Acer Aspire V17 Nitro VN7-791G-573T Review

Anoniem: 665244
15 april 2015, laatste update op 16 april 2015, 1.069 views

Acer Aspire V17 Nitro VN7-791G-573T

Een zeer mooie, krachtige laptop, vooral voor zijn prijsklasse.

Pluspunten

• Prachtig design (interieur, exterieur, toetsenbordverlichting,..)
  • Zeer dun (zeker voor een gaming laptop)
  • Zeer licht
  • Krachtige pc
  • Het geluid is fenomenaal
  • ...

Minpunten

• Korte batterijduur (gaming: +/-1 uur 30 min - gewoon: +/- 3 uur)
  • Touchpad voelt zeer onnatuurlijk aan (2 vingers scrollen, muisknoppen zijn zeer slecht verwerkt,..)
  • Weinig RAM voor zijn prijsklasse
  • Batterij is niet vervangbaar
  • Gevoelig voor vingerafdrukken/ sporen

Deze laptop heeft een prachtig design, hij ziet er zeer professioneel uit en heeft een verlicht toetsenbord, wat hem nog mooier maakt om naar te kijken en mee te werken. Hij start snel genoeg op en sluit snel af. Programma's of games opstarten verloopt ook zeer vlot (samen met het surfen etc...)

Mijn laptop beschikt over een intel core i5-4210H processor, 8 GB RAM en een Nvidia GeForce GTX 860m. Dit zorgt ervoor dat ik games zoals World of Warcraft, League of Legends, Batman Arkham Origins (demo), Spiderman 3 en Blacklight retribution op max settings kan spelen (zonder dat de stroom is aangesloten is het speelbaar, maar ik raad u aan om te gamen terwijl de lader is aangeschakeld voor de beste prestaties). Ik heb hiervoor de ingebouwde 'Shadowplay' van Nvidia gebruikt om de games op te nemen en heb ze vervolgens op mijn YouTube-kanaal gepost:
Batman Arkham Origins (Demo):

World of Warcraft:

En Blacklight Retribution ben ik momenteel aan het uploaden.

Het toetsenbord voelt zeer fijn aan (ook tijdens het gamen), maar de touchpad vind ik zeer slecht. Hij is te gevoelig en het schuiven van de vingers (vooral van onder naar boven) verloopt zeer slecht. Ook zijn de linker- en rechtermuisknoppen in het touchpad zelf verwerkt, dus je ziet ze niet, maar je kan ze indrukken door aan de linker- en/of rechteronderkant van de touchpad te drukken. Ook dit zorgde voor veel problemen, als ik bv op de linkermuisknop wou drukken drukte ik per ongeluk op de rechtermuisknop,.. Ook moet je nu je beide vingers gebruiken als je wilt scrollen (ook naar links of naar rechts scrollen moet zo) en dit voelt ook niet echt natuurlijk aan en is een beetje wennen. Ik opteerde om een externe muis aan te schaffen en heb daar dus geen last meer van.

Het Geluid is Super, de eerste keer dat ik deze laptop opstartte dacht ik echt dat ik een koptelefoon ophad omdat het geluid zo mooi en helder is en het lijkt ook echt alsof het geluid je omringt.

Bij het downloaden van World of Warcraft (28GB) moest ik mijn laptop overnacht aanlaten, ik was bang omdat ik dacht dat hij overhit ging raken, maar heb het alsnog gedaan, geloof het of niet, toen ik wakker werd en de download klaar was, voelde ik aan de laptop en je zou zweren dat ik hem net had opgestart. Hij was zeer lichtjes warm, maar verbazingwekkend koel. Dit komt door de Coolboost Thermal die in deze laptop verwerkt is. Ook tijdens het gamen is deze laptop zeer stil en blijft hij overal koel (behalve aan de rechteronderkant word hij een beetje warm.

Verder zou ik graag nog iets willen toevoegen, ik twijfelde omdat ik niet wist of dit aan de laptop lag of aan de verbinding zelf, maar ik heb redelijk vaak last gehad van de internetconnectie die plots wegviel (terwijl ik nog wel op mijn gsm kon,..). Dat is op het moment ook mijn enige zorg die ik heb.

Om af te sluiten wil ik zeggen dat ik zeer blij ben met deze laptop en alhoewel hij zeker zijn minpunten heeft, overlappen zijn pluspunten zijn flaws. Kort gezegd, hij is prachtig en krachtig ;)

Dankjullie wel voor het lezen van mijn review

Heb jij ook een Acer Aspire V17 Nitro VN7-791G-573T?