Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Prijs
Specificaties 5GHz WiFi-ac + router, 4x 1Gbps switch - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Netgear Nighthawk R7000 - AC1900 Smart WiFi Router Review

+2
mbr 14 mei 2015, laatste update op 15 februari 2017, 35.191 views

Netgear Nighthawk R7000 - AC1900 Smart WiFi Router

Voldoende prestaties en stabiel. Voor deze review zijn er een aantal snelheids(iperf/bestandsoverdracht)- en ping testen gedaan. Pluspunten en minpunt zijn toegelicht.

Pluspunten

  • Volledig bereik op zowel 2.4 GHz als 5 GHz
  • CE DFS support
  • Voldoende prestaties
  • Stabiel
  • Mooi design

Minpunten

  • Stabiliteit verschillen firmwares. Zie onderwerp Ervaringen firmwares.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 4
WLAN-bereik Score: 5
Prestaties Score: 3
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 4
---Indeling
  • Bereik
  • Prestaties iperf
  • Prestaties bestandsoverdracht
  • Prestaties ping (latency)
  • Readyshare/cloud
  • Ervaringen firmwares
  • Conclusie
  • Vragen
  • Extra: CE DFS support
---Bereik
Ik woon in een appartement. Deze router staat naast de deur van de meterkast. Op beide banden is er in mijn gehele appartement bereik.

---Prestaties Iperf
De prestaties zijn getest met Iperf. Afstand meterkast naar de computers in de woonkamer waarop deze testen zijn gedaan is +/- 12 meter. Volgens mijn tablet via de app Netgear WiFI Analytics schommelt op deze afstand "5 GHz 802.11n" tussen -66 dBm en -73 dBm en "2.4 GHz 802.11n" tussen -68 dBm en -73 DbM. Draadloze "obstakels" zijn onder andere de gangpad met afgesloten woonkamer deur, aangrenzend machinekamer, aangrenzend badkamer en aangrenzend keuken.

Parameters Iperf:
iperf -c -t 30 -i 5 -w 1M -r

Legenda:
-s = Iperf server
-c = Iperf client
-Cat5e/6a= Bekabelde verbinding via netwerkkabel (maximaal 1000 Mbps)
-Pwl= Bekabelde verbinding via powerline-stroomnet (maximaal 100 Mbps)
-Wan5= Draadloze verbinding is 802.11ac op 5Ghz
-Wan24= Draadloze verbinding is 802.11n op 2.4Ghz

Resultaten:
https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjm2mmMJbGiI.jpeg
Uitkomsten test 2a, test 2b, test 2c en test 2d zijn naar mijn mening het meest relevant voor de dagelijkse praktijk. Vandaar dat de andere uitkomsten niet zijn opgenomen in bovenstaande grafiek.

