Op 14-3-2006 heb de Samsung 930BF gekocht voor € 357,50.
Na meer 3 jaar ervaring leek het mij toch de moeite waard om een review te schrijven, ook al is deze niet meer te koop. Deze tips kunnen van pas komen als mensen een 2de hands 930BF willen kopen.
Toen ik het scherm kocht was het een berg geldt voor een scherm, maar dat was het ook waard. Nu inmiddels 3 jaar verder zijn de kleuren nog perfect.
In het verleden heb ik 1 defect gehad. Plotseling kreeg ik een groene streep van boven naar onder in beeld.
Het scherm werd door een koerier opgehaald, 2 weken later mocht ik hem weer ontvangen, dus zeer snel afgehandeld. Over de service van Samsung zit het wel goed. Verder heb ik geen dodepixsls gehad
Het scherm zelf.
Het scherm is zeer makkelijk en snel in elkaar te zetten, vooral handig voor mensen die af en toe naar lan-party's gaan. Je hebt nergens een schroevendraaier voor nodig.
Standaard zit er een DVI, VGA en power kabel bij. Dat bespaard je ook wat geld, want de DVI en VGA kabels zijn nogal prijzig naar mijn gevoel.
Featureset
Het scherm is in verschillende standaard kleuren te zetten: Custom, Text, Internet, Game, Movie, Sport.
Mocht je dus iets gaan doen, een kwestie van op het knopje drukken, en je hebt de juiste settings.
Het scherm kan alleen naar achteren gekanteld worden. Het scherm is niet in hoogte verstellen. Zelf heb ik het kantelen en in hoogte verstellen niet nodig.
Contrast
Zover ik zelf kan zien, is zwart ook echt zwart, er zit voor mijn gevoel geen grijs waarde overheen wat ik zo af en toe bij andere schermen wel zie.
Verder als het scherm in het donker staat en er schijnt een ander licht in, dan merk je weinig van dat licht. Dus er is weinig backlight bleeding.
Bouwkwaliteit en afwerking
Het is stevig afgewerkt scherm. Afwerking is op alle punten perfect behalve de achterkant. Aan de achterkant heb je een losse plaat om zo je connector aansluiting van kabels weg te werken. Mocht je de monitor iets gaan draaien en de kabels een stuk naar voren komen dan ligt het klepje er snel af, de bevestiging had is strakker gemogen.
Sinds kort:
Sinds enkele maanden heb ik nog eens 2x de 930BF kunnen kopen (via tweakers v&a), samen voor € 150, stukken goedkoper dan de nieuwprijs

Het 2de scherm heb ik sinds feb 2009. Maar de bouw is november 2005, enkele maanden ouder dan mijn eerste scherm.
De reden waarom ik nog eens 2 schermen erbij heb gekocht is omdat ik toe was aan dualscreen, 1 scherm werd gewoon te klein om echt makkelijk te kunnen werken.
Het andere 2de scherm heb ik als reserve / voor moeders pc. De oude CRT monitor kon zo naar boven

Mijn bureau had een aanpassing omdat mijn bureau een module had voor 1 scherm. Na wat meten even wat plankjes laten zagen bij de doe het zelfzaak. Door deze plank module heb ik ook een soort van ambilight kunnen maken

Zelf ben ik zeer tevreden over de schermen.
Beide schermen ziiten op DVI aangelsoten.