Pioneer AppRadio SPH-DA120 Review

Ruffian
19 mei 2015, laatste update op 19 mei 2015, 15.705 views

Pioneer AppRadio SPH-DA120

Een groot display, hij past helaas niet in mijn Chrysler 300m maar met een zelf gemaakt frame heb ik hem passend kunnen maken.
Connectie gaat makkelijk d.m.v. een USB verlengkabel waaraan je je lightning kabel koppelt.

Pluspunten

• Groot display
  • Makkelijke connectie

Minpunten

• Software bugs met Carplay
  • Onduidelijke uitleg over camera connectie
  • Weinig support vanuit Pioneer

Ik heb deze radio gekocht i.c.m. de ZE-RVC80MT – Rear view camera.
Nergens in de handleiding van de radio of de camera kon ik vinden dat de camera niet aangesloten moest worden op de TV-IN maar op de speciale bruine connector.

De radio kocht ik met het oog om Siri in de auto te gebruiken doordat ik nogal wat kilometers maak.
De software is helaas nog wat buggy, na je commando "Hé Siri" zegt Siri alleen "Goedendag" terug, verdere commando's werken nog niet op oproepbasis. Houd je de "Home" knop ingedrukt kan je wel je commando's geven zoals je ze gewend bent van je iPhone. Na het beëindigen van een telefoongesprek lijkt de radio in "mute" te blijven hangen en hoor je geen muziek. Het werkt pas weer wanneer je de iPhone opnieuw connect. Na contact opgenomen te hebben met Pioneer verwezen ze mij naar mijn dealer. Die weten na een bezoek ook geen raad, afwachten op een firmware update dus. Al bezit ik 1.0.8 op mijn radio en de laatste versie op de pioneer site is 1.0.7.

De standaard radio versie werkt uitstekend, de achteruit rij camera schakelt ook mooi om en is beeldvullend.

Heb jij ook een Pioneer AppRadio SPH-DA120?

Misschien een vervelende reactie maar 1 van de redenen dat een dergelijke radio (heb ook zitten kijken naar dit model) er in mijn auto niet in komt is de diefstal gevoeligheid ervan. Het display is niet afneembaar en er is ook geen andere deftige anti diefstal optie beschikbaar.

Is dit niet iets waar jij je zorgen om maakt :?

uiteraard belachelijk om dit te vragen of als argument te gebruiken maar helaas is (navigatie) diefstal een serieus issue bij auto's

[Reactie gewijzigd door Ibidem op 23 juli 2024 10:09]

Ik ben eerder bang dat de gehele auto weg gehaald wordt ;)

[Reactie gewijzigd door Ruffian op 23 juli 2024 10:09]

Rijd zelf in een Volvo S70 uit 1997 en de radio zal tijdens aanschaf 40% van de waarde van de auto vertegenwoordigen dus wellicht een terechte vrees dat ze eerder die stelen dan de auto :+
is dat nog steeds een ding dan, woon zelf in Elburg, dus diefstal is meestal niet zo'n issue. Maar dacht dat het eruithalen van autoradio's tegenwoordig niet meer zo interessant is ivm beperkte resell value.
Ik zag dat er recent een update is uitgekomen namelijk versie 1.09. Misschien zou je kunnen kijken of die versie verbeteringen met zich mee brengt? http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Support/Downloads
Ik ga er a.s.a.p. mee aan de slag (ben al aan het downloaden)

edit: Updaten ging perfect (op het er uithalen van de radio na).
Het "Hé Siri" werkt nog steeds niet soepel, nu zegt hij geen "Goedendag" meer maar "Hoi Ruffian".

Het bel/mute probleem is vanzelf opgelost, wss ligt dit aan de telefoon.
Ik kan ook nergens een changelog vinden met wat ze nu gefixt hebben.

[Reactie gewijzigd door Ruffian op 23 juli 2024 10:09]

ik zie alleen de 1.09 voor de amerikaanse versie. Ligt het aan mij :?