-CAT6A-CAT6A
Test 1: sCAT6A - cCAT6A: [ 4] 0.0-30.0 sec 3.27 GBytes 935 Mbits/sec
Test 1: cCAT6A - sCAT6A: [ 4] 0.0-30.0 sec 3.30 GBytes 944 Mbits/sec
-CAT5E-WAN5: TP-LINK Archer T4U AC1200
Test 2a: sCAT5E - cWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.0 sec 478 MBytes 134 Mbits/sec
Test 2a: cCAT5E - sWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.0 sec 881 MBytes 246 Mbits/sec
-CAT5E-WAN5: Intel Dual Band Wireless-AC 7260
Test 2b: sCAT5E - cWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.0 sec 366 MBytes 102 Mbits/sec
Test 2b: cCAT5E - sWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.0 sec 1.03 GBytes 296 Mbits/sec
-CAT5E -WAN24: Intel Dual Band Wireless-AC 7260
Test 2c: sCAT5E - cWAN 2.4 GHz: [ 4] 0.0-30.0 sec 98.5 MBytes 27.5 Mbits/sec
Test 2c: cCAT5E - sWAN 2.4 GHz: [ 4] 0.0-30.1 sec 165 MBytes 45.8 Mbits/sec
-CAT5E -WAN24: TP-LINK Archer T4U AC1200
Test 2d: sCAT5E - cWAN 2.4 GHz: [ 4] 0.0-30.0 sec 172 MBytes 47.9 Mbits/sec
Test 2d: cCAT5E - sWAN 2.4 GHz: [ 4] 0.0-30.1 sec 238 MBytes 66.4 Mbits/sec
-POWERLINE: TP-LINK TL-PA4010 (gelimiteerd tot 100 Mbps)-WAN5: TP-LINK Archer T4U AC1200
Test 3a: sPOWERLINE (max 100 Mbps) - cWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.0 sec 221 MBytes 61.6 Mbits/sec
Test 3a: cPOWERLINE (max 100 Mbps) - sWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.1 sec 322 MBytes 89.8 Mbits/sec
-POWERLINE: TP-LINK TL-PA4010 (gelimiteerd tot 100 Mbps)-WAN5: Intel Wireless-AC 7260
Test 3b: sPOWERLINE (max 100 Mbps) - cWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.0 sec 215 MBytes 60.0 Mbits/sec
Test 3b: cPOWERLINE (max 100 Mbps) - sWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.1 sec 314 MBytes 87.4 Mbits/sec
-WAN24: Sitecom 300N Wireless USB-adapter WL-352v3 -WAN5: Intel Dual Band Wireless-AC 7260
Test 4a: sWAN 2.4 GHz - cWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.0 sec 126 MBytes 35.3 Mbits/sec
Test 4a: cWAN 2.4 GHz - sWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.3 sec 126 MBytes 34.7 Mbits/sec
-WAN24: Linksys WUSB600N -WAN5: Intel Dual Band Wireless-AC 7260
Test 4b: sWAN 2.4 GHz - cWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.0 sec 162 MBytes 45.1 Mbits/sec
Test 4b: cWAN 2.4 GHz - sWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.2 sec 232 MBytes 64.4 Mbits/sec
-WAN24: Intel Dual Band Wireless-AC 7260 -WAN5: TP-LINK Archer T4U AC1200
Test 4c: cWAN 2.4 GHz - sWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.0 sec 202 MBytes 56.4 Mbits/sec
Test 4c: sWAN 2.4 GHz - cWAN 5 GHz: [ 4] 0.0-30.1 sec 188 MBytes 52.2 Mbits/sec
-WAN5: TP-LINK Archer T4U AC1200 -WAN5^: Intel Dual Band Wireless-AC 7260
Test 5a: sWAN 5 GHz - cWAN 5 GHz^: [ 4] 0.0-30.0 sec 166 MBytes 46.5 Mbits/sec
Test 5a: cWAN 5 GHz - sWAN 5 GHz^: [ 4] 0.0-30.1 sec 350 MBytes 97.5 Mbits/sec
-WAN24: TP-LINK Archer T4U AC1200 -WAN24^: Intel Dual Band Wireless-AC 7260
Test 5b: sWAN 2.4 GHz - cWAN 2.4 GHz^[ 4] 0.0-30.1 sec 86.9 MBytes 24.2 Mbits/sec
Test 5b: cWAN 2.4 GHz - sWAN 2.4 GHz^[ 4] 0.0-30.4 sec 108 MBytes 29.7 Mbits/sec

---Prestaties bestandsoverdracht
Snelheid bestandsoverdracht op 802.11ac via de AC 7260 (+/- 12 meter afstand).

-Van HD computer naar de usb 2.0 harde schijf aangesloten aan de router:
https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjmfBgHVg6nh.jpeg
-Van usb 2.0 harde schijf aangesloten aan de router naar HD computer:
https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjm38uI2HlSt.jpeg
---Prestaties ping (latency)

-Ping Cat5e naar router:
Ping statistics for 192.168.1.1:
Packets: Sent = 1000, Received = 1000, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

-Ping Intel Dual Band Wireless-AC 7260 802.11ac naar router:
Ping statistics for 192.168.1.1:
Packets: Sent = 1000, Received = 1000, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 5ms, Average = 0ms

-Ping TP-LINK Archer T4U AC1200 802.11ac naar router:
Ping statistics for 192.168.1.1:
Packets: Sent = 1000, Received = 1000, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 11ms, Average = 2ms

---Readyshare/cloud
Deze router heeft twee USB poorten waaraan 1 usb 3.0 stick en 1 usb 2.0 harde schijf aan is gesloten. Beide media zijn via een netwerk folder toegankelijk. Mijn WDTV herkent deze folders ook en een video bestand streamen werkt goed.

