Wat is het
Een Foxconn moederbord met een Intel LGA775 socket op het mATX formaat met een Intel G31 chipset.
Reden van aanschaf
Omdat ik voor deze kast een Thermaltake Lanbox had kon ik niet anders dan een mATX bord kopen welke een S775 socket had voor mijn nieuwe Q8300. Maar ik wilde wel genoeg sata-poorten, minimaal 2 pci sloten en natuurlijk een Pci-Express slot voor mijn 4850. Na flink in
de pricewatch te hebben rondgeneust viel de keuze toch op deze Foxconn, naar horen zeggen ook een merk dat goede producten levert en ik zelf liever geen Asrock heb (ziet tussen de oren maar goed dat is een ander verhaal

) Toen heb ik gekozen om het bij Azerty te bestellen vanwege de goede reviews en deze had ook gelijk nog wat andere spullen op voorraad welke ik nog moest bestellen voor een andere setup. Helaas bedroeg de levertijd geen 2-3 dagen maar ruim een week. Maar toen kwam alles binnen en begon de pret………..
Specificaties
Hieronder een tabel met de belangrijkste specificaties van het Foxconn G31MX-K moederbord.
Verpakking & inhoud
De doos komt heel mooi in het zwart (leek verdacht veel op een Asus moederbord). Wat meteen op valt is dat de doos erg klein is. In de doos treffen we dan ook weinig andere spullen aan dan het moederbord zelf.
De bewuste inhoud:
- 1 Dvd met XP/Vista drivers
- 2 SataII-kabels (erg korte kabels, eigenlijk wel een positief punt ze gaan uit van een kleine kast i.c.m. een klein mobo)
- Bracket voor het moederbord uiteraard
- IDE Kabel
- 2x Molex > 4pin voedings connector voor op het moederbord
Layout & functies
Op het moederbord zitten nog best wat aansluitingen ondanks zijn kleine formaat! Onder andere treffen we een Onboard Videochip aan namelijk een Intel GMA3100, 4 sata-poorten, IDE aansluiting, Floppy-, USB- geluid aansluiting. Wel jammer dat er geen Firewire aansluiting bij zit, nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo erg vaak van FireWire gebruik maak. Uiteraard vinden we ook de 2 Pci-sloten en een Pci-Express-slot. En natuurlijk het allerbelangrijkste: een 775-Socket en 2 DDR2 geheugensloten!
Zoals al te zien is op de productfoto zit het einde van het PCI-Express slot wel erg dichtbij de geheugensloten, als de videokaart er eenmaal inzit (in mijn geval niet zo'n bijster groot monster) kan je onmogelijk de onderste klipjes openen! Zie de foto hieronder (note: videokaart staat daar klein beetje gebogen waardoor je de klipjes wel een beetje open kan doen!):
BIOS
Over het BIOS kan ik eigenlijk heel kort over zijn, het bevat alle basis dingen die er in een bios te vinden zijn. Automatisch fanspeed aan laten passen aan temperatuur, boot settings etc. Het is zelfs mogelijk je
FSB te veranderen in het bios maar.... Wanneer je dit aanpast en het saved en vervolgens reboot zet het moederbord het doodleuk weer op default (ook al heb je de fsb maar 1mhz hoger gezet). Verder bevat het bios ook presets namelijk 1,2,3 met een standaard overclock waarbij de eerste je FSB een stukje verhoogd. De 2e het voltage een 0,1 omhoog gooit van de cpu en 0.05v van het ram, en de 3e preset doet hier nog een klein stapje bovenop . Maar ook wanneer je een preset laad en dit saved en vervolgens reboot zet hij hem gewoon weer op default. Kortom overclocken gaat met geen mogelijkheid, hier heb ik hem dan ook niet voor gekocht maar als je zoiets in het bios ziet is het wel jammer dat het niet werkt
Sensoren
De sensoren op het moederbord worden allemaal keurig uitgelezen zoals te zien is in de screenshots hieronder.
HWMonitor:
CPU-Z:
 |  |  |  |  | CPU | Cache | Mainboard | Memory | SPD |
GPU-Z:
 |  | Graphics Card | Sensors |
De Foxconn G31MX-K mag dan wel een moederbord zijn op het mATX formaat maar kan zich qua aansluitmogelijkheden e.d. zeker wel meten aan een doorsnee ATX (s775) moederbord! Een kleiner (in mijn ogen verwaarloosbare) minpuntjes. Ik ben al met al zeer tevreden over dit bordje ondanks dat ik nu een kast heb waar wel een ATX moederbord in past!
Changelog
- 03-05-2009: Eerste review gepost, wachtende op feedback...
Gebruikte bronnen:
Google
Tweakers.net
Foxconn Website
*Note: Review Layout van Wiethoofd gebruikt, en Wiethoofd heeft even alle BB Codes toegevoegd en dus mijn review getweaked! THNX!