De Accellero S1 Rev 2 van Arctic is een aftermarket koeler voor een fors aantal videokaarten van zowel ATI als wel Nvidia
In de doos- Accelero S1 Rev 2
- 4 MOSFET heatsinks
- 8 RAM heatsinks
- een hoop schroefjes om overal op te passen
- 2 T-pluggen voor de bevestiging
- 7800
- 7600
- 7300
- 6800
- 6600 series (behalve 7X00 GS AGP)
De installatie was redelijk eenvoudig ook al bleven de meeste van de RAM heatsinks niet goed zitten.
De grote heatsink moet met schroefjes aan het pcb worden gemonteerd door middel van meegeleverde schroefjes en isolatie ringetjes.
Temperaturen
De temperaturen van mijn 9800GTX waren eerst idle rond de 60 graden en stressed boven de 80.
De temperaturen zijn verbetert ten opzichte van de stock koeler, hiervoor waren wel 2 120mm fan's nodig
omdat de 9800GTX eigenlijk een de hoge TDP heeft om passief te koelen.
Het zit nu idle onder de 40 en stressed varieert van 70 tot 80 graden.
Ik heb helaas geen goed beeld gekregen van de koeler omdat mijn kaart te heet is om te koelen met deze koeler. Het kan wel maar dan heb je toch echt extra fan's nodig.
Ik had eerst standaard koelpasta gebruikt die erg matig geleid, ik krijg mijn temps nu niet (of met veel moeite) op de 70 graden. De koelpasta die ik heb gebruikt is ook van Arctic, de MX-2
Kwaliteit
De kwaliteit van de koeler is helemaal in orde alleen ben ik niet zo te spreken over de bevestiging van de RAM en MOSFET heatsinks.
Op de baseplate van de Accelero S1 Rev 2 zat al koelpasta en er zat voor de rest geen pasta bij.
Geluid
In principe geen omdat de koeler van zich passief is, ook met
2 120mm fans 1 120mm fan is het nog heel goed uit te houden, het is 1 fan geworden om een heel slechte reden, ik had de fan ergens anders voor nodig.
Gelukkig zijn de temperaturen er niet te veel op achteruit gegaan, ze stegen wel maar niet zo dramatisch als met de stock koeler er op.
De koeler is relatief makkelijk te installeren alleen is de koel capaciteit niet hoog genoeg om alle videokaarten passief te koelen.
er was ook nog een request naar een plaatje van hoe het bij mij zit : hier is ie dan
de fans zitten vast met tiewraps
Update : koelpasta
Update : 1 120mm fan