Readyshare heeft een mediaserver welke onder andere door mijn Philips Streamium NP2900 en Yamaha receiver wordt herkend en kan worden benaderd. Via de app Netgear Genie kan ook (via de mediaserver) de opgeslagen bestanden worden afgespeeld naar de in de netwerk aanwezige spelers zoals bijvoorbeeld een Chromecast of NP2900. Uiteraard allemaal wel op voorwaarde dat het bestandsindeling is ondersteund door de speler.

Sinds kort is er een nieuwe dienst genaamd Readycloud. Met deze dienst kan op afstand via internet bestanden worden benaderd naar bijvoorbeeld een medium welke is aangesloten op 1 van de USB poorten. Deze dienst heb ik nog niet uitgeprobeerd.

---Ervaringen firmwares

Update 15-02-2017
In verband met belangrijke exploit fixes moet minimaal (op moment van schrijven) versie V1.0.7.10_1.2.3 of nieuwer van de firmware worden ingestalleerd. In V1.0.7.10_1.2.3 zijn deze laatste bekende exploits gedicht. Het installeren van een oudere firmware versie zoals hieronder vermeld is dus niet verstandig.

Ervaring met oudere firmwares
Samenvatting ervaringen oudere firmwares. Momenteel draai ik op V1.0.7.10_1.2.3 (update 15-02-2017):

-V1.0.4.28 is voor mij dÚ stabiele firmware tot en met heden = Rotsvast.

-V1.0.4.30 instabiel op de 5 GHz.

-V1.0.5.48 draait vanaf 7 december 2015 jl ook stabiel. Echter faalt V.1.0.5.48 bij mijn Iperf test 5a (harde disconnect). Nu is Iperf test 5a een test wat naar mijn mening nagenoeg nooit in de praktijk zal voorkomen.

-V1.0.6.28 geinstalleerd op 9 januari 2016 jl. Draait tot en met heden stabiel. Ook heb ik mijn AC 7260 client geupdated naar de laatste versie van 09/11/2015 (18.21.0.2). Update 02-03-2016: Up Time is 45 days 19:00:15. Ben tevreden met deze firmware.

-V1.0.7.2_1.1.93 geinstalleerd. Nu een Up Time van 7 days 07:19:01. Werkt stabiel en ben tevreden (update 25-09-2016).

Tip 1: Mocht je instabiliteit ervaren probeer dan firmware versie V.1.0.4.28. Wel met als aandachtspunt dat nieuwere firmware versie's vulnerability fixes hebben.

Tip 2: Gedurende de bekabelde installatie van firmware V.1.0.5.48 dacht ik dat mijn router was gebricked. Dit omdat de status op mijn PC niet meer werd bijgewerkt en de lampjes van de router bleven knipperen. Na een half uur wachten heb ik de router uit- en aan gezet en bleek de firmware update toch geslaagd.

Tip 3: Vergeet ook niet je clients te updaten. Windows 10 had bij mijn AC 7260 een driver versie van augustus 2015 geinstalleerd. Maar de laatste was van november 2015 (update 10-01-2016).

Tip 4: Zie ook mijn bovenstaande alinea "Update 15-02-2017"

---Conclusie
De prestaties vanaf de meterkast naar de vaste computers zijn voor mij persoonlijk voldoende op basis van Iperf test 2a, Iperf test 2b en snelheid bestandsoverdracht.

Mijn VVDSL verbinding gaat niet verder dan 30/3 dus deze verbinding heb ik niet gebruikt om mee te testen want dat is geen uitdaging voor deze router. Een adapter met 3x3 Wifi antenna's zal (nog) meer snelheid uit de R7000 kunnen halen maar deze is niet in mijn bezit.

Gemiddelde ping tijden naar de gateway van deze router op 802.11ac (Intel Dual Band Wireless-AC 7260) zijn zo goed als gelijk met bedraad (Cat5e). Stabiliteit in beide banden is in orde. Mijn uptime na mijn laatste reset is: 14 days 18:52:27.

Deze router is groot met drie lange los monteerbare attenne's. Grootte is geen echte minpunt want deze router blijft stabiel tegen de meterkast deur aanstaan en staat verder niet in de weg. De design is mooi vormgegeven met forse status leds. Ik vind het geen straf om naar deze router te kijken!

