SkyBell 2.0 WiFi Video Deurbel Review

remmuz
23 juni 2015, laatste update op 23 juni 2015, 16.047 views

SkyBell 2.0 WiFi Video Deurbel

Het leek een mooi oplossing en de 2.0 versie beloofde veel verbetering ten opzichte van de eerste.
Helaas is de beeld en geluidskwaliteit dermate slecht dat de Skybell nauwelijks geschikt is waarvoor hij nou juist dient; zien wie er voor de deur staat en die persoon eventueel te woord staan.

Pluspunten

• Uiterlijke kwaliteit is goed

Minpunten

• zeer slechte beeld en geluid kwaliteit
  • slechte support
  • Hoge prijs ten opzichte van de kwaliteit

2 van 5 sterren (Slecht)
Het leek een mooie oplossing en de 2.0 versie beloofde veel verbetering ten opzichte van de eerste versie.

De Skybell zit goed verpakt. Alles wat je nodig hebt is meegeleverd. Let er wel op dat je mogelijk een losse adapter nodig hebt voor de stroomvoorziening. Dit staat overigens duidelijk uitgelegd om de website.

Wat NIET op de website staat, is dat de aansluiting op de bestaande beldraden met een soort knijpconnectors werkt (die overigens netjes zijn meegeleverd). Die connectors passen niet onder de behuizing en moeten dus ergens in de muur of kozijn worden weggewerkt.
De installatie is verder vrij eenvoudig; De montageplaat met twee schroeven op de muur of kozijn vastzetten en daarop vervolgens de Skybell vastzetten. Dat vastzetten gaat overigens met de kleinste inbusbout die ik ooit gezien heb. Denk dat het ding net 1,5 mm in doorsnede is.

De Skybell werkt samen met een app. Deze is gratis te downloaden.
Na het installeren van de app kun je beginnen met het koppelen van de Skybell.
(Daarvoor moet de accu in de Skybell wel opgeladen zijn, anders lukt de procedure niet)
De Skybell maakt een tijdelijk Wifi netwerk aan. Om te kunnen pairen moet je je smartphone of tablet met dat netwerk verbinden en een uniek code intype die op de verpakking van de Skybell staat.

En dan maar aanbellen!
De app reageert zeer snel na het indrukken van de bel knop. Binnen twee seconden krijg je een pushbericht.
Helaas blijkt de beeldkwaliteit uitermate teleurstellend. Natuurlijk mag je niet teveel verwachten van 640x480 VGA resolutie, maar ik heb webcams van 5 euro gezien die bij dezelfde resolutie een aanzienlijk mooier plaatje laten zien.
Groen tinten veranderen in paars, rood veranderd in bruin. Een bekende zul je waarschijnlijk wel herkennen, maar een nieuw gezicht blijft onherkenbaar.
De geluidskwaliteit is iets beter, maar er vallen regelmatig stukken weg waardoor er al snel irritatie ontstaat aan beide kanten.
Dit alles getest onder ideale omstandigheden. (zowel de Skybell als mijn tablet op nog geen meter afstand van het accespoint)

Ik heb mijn ervaring voorgelegd aan de supportdesk van Skybell maar die kwamen niet verder dan een email waarin ze aangaven dat het zo hoorde.

Al met al wat mij betreft geen aanrader. De Skybell doet wat het belooft, maar dan wel marginaal.
Met een beetje handigheid kun je met een domotica pakketje en web/IP cam een beter resultaat bereiken voor veel minder geld.

Heb jij ook een SkyBell 2.0 WiFi Video Deurbel?

Anoniem: 682653 6 juli 2015 21:54
Ik ben ook al even aan het kijken en twijfelen over de RING doorbell of de Skybell 2.0. Nu niet zo lang geleden de Doorsafe 6600 online tegengekomen.

Heeft iemand daar misschien al ervaring mee? (zie http://www.doorsafe.nl/sh...-met-camera-professional/).
Er komt binnenkort ook de DOORBIRD uit. Heb aan tweakers gevraagd deze vast op Pricewatch te zetten (is gebeurd).

Dat lijkt hem wel te worden.. Verder nog geen reviews oid dus even in de gaten houden!

pricewatch: Doorbird
net als doorbot, ook troep dus
Ik ben de laatste tijd ook aan het kijken naar de Skybell v2 of de RING Doorbel (opvolger van de flop Doorbot).

Alle sites en reviews geven aan dat het een briljant idee is, maar de uitvoering is gewoon nog onvoldoende. Deze review bevestigd dit ook weer voor mij (ik ervaar het altijd als zeer prettig als een mede tweaker er iets over schrijft).

Nog maar even wachten op de v3 en toekomstige ontwikkelingen.

Uit mijn eigen analyse zou de RING Doorbell het beter doen, maar wat is beter als het beide gewoon onvoldoende is...

Mijn advies: Terugsturen, als dat nog kan.
Ik heb zelf de 1.0 versie, maar wil best 200 euro betallen als er enige verbetering is, in ieder geval dat de hoek breder is. Maar als het slechter is.. dan is dat natuurlijk niet zo praktisch. Iemand die daar iets over zou kunnen zeggen?
Volgens mij heb je niet de SkyBell 2.0 maar de 1.0. De foto is van een 640x480 camera zonder groothoeklens (fish eye). Ik heb zelf een SkyBell 2.0 met een brede kijkhoek en minder verkleuringen, ik denk dat ze bij SkyBell dus e.e.a. gefixt hebben in dit model.
Nee, het is echt de 2.0 versie.
Ik heb inmiddels een nieuwe ontvangen omdat van de eerste de drukknop niet meer werkte.
Het schijnt dat er een hele serie is geleverd met een drukknop die snel stuk gaat.

Inmiddels is er ook een opvolger; de HD versie. Deze heeft een betere camera met hogere resolutie.
Ok. HD versie heb ik inmiddels ook gezien, is nog niet beschikbaar in Europa volgens mij...
Hier zijn wij thuis ook op zoek naar, maar blijkbaar zijn de bestaande producten het net niet?
Ik ben in het bezit van de 1.0 versie van de Skybell.
Direct na installatie heeft de deurbel al voorkomen dat er vreemden een bezoeken aan mijn interieur brachten terwijl ik niet thuis was. Het heeft zijn Geld dus al opgebracht.
De kwaliteit van het beeld en geluid is echter niet echt perfect, het voldoet op zijn zachts gezegd.
Een probleem waar ik wel mee zit is het niet dat het signaal pas laat arriveert op mijn iPhone. Via de bewakingscamera kan ik zien dat de persoon al wegloopt als ik kan gaan kijken. Ligt dit puur aan mijn netwerk of toch ook aan de Skybell. Als iemand een advies heeft over hoe ik dit kan verbetern dan hoor ik dat graag.