binnen en buiten is dit een zeer goede speaker, zeker voor de geadviseerde prijs.
Ik hoop dat jullie nuttige info uit deze review hebben kunnen halen

tips, commentaar e.d. waardeer ik allemaal, en zal altijd* naar verbetering leiden.
(Zie foto's voor het product, en het product in vergelijking met een Harman Kardon Go Play Micro)