Is deze router een aanrader? Ja! ben er heel erg blij mee. Hardware.info net heeft deze router ook getest: hun resultaten zijn te vinden onder deze link.

Ik denk dat de toekomst van 802.11ac in het algemeen zonnig is. In ieder geval totdat de eerste 802.11ax routers verschijnen.

---Vragen
Als er vragen zijn dan verneem ik deze graag! Bijvoorbeeld een Iperf test met andere parameters, vragen over de mediaserver of andere punten van deze router.

---Extra: CE DFS support
Met de laatste firmware update (V1.0.4.30_1.1.67) heeft de Netgear R7000 nu ook DFS support.
-Certified for CE DFS Channels: Supports 5G band 2 and 5G band 3 channels for European Countries: Channel 52, 56, 60, 64, 100, 104, 108, and 112. Zie ook: http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/29273

De nieuwe firmware kan je via de router instellingen makkelijk installeren. Als proef channel 112 geselecteerd waarbij ik constateer dat mijn Nexus 7 tablet geen DFS support heeft. De Archer T4U en AC 7260 herkennen deze DFS channels wel.

---Foto router
https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjmWk1y6gCnd.jpeg

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Netgear Nighthawk R7000 - AC1900 Smart WiFi Router?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (64)

Wijzig sortering
Je hebt de router wel goed getest, maar waar ik nieuwsgierig naar ben is. De stabiliteit van de router en bereik t.o.v. je vorige router. Ik gebruik nu de Horizon Mediabox als router, maar deze valt zo vaak weg. Zelfs op de 5Ghz band. Ik gebruik ook de intel ac 7260 adapter., zelf hierbij is het nog slecht.

Kun je deze ervaringen delen?
Up Time 28 days 23:31:09. Deze router is stabiel op beide banden. Geen last van storende wegvallende verbindingen. Beide draadloze netwerken blijven bij mij dus in de lucht.

Volledig bereik op beide banden (zie ook eerste alinea onder --prestaties iperf). Met mijn vorige router had ik ook volledig bereik maar deze ondersteunde alleen 2.4Ghz.

Nogmaals ik woon in een appartement en de router staat buiten naast de meterkast.

[Reactie gewijzigd door mbr op 11 juni 2015 06:09]

Waar zie je de uptime als ik vragen mag :)
Hoofdmenu -> Tab Advanced -> Show Statistics (paneel Internet Port).
Goedendag,

Ik heb hier niet zoveel verstand van als jullie. Maar ik ben op zoek naar een goede router in een studentenhuis. Er zijn 3 verdiepingen met in totaal 6 kamers, en gebruikers.
Ik kan de router alleen beneden naast de meterkast neerzetten.
Zal deze router dan voldoende zijn om ook de bovenste verdieping te kunnen bereiken?

Ik zie graag de reactie tegemoet.
Bereik kan inderdaad tot en met de derde verdieping zijn maar zoals aangegeven woon ik een appartement. Aangaande deze router kan je dit het beste vragen aan een recensent die in een huis woont met meerdere verdiepingen.

Bereik valt niet vooraf te zeggen omdat dit afhankelijk is van de omstandigheden. Bijvoorbeeld bij goed ge´soleerde muren (nieuwbouw) zal het signaal mogelijk al moeite hebben met de eerste verdieping zelf.

Als je van iemand een (oude) router kan lenen dan kan voor een periode worden getest wat de "prestaties" zijn per verdieping. Voordat je kosten gaat maken.

Er zijn vele alternatieven mogelijk. Bijvoorbeeld:
Er kan makkelijk een powerline link worden gemaakt vanaf de meterkast naar de 2e etage. De router kan dan (ideaal) worden opgesteld in de 2e verdieping. Nadeel is dat een powerline link weer een extra schakel is in de keten (wat aandacht vraagt) maar mogelijk dat de "netto" prestaties dit de moeite waard maken.

Heb je al de vele topics bekeken in deze forum? Succes!
Hi mbr,

Vraagje:
Is de WPS functie totaal uit te schakelen?
Handleiding staat er niks over vermeld en als ik Google op "netgear r7000 turn off wps" dan krijg ik threads te zien van 2013 met de vermelding dat het niet echt kan. Maar dat was natuurlijk met firmware wat nu al meer dan 2 jaar oud is.

