AMD FX-4100 Black Edition Review

30 juni 2015, laatste update op 30 juni 2015, 373 views Rapporteer

Voor zijn tijd goede CPU, nu nog steeds goed te gebruiken voor desktop gebruik, en zelfs in gamen blijft het dankzij zijn overclockbaarheid best goed meekomen.

Pluspunten

• Goed overklokbaar
  • Er goede bang voor buck

Minpunten

• Niet voor bulldozer geoptimalizeerde zwaardere games/software wil niet altijd lekker lopen

Voor zijn prijs een erg goede bang voor euro cpu. Menig persoon kan zelfs nu nog wel een aantal jaar vooruit met deze (ondertussen) enorme low-end CPU. Binnenkort aan vervanging toe, voor mij komt het toch ondertussen te kort. Toch redelijk wat nieuwere games hebben op 1080p met beetje fatsoenlijke graphics toch iets te veel moeite op deze CPU.
Maar voor algemeen desktop gebruik, beetje browsen, keer een IDE opstarten, en ondertussen 20 applicaties tegelijk open hebben staan, en de CPU heeft hier absoluut geen moeite mee (Dit doet bulldozer naar mijn ervaring een stuk beter als vergelijkbare i3-i5's.)

Zijn 2 floating point units tegenover de 4 int units is voor sommig gebruik een ernstige tekortkoming. Videobewerken is eigenlijk niet te doen, 1080p@60FPS 10minuten duurt rustig een half uur tot uur, dat doet menig i5 of i7 toch echt beter.
En games hebben er veel baat bij als ze voor bulldozer geoptimalizeerd worden. Frostbite en Unreal4 (techdemo's) laten wat dat betreft zien dat de bulldozers op gamen niet onder doen aan de Intels. Maar bijvoorbeeld ARMA 3 is hier gewoon niet op te doen. -Ik kom niet voorbij de 20fps en hij hangt meestal rond de 10-15-

Zelf heb ik deze CPU op een Asrock Extreme 3 board, welke bv de netwerkkaart, geluid en wat USB functies -dacht ik- van de CPU offload. Het is, vooral vandaag de dag, nauwelijks nog de vermindering in cpu cycles waard, maar voor Bulldozer een welkome bijkomstigheid, en misschien net het veschil zijn tussen wel 20 applicaties moeiteloos naast elkaar laten draaien of dat juist niet.

Heb jij ook een AMD FX-4100 Black Edition?

ik heb hem zelf ook, en speel er league of legends op. niet dat de game veel vraagt maar heb een oude 5800 videokaart erbij en loopt toch lekker op 60 fps. en alles op high. top processor! al heb ik een fx 8150 klaar liggen om hem ooit te vervangen .groetjes

[Reactie gewijzigd door ilosoxx op 26 juli 2024 20:18]

Dat draait op deze CPU wel goed. Slechts een paar potjes BF3 gespeeld i.c.m. met deze CPU, kan me heugen dat ik het meeste op ultra had gezet en het wel goed de 60FPS aanhield.

BF4 en BFH gaan ook nog vrij goed, wel een wat variablere framerate met high-ultra settings. Met mid-high vrij stabiel 60FPS.
Ik zal even mijn pc specs geven:

Pentium G3250
Gtx 650 1gb
128gb ssd
1000gb hdd
(heb ook nog een moederbord, maar weet niet hoe die heet. En krijg daar in de plaats een moederbord die met die amd werkt.

Dus ben van plan om die amd te halen (van een vriend van me), gaat het me lukken om bf3 op 60fps te runnen op ultra?