ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5 Review

CMSTRR
5 mei 2015, laatste update op 8 mei 2015, 788 views

ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5

TOP KOOP!

Pluspunten

• Stil en koel
  • Snel en stabiel
  • Laag verbruik
  • Backplate
  • Full HD held
  • compact

Minpunten

• Had wat meer design mogen krijgen

Ik twijfelde tussen een R9 280(x) en deze kaart. Mijn systeem is gebouwd met efficiëntie en daardoor gekozen voor een GTX960. Op papier een licht kaartje, maar in de praktijk redelijk krachtig. Bijvoorbeeld Battlefield 4 kun je op ultra spelen met 4X AA aan en je komt niet boven de 1.6GB VRAM uit.
Lekker stil, 0 fanspeed onder de 60 graden.. en eigenlijk wordt hij nooit echt warmer dan dat. Het verbruik is belachelijk laag.. ik denk dat hij net boven de 100 watt uitkomt tijdens gamen wanneer de % gebruik meestal op 70% zal liggen.

Ik kan het iedereen aanraden. Voor de komende 2 jaar zit je geramd op full hd met deze kaart. Je kunt ongeveer alle spellen op minimaal high draaien.. de wat slechter geoptimaliseerde games op medium textures en de rest high.

Hier wordt nog eens goed uitgelegd wat de maxwell techniek doet om de lagere specs zoals bitbus, filltex etc op te vangen Dat het minder is betekent niet dat het slechter is. Door de vernieuwde techniek werkt alles snel en efficiënt.
Belangrijkste informatie is dat het voor full hd geen nut heeft om de 4gb variant te nemen. Op de youtube zie je dat terug in verschillende testen.

Add: 08-05 15:20

Een leuk extraatje - mocht u deze kaart hebben - is dat u bij GTA V u bovenaan in de graphic settings hun advies kunt negeren. Hiermee krijgt u de mogelijkheid textures op high of very high te gebruiken. Voornamelijk bij close-up momenten van bijvoorbeeld straat, muur en dergelijke krijgen meer details.
Ook merkte ik dat er geen hickups door komen. Een foto van een random live moment heb ik geplaatst in deze review.

Heb jij ook een ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5?