Ik ben toe aan een nieuwe router en op dit moment ben ik aan het twijvelen tussen het kiezen van een Netgear r7000 of een TP-Link Archer C8.

Criteria nr 1 bij mij is het kunnen uitschakelen van WPS.

Update 31-07-2015 12:30:
Ik heb met een tech support agent van Netgear gechat.
Hij zegt dat de WPS functie op de Netgear R7000 helaas niet compleet kan worden uitgeschakeld.
Jammer om te horen, maar dat maakt voor mij de keuze voor een nieuwe router wel een stukje makkelijker.

[Reactie gewijzigd door 7th op 31 juli 2015 12:32]

Heb de router settings doorgebladerd en WPS kan inderdaad niet compleet worden uitgezet.

Alleen WPS-PIN kan worden uitgeschakeld maar dan zal de fysieke WPS knop nog wel blijven functioneren? Ik heb het allemaal niet getest.

Kan me voorstellen als je kinderen hebt of als deze router ergens "publiek" staat dat je deze mogelijkheid liever wilt uitschakelen. Dagelijks je netwerktoegang overzicht controleren is zonde van de tijd.

Netgear's standpunt is kennelijk dat WPS compleet uitzetten een "overbodige" mogelijkheid is? Lastig om te boordelen of dit terecht is (Ik heb me er nooit druk om gemaakt ook niet bij mijn vorige router). Zelfs bij de nieuwere R8000 wordt om deze mogelijkheid gevraagd (in een forum).

[Reactie gewijzigd door mbr op 31 juli 2015 22:43]

Voor ge´nteresseerden. Met "toegangscontrole" te benaderen via de routerinstellingen en de Netgear Genie app kan je de euvel met de WPS functie volgens mij oplossen. Het is geen echte oplossing maar beter dan niets.
Met de "acces control" optie kan de WPS euvel volgens mij worden opgelost (beter iets dan niets). Je hebt dan de keuze uit "Allow all new devices to connect" of "Block all new devices from connecting". Via een lijst kan je de allowed devices beheren. Ps. Wat vliegt de tijd (het is al weer twee jaar verder).

[Reactie gewijzigd door mbr op 25 september 2016 22:13]

Of een 802.11ac router een beter bereik heeft dan de N66U zal maar moeten blijken (hit and miss).

Met DDNS settings bedoel je deze? Copy&Paste van de R7000 menu.

"
*Domain Name Server (DNS) Address
--Get Automatically from ISP
--Use These DNS Servers
Primary DNS . . .
Secondary DNS . . .
"
Dank je.
Het bereik is altijd afwachten maar ga mij daar nog verder in verdiepen.
Met DDNS bedoel ik dat als ik mijn eigen router wil bereiken buitenshuis hoef ik alleen maar het adres van de router in te toetsen. Net zoals bij een no-ip adres.
Asus heeft een eigen DDNS server. Als je bv een nas hebt met een eigen ipadres en eigen poort, bv 10223 dan hoef je alleen maar in te vullen in een browser bv mijnrouter.asuscomm.com:10223
dan maak je meteen verbinding met je nas. Moet je wel de poort forwarden naar je nas natuurlijk.
Volgens mij staat deze dienst onder advanced settings van de R7000. Ik kan er helaas geen mooie schermprint van maken dus bij deze een eenvoudige copy&paste.

""
Dynamic DNS

Use a Dynamic DNS Service

Service Provider
Do you have a NETGEAR DDNS or a No-IP DDNS account?
Yes
No

Please enter the following information for registration.
Host Name
.mynetgear.com
Email
Password (6~32 characters)
Register By submitting this form I agree to the terms of service and that I will only create one free account.
""

Is dit wat jij zoekt? Als ik google op "No-IP r7000" dan kom ik ook 1 en ander tegen.