Overigens vind ik het een fijne radio, maar de afwezigheid van dab+ wel heel teleurstellend. Was er soort van uitgegaan dat dat op een 400 euries kostende radio zou zitten (dom natuurlijk).

Mogelijk is de AVH-X5700DAB een betere deal, ik dacht dat die nu ook carplay ondersteund. Vond alleen de interface van deze unit zo mooi minimalistisch.

Pioneer software is trouwens ontzettend lelijk. Schril contrast met carplay.
Dab+ als je een connectie hebt met je iPhone waardoor je Spotify/Apple Music/Podcast e.d. kan gebruiken.
Ik zit zelf weinig in het pioneer software (alleen achteruitrijcamera) rest doe ik met Carplay (muziek/kaarten/bellen).

Op de site staat nog niets over 1.09 daar hebben ze het op de algemene downloadpagina nog over 1.07.
maar welke heb je er dan op gezet? 1.09 of 1.07

En dab+ als je een connectie hebt met je iphone? Ik volg je niet helemaal volgens mij :). Dab+ is digitale radio, niet podcast oid
Ik heb er nu 1.09 opgezet, zie geen verschil en alles werkt nog.
Ik doelde op dab+ is niet meer nodig, je kan via je iphone alle radio zenders digitaal aan. Start je op je iPhone namelijk een niet ondersteunende app geeft die het geluid toch door.
Dab kan alleen als je auto een DAB antenne heeft toch? Moet ook eerlijk zeggen dat voor een radio van 400 euro je toch wel iets meer mag verwachten dan zulke bugs jammer dat ze het nu dan nog niet hebben opgelost. Daarom twijfel ik of ik wacht op de parrot rnb6. Vind deze radio trouwens wel veel mooier dan de AVH-X5700DAB.

[Reactie gewijzigd door HitDyl op 23 juli 2024 10:09]

Zelf denk ik dat het nog te vroeg is voor het hele Apple Carplay, er zijn te weinig apps die het ondersteunen (iedereen zit te devven op de Watch).
Hoe werkt dit apparaat icm de nieuwe iOS9?
Weinig veranderingen, Siri is wel iets beter geworden maar door de ruis in de auto verstaat hij je af en toe nog niet (snelweg e.d.).
Geen nieuwe apps, geen nieuwe mogelijkheden.
Zou je hem af of aanraden als ik hem kan krijgen met korting? Twijfel nog heel sterk, op papier is het een geweldig apparaat maar het moet natuurlijk wel goed (gaan) werken.
Ligt er aan hoeveel korting en die moet dan wel extreem hoog zijn wil ik dan Ja zeggen.
270 euro (showmodel), Maar is het apparaat überhaupt de moeite wel waard dan? Het is moeilijk voor te stellen dat pioneer hier zo makkelijk eigenlijk mee weg komt. Zeker voor zo'n naam.
De service is anders aardig slecht te noemen, bij vragen werd ik verwezen naar mijn reseller terwijl de vragen die ik stelde firmware niveau waren.
Het werkt, maar daar is alles mee gezegd. Je kan mail opzetten, je kan smsjes voor laten lezen. Je kan kaarten gebruiken (en je komt er met een omweg wel). De podcasts spelen netjes af. Maar verder....ik krijg er niet veel meer uit.
Het is een app radio , is dit te vergelijken met de parrot smart ?
Hoe zit het met de navigatie functie of is dat niet mogelijk ?

Fons
Ik ken de Parrot Smart niet maar er zit geen standaard navigatie op, hij gebruikt de kaarten app (android niet geprobeerd) van iOS. Tot nu toe (of ik zoek niet goed) zijn alleen de eigen apps die fatsoenlijk ondersteund worden. Verder heb je wat luisterboek/radio.fm apps.

