Ik overwoog een Galaxy S6 te gaan kopen, met name de Edge is natuurlijk ongekend fraai om te zien. Een iphone lijkt er een goedkoop Chinees toestelletje bij ;-)) Vond 700 euro alleen veel geld en 850 euro voor de Edge natuurlijk helemaal. Duur abonnement heb ik geen zin in, wil een toestel los kopen.
Los van de prijs van de Galaxy S6 vond ik het ook jammer dat de S6 geen verwisselbare accu meer heeft, ook geen microSD mogelijkheid en niet meer waterdicht is. Sowieso is de accu in de S5 groter (2800 mAh) dan in de nieuwe S6. Bovendien zal het FullHD scherm in de S5 de accu minder snel leegtrekken dan het 4K-scherm in de S6. Toch maar een Galaxy S5 dan? Maar wacht even, zie ik daar een S5 Plus te koop staan voor slechts 20 euro meer dan een reguliere S5? Dat gaat hem worden!
De Galaxy S5 Plus is een aangepaste versie van de reguliere Galaxy S5 met ondersteuning voor 4G+ en een krachtigere Snapdragon 805-chip met een 2,5GHz-quadcore-processor en Adreno 420-gpu.
De normale S5 is voorzien van een Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz-quadcore-processor en Adreno 330-gpu.
Voor 440 euro heb ik met de S5 Plus een supersnelle smartphone gekocht (AnTuTu 52000) met toch wel een aantal voordelen t.o.v. de S6. Voor het stukje design van de S6 moeten wel offers gemaakt worden. Neemt niet weg dat ik de S6 Edge nog steeds een beauty vind om te zien, maar rationeel gezien is de S5 Plus voor mij gewoon de betere koop.
De Galaxy S5 plus is razendsnel en is voorzien van vele mogelijkheden. Daar zal ik je allemaal niet mee belasten. Ik heb hem overigens nog wel wat sneller gekregen door onderstaande tips op te volgen, hij vliegt nu helemaal! De tips gelden ook voor veel andere modellen en zijn de moeite waard even te bekijken.
1. Instellingen, Toestel info, tik 5 keer achter elkaar op Buildnummer. Ga terug en als het goed is zie je er nu een pictogram Ontwikkelaars opties bij staan.
2. Ga naar Ontwikkelaars opties en scroll naar onderen naar Tekening. Verander vervolgens Vensteranimatie schalen, Animatieschaal overgang en Schaal van duur Animator van 1X naar 0,5 X (bij alle 3).
3. Ga naar de app store en download Nova Launcher (gratis) of Nova Launcher Prime (3 euro). Binnen Nova Launcher kunnen al je app instellingen zoals je die had eenvoudig worden overgenomen vanuit Touchwiz, die optie wordt ook direct aangeboden. Vervolgens kun je binnen Nova zoveel instellingen doen als je wilt en ben je niet meer beperkt door Touchwiz. Ga naar Nova instellingen, Uiterlijk en gedrag en stel bij Scroll snelheid en Animatie snelheid Sneller dan het licht in en er gaat een wereld voor je open, zo heerlijk snel reageert je toestel!
4. Als laatste nog even een snelle browser installeren als CM Browser and go!
De camera maakt uitstekende foto's en full HD video's, ook bij weinig licht. Enige nadeel aan de camera vond ik dat de foto's vaak te donker waren bij tegenlicht, waarbij handmatige focus niet mogelijk was. Dit heb ik opgelost door verschillende alternatieve camera apps te proberen. Uiteindelijk gekozen voor de A Better Camera Unlocked app en wat een verschil! De foto's worden veel sneller genomen en zijn niet meer te donker bij enig tegenlicht. Werkt super!
De accu houdt het met gemak een lange dag vol, zeker wanneer je de meest energie slurpende zaken even uitzet wanneer je ze niet gebruikt op dat moment. Denk aan Locatie (gps), Bluetooth, synchronisatie even handig instellen etc. En oh ja, stel even een pikzwarte achtergrond in op je startscherm en download WiFi-Matic even in de store, dan gaat je accu stuk langer mee!
Al met al kan ik je dit toestel van harte aanbevelen. Een beest van een smartphone voor een vriendelijk prijsje!