Het klopt dat de G2 vooral scoort op de standby tijd inderdaad. Maar dankzij z'n kleinere en meer zuinige scherm was ook het gebruik behoorijk efficient. Ik vraag me ook af hoe je 't voor elkaar kreeg de G2 in 1 dag leeg te krijgen. Ik kan een heel weekend Lowlands zonder opladen doen, en dan zit ik veel te appen, bellen en even wat op te zoeken op 't digitale schema of surfen. Komt nog bij dat die de hele dag netwerk aan het zoeken is door de overload tijdens zo'n festival, wat ook flink zuipt.
Ik weet niet of ik de creme de la creme van powerusers ben, maar ik gebruik 'm de hele dag door. Alleen kijk ik er niet zo vaak videos op en speel ik ook vrijwel geen games.
In de G4 zit dezelfde accu als de G2, maar de scherm resolutie is met de helft vergroot en er zit minder zuinige hardware in. Dus het kan bijna niet anders dan dat de G4 minder lang meegaat.
De specs zijn ook vrij duidelijk:
Stand-by-tijd: G4: 375u , G2: 826u
Gesprekstijd: G4: 10u, G2: 21,3u
Nu zijn er tal van variabelen, afhankelijk van gebruik, en wellicht nieuwe trucjes om er efficienter meer om te gaan. Ik verwacht er sowieso wel wat op in te leveren op dat vlak, maar vroeg me af hoeveel in de praktijk. Maar zeggen dat de G2 en de G4 even lang meegaan maakt 't dan niet echt meer geloofwaardig.
Bedankt voor je reactie natuurlijk
PS: Met de focus richting concurreren samsung doelde ik op een onnodig hoge res scherm, toeters en bellen ten kostte van batterijduur en prijs (325 vs 575 eu). Dus wat mij destijds wist over te halen de stap naar LG te maken is er nu minder. Maar die losse batterij vs Samsung is nog steeds een mooie USP inderdaad.
[Reactie gewijzigd door xs4me op 22 juli 2024 14:11]