Ik zou hem niet nog eens kopen of aanraden, er komt nauwelijks een (vernieuwende) update uit en er zijn geen apps die iets ondersteunen.
Anoniem: 840399 @Ruffian16 november 2016 23:04
Waarom werkt de Pioneer app appradio niet op mijn iPhone icm de sph-d120 of heb ik dan de HDMI kabel nodig.
Hoe krijg ik anders andere navigatie apps op de radio icm een iPhone
Ik heb deze radio ook met de iPhone 6+maar bij gaat hij er uit.
Teveel fustraties zeker met de third party apps ,apps die ni willen starten moet je die eerst sluiten of moet je je telefoon disconnecten en weer aansluiten ik vindt het juist gevaarlijker nee er is nog veel werk aan CarPlay.
Ik heb ook een iPhone 6+ en had mede daarom deze op het oog.
Heb je hem eruit gegooid en zo ja wat heb je nu?
Misschien schaf ik binnenkort die apparaat aan, twijfel nog tussen de parrot smart en deze pioneer.
Kan je op deze pioneer , tom tom , flitsmeister en spotify gebruiken ?

Fons
Spotify wel, de rest niet. TomTom geeft alleen het geluid door. Alleen de eigen apps werken vlekkeloos.

Spotify heb ik alleen kort getest omdat ik veel eigen muziek op mijn iPhone heb of de podcasts gebruik. Dus super veel kan ik er niet over zeggen als "hij doet het".
Bedankt voor je reactie.
Als ik de recencies lees van dit apparaat en vergelijkbare apparaten (clarion NX503e, parrot smart etc) dan zit de techniek en de ondersteuning van de apps nog in de kinderschoenen.
Ik vergelijk het een beetje met de vroegere nokia gsm met symbian besturing, werkt leuk maar weinig apps en op de lange termijn kon je alleen nog maar bellen en smssen. Met deze navigatie zie ik op termijn alleen dat je nog kan navigeren en dan is het wel een duur apparaat .
Ik wacht nog even met aanschaffen van een 2din navigatie
Fons
Waar ik benieuwd naar ben is of bediening via het stuur blijft werken.
Volume bv en skippen naar een volgend nummer.
Heeft er al iemand dit met Android Auto getest, er is namelijk bitter weinig over terug te vinden.

Ik zou graag weten of Google Mpas wat zonder twijfel de beste navigatie is ook gewoon werkt op zo'n ding. Dat en muziek afspelen en berichtjes lezen..
Ben er net aan begonnen,
Je moet beginnen bij een telefoon die slimlink of mhl ondersteunt, de juiste kabel hiervoor bestellen (ebay) en dan verbinden via hdmi en bluetooth. (applink mode)
Verder ben ik nog niet heb de kabel net besteld.

Groeten Marc..
Moest je al de tijd gevonden hebben? Het is blijkbaar nog steeds niet mogelijk ergens een relevante review te vinden. Of een gelijkwaardig product..
Heeft iemand de laatste firmware 1.11 al geprobeert ?
Er staat namelijk op de site dat hij niet geschikt is voor de euro markt .. Of kan ik dat negeren?
Groeten Marc..
Ik heb hem draaien, merk geen verschil.
Hi,

Geen verbeteringen dus :-(
krijg net van pioneer het volgende bericht terug:
----
U kunt niet de firmware uit de US gebruiken. Er is momenteel nog geen update beschikbaar voor uw toestel. Houd de website in de gaten voor wanneer deze beschikbaar komt.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
----
Blijft raar dat er op de eu site geen enkele update staat, zelfs niet de huidige firmware.
Anoniem: 840399 16 november 2016 23:06
Hoe krijg ik anders andere navigatie apps op de radio icm een iPhone

Moet toch kunnen
Voor de liefhebbers 1.14 firmware is inmiddels ook uit. Deze is voor EU.

Persoonlijk ben ik erg tevreden over deze unit. Voor relatief weinig geld al een paar jaar veel plezier