Originele review
Ik heb de Foscam C1 een paar weken in huis en deze bevalt goed. De prijs is erg scherp voor de hardware die je krijgt. Aangezien er meerdere malen bierkratjes uit mijn tuin zijn gesloten heb ik besloten een camera op te hangen. Deze zit nu verstopt in een oud vogelhuisje.
Officieel is de C1 een binnencamera, maar de IR LED's schijnen tot 8 meter, net genoeg voor de tuin. De nightvision schakelt automatisch aan bij het aanbreken van de nacht. Het beeld wordt dan zwart-wit. Goed is om te weten dat de IR LED's een zwakke rode gloed geven, die met het menselijk oog waarneembaar is. Erg storend is het niet, zo ver ik weer hebben alle IR LED's dat met een hoge intensiteit.
Aangezien ik een goedkope oplossing zocht heb ik voor een model met micro SD opslag gekozen. De maximale grootte is 32GB, ruim voldoende voor meerdere weken beeld. Let wel: daar bedoel ik mee dat de camera alleen opneemt als er beweging waargenomen wordt.
Via een FTP verbinding (ook via WiFi!) kan je vervolgens de SD kaart leegtrekken. Er is ook mogelijkheid om de camera automatisch de beelden naar een FTP server te laten uploaden, of in de cloud. De webinterface is verschrikkelijk, maar doet het wel. Onder OSX heb ik er meer problemen mee dan onder Windows.
Verder is er ook een app voor iOS en Android, die eveneens erg slecht in elkaar zit, maar wel functioneel is. Voor de prijs kan ik echter niet klagen, na heel wat uurtjes research staat de camera eindelijk goed ingesteld, en doet hij wat hij moet doen!
Update 17-09-2015
Op de
blog van Foscam heb ik een IP Camera Tool gevonden die wél werkt op OSX.
Hier de direct link:
IP Scanner 2.5:
foscam.us.apple.mac.ip.camera.tool.zip
Update 17-01-2019
Ik kwam op mijn Mac niet meer met Safari de C1 binnen omdat ik continu de errormelding "Plugins not found" kreeg. Kwam er achter dat er wat nieuwe Software door Foscam ontwikkeld is:
Foscam Equipment Search Tool, een vervanger voor de brakke IP Camera Tool.
Foscam VMS, een tool om meerdere camera's te managen, bekijken en instellingen van te wijzigen.
Update 11-08-2019
Ik raad de Foscam inmiddels niet meer aan. De software is zo brak en onstabiel dat je beter naar een alternatief kan zoeken. Ben momenteel erg blij met mijn Unifi Protect systeem waar de Flex 3G op aangesloten is