ASUS Rampage Formula Review
28 april 2009, laatste update op 28 april 2009, 189 views
Rapporteer
Over dit bord is niet zo heel veel te zegen het is een overclokers bord en dat merk je aan alles zeker het bios laat er geen twijfel over bestaan dat je met een bord te maken heeft dat graag wat extra's uit de rest van je systeem perst. De kleine display die normaal gesproken de systeem tijd weer geeft maar tijdens het starten de stap in het boot process aangeeft en eventuwele errors netjes vermeld mocht een startup falen is leuk maar eigenlijk alleen handig voor overclokers.
De compatibiliteit is iets anders zeker de eerste paar versies van het bios zorgden er voor dat er maar zeer weinig geheugen modules compatible waren met dit bord. In middels is dat alles wel wat beter geworden maar ik zou nog steeds een ieder aanraden een door de fabrikant goedgekeurd geheugen reepje in dit bord te steken. OCZ geheugen werkt bij mij goed voor 3 van de vier geheugen reepjes, de vierde was onstabiel en zorgde er voor dat er over het algemeen niet geboot kon worden. Na het ruilen van dit setje geheugen voor een identiek setje was het probleem verholpen en werkte alle zo als het hoort.
Anders dan dat is het koelertje dat voor de heatpipe constructie op het bord wordt mee gelevert leuk maar niet echt nodig en voornamelijk luid. Ook kan het afhankelijk van de CPU koeler nog al in de weg zitten, ik heb het dus maar weg gelaten omdat ik op dit moment toch niet met een OC instelling werk.
Het enige dat dan nog overblijft is vermelden dat ASUS met dit bord een erg goed bord heeft gebakken dat niet alleen heel goed en makelijk over te clocken is voor een beginner maar dat ook de gevoorderde expert nog een aantal opties bied die waarschijnlijk zelfs deze expert dwingen nog weer eens in de boeken te duiken om uit te vogelen wat al die instelingen nu doen en waar ze precies invloed op hebben.
Af gezien van de vrij hoge prijs is dit absoluut een bord dat de moeite van het overwegen meer dan waard is.