[Reactie gewijzigd door mbr op 18 oktober 2015 19:05]

Dank je wel voor het nakijken.
Dat bedoel ik precies.
Ga nog wel wat bevindingen van de router opzoeken.
Bedankt.
Hallo, sinds een paar dagen heb ik de router netgear r 7000.
Bereik is prima wat me alleen beetje tegenvalt is de dowload snelheid draadloos.
Ik heb van ziggo de hoogste snelheid 200mb.
Bekabeld haal ik de snelheid wel.
Draadloos op 2.4 ghz gemiddeld 35mb en op 5ghz gemiddeld 56mb. Deze speedtest doe ik op mijn samsung s4 mini.
En ook op mijn asus laptop(2.4 ghz)
Het is me 1 x gelukt op mobiel en pc gemiddeld de 100mb aan te tikken.
Terwijl ik op bepaalde revieuws lees dat de meeste wel de gemiddelde snelheid halen draadloos.
Wat doe ik fout of heb ik een bepaalde instelling vergeten?
Wie weet hier raad mee?
Er zijn teveel factoren om jouw vragen goed te beantwoorden. Ik heb wel de volgende opmerkingen:
-1) Mijn test resultaten zijn gebaseerd op de standaard fabrieksinstellingen. Dus in principe hoeft er niets te worden aangepast. Je zou wel een andere 2.4/5 Ghz channel kunnen instellen die minder druk is.
-2) Wat zijn jouw resultaten met een 802.11ac verbinding? Bijvoorbeeld via een Intel Dual Band Wireless-AC 7260 of TP-LINK Archer T4U AC1200. Uit jouw vraag kan ik niet herleiden of je gebruik maakt van een 802.11ac client adapter.
-3) Heb je de laatste firmware ge´nstalleerd?
-4) Zijn de pootjes van de drie antennes stevig vastgedraaid?
-5) Een 5 Ghz DFS channel heeft een hogere zendvermogen? Ik kan het mis hebben. Dus dat zou je kunnen proberen. Volgens mij werkt een DFS channel alleen met adapters voor clients met een vast positie.
-6) Wat zijn de signaal waardes via de "Netgear genie app" aan bij de optie "netwerkoverzicht"?
etc.

Succes
Ik ben hard aan het twijfelen de standaard upc modem te vervangen door iets beters. Wij hebben ook een appartement dus kan het goed vergelijken.

Wat voor mij het belangrijkst is... Kan je hiermee ook gewoon HD films streamen zonder gedoe? Met de standaard upc modem hield het bij 720 wel op en moest ik met powerlines gaan werken om een 1080 film zonder stotteren op de slaapkamer te krijgen.
Ja; Zie mijn onderwerp Readyshare/cloud. HD films gaan ook op 2.4 Ghz soepel.

Toch kan er voor de vergelijking geen garantie worden gegeven want :
1) Nieuwbouw is beter geisoleerd wat mogelijk een (zeer) ongunstig effect heeft op de wifi performance (op beide banden). Mijn appartement is gebouwd in de jaren tachtig.
2) De (gemiddelde) bitrate van de HD stream is van belang. Wat zijn de gemiddelde bitrate's van jouw HD films? Dan wil ik dit wel testen.
Etc.
Ps. Los van jouw vraag. Mijn modem staat in bridge modus (geen double NAT situatie).

Succes!
Hier ook met V1.0.4.30_1.1.67 instabiel op de 5G-band.
Ik ben niet terug gegaan naar de vorige versie maar gebruik enkel 2.4Ghz.
Redelijk teleurgesteld in deze router vanwege dat probleem (zeker als je de prijs bekijkt).
Maar ik twijfel om hem terug te sturen, vermits andere routers ook niet probleemloos zijn.
Netgear support zegt "eerst terug naar fabrieksintellingen en dan pas flashen" maar dat lost het voor mij niet op.
Ik hoop dat een nieuwe firmware hier soelass brengt (ze hebben al een beta uitgebracht maar de eerste resultaten zijn niet onverdeeld positief)
https://community.netgear...d-p/991888/highlight/true
Ja; kan ik bevestigen. Beta v1.0.5.44 is bij mij op 5Ghz even instabiel als versie V1.0.4.30. Meerdere keren resetten naar fabrieksinstellingen heeft niet geholpen.

Ik ga weer terug naar de stabiele V1.0.4.28.

Dit is wel zorgwekkend want Netgear lijkt de meldingen over instabiliteit op 5Ghz dus niet serieus te nemen (mogelijk een revisie specifieke probleem?).
Ik ben ook wel geinteresseert in deze router. Momenteel heb ik een Asus RT-N66U.
Het bereik valt soms nogal tegen zodat ik op de eerste verdieping en op zolder ook nog een router heb staan om alles te voorzien van wifi.
Maar wat ik niet kan vinden is of deze router ook voorzien is van een DDNS verbinding.
Bij de asus zit dat wel ingebouwd en dat is erg makkelijk.
Wat een kick ass goeie review.... _/-\o_
R7000 New Firmware 1.0.5.48 released
Options
‎2015-11-23 11:40 AM

New Features & Enhancements:
Supports Smart Connect.
Supports the Kwilt app, which can be used to view photos stored on the R7000.
Supports NETGEAR Downloader (Beta).
Supports VPN service support for iOS and Android mobile clients.
Sends log reports via SSL email.
Supports Transmit Power Control.
Bug Fixes:
ReadyShare Printer Vulnerability issue.
Fixes Web GUI missing genie app download page when accessing from Windows 10 Edge browser.
iTunes 12.1 support.
http://support.netgear.com/product/R7000
Top! Van het weekend even testen:
16. [Bug Fix] Fixes some WiFi stability issues.

Volledige lijst fixes:
Current GUI Language Version: 1.0.4.30_2.1.38.1
New GUI Language Version: 1.0.5.48_2.1.38.1
Current Firmware Version 1.0.4.28
New Firmware Version 1.0.5.48_1.1.79
Release Notes:
1. [New Feature] Supports Smart Connect.
2. [New Feature] Supports the Kwilt app, which can be used to view photos stored on the R7000.
3. [New Feature] Supports NETGEAR Downloader (Beta).
4. [New Feature] Supports VPN service support for iOS and Android mobile clients.
5. [New Feature] Sends log reports via SSL email.
6. [New Feature] Supports IGMP proxy for British Telecom.
7. [New Feature] Supports Transmit Power Control.
8. [Enhancement] Improves port forwarding by allowing fixed and range ports to be added to one rule.
9. [Enhancement] Improves the QoS GUI.
10. [Enhancement] Supports IP-MAC binding for the PR region.
11. [Enhancement] Supports Super WiFi for the PR region.
12. [Enhancement] Supports DNS 3322 for the PR region.
13. [Enhancement] Supports Russian WAN installation and IPTV port support.
14. [New Feature] Certified for CE DFS Channels: Supports 5G band 2 and 5G band 3 channels for European Countries: Channel 52, 56, 60, 64, 100, 104, 108, and 112.
15. [New Feature] Supports a manual database rescan button for DLNA.
16. [Bug Fix] Fixes some WiFi stability issues.
17. [Bug Fix] Fixes the MAC 10.10 home route issue for VPN service.
18. [Bug Fix] Forces the PPPoE connection mode to  Always on when ReadyCLOUD is enabled. This is to prevent ReadyCLOUD access failure when the PPPoE Internet idle times out.
19. [Bug Fix] Fixes the issue in which ReadyCLOUD registration sometimes fails in areas in China.
20. [Bug Fix] Fixes the issue in which the USB printer can t be used when access control set to  Block all new devices from connecting .
21. [Bug Fix] Fixes the issue in which the remote router management fails in some browsers.
22. [Bug Fix] ReadyShare Printer Vulnerability issue.
23. [Bug Fix] Fix Web GUI missing genie app download page when accessing from Windows 10 Edge browser.
24. [Bug Fix] iTunes 12.1 support.

[Reactie gewijzigd door mbr op 27 november 2015 21:01]

5 Ghz is de hele week stabiel met de laatste firmware. Ik pas mijn review aan.
TOP! heb je een reset gedaan (reset knop ingedrukt houden tot led flash) ?
Neen dus. Na iets een week van stabiliteit vloog de 5 Ghz verbinding abrupt eruit. Dit is gedrag wat de firmware versie V1.0.4.28 niet vertoond.

Ik reset 'm vanavond en ga het opnieuw aankijken met 1.0.5.48_1.1.79. Als het weer gebeurt dan ga ik weer terug naar V1.0.4.28. Zal dan mijn review weer aanpassen.
met je review volledig eens.

Heb de r7000 ter vervanging van mijn oudere wrt300-n gekocht, en tot op heden overtreft hij mijn verwachtingen.
Hoge snelheden, goed en groot draadloos bereik, veel instel mogelijkheden.
Woon in vrijstaand huis, met verste afstand ruim 50 meter voor wifi, helemaal geen probleem


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*