Ik had al 2 Samsung Spinpoint F1 schijven van 750gb in mijn desktop zitten en besloot hier nog een derde schijf aan toe te voegen namelijk deze Spinpoint F1 van 1TB. In verband met de lage prijs per GB heb ik nogmaals voor deze schijf gekozen. Tot nu toe werkt de schijf naar behoren, met alle drie de schijven heb ik nog geen problemen ondervonden.
Prestaties
De schijven zijn erg snel naar mijn mening, Als ik ze vergelijk met mijn twee 750GB schijven merk ik niet echt verschil. Dit zal wel komen doordat ze allebei uit dezelfde serie komen. Als ik hem vergelijk met oudere schijven die ik hiervoor had merk ik wel duidelijk verschil. Maar SATA met IDE vergelijken is een beetje appels met peren vergelijken.
Featureset
Voldoende hiervoor, ik heb de bulk versie gekocht en hier zit precies bij wat erbij zou moeten zitten.
Een installatie handleiding, schroefjes om de schijf te bevestigen en natuurlijk de schijf zelf
Stabiliteit & betrouwbaarheid
Ik heb de schijf nu sinds 10-11-2008 en werkt tot nu toe perfect.
Compatibiliteit
Het installeren van de schijf was erg makkelijk, gewoon in mijn HDD rek plaatsen en aansluiten. De schijf werd onmiddellijk herkend en geïnstalleerd door Windows XP, en na het aanmaken van de partitie kon ik hem gaan gebruiken.
Ondersteuning door fabrikant
Geen ervaring hiermee(En hoop deze ook niet te krijgen

Geluidsproductie
Ik hoor de schijf niet als ik aan het werk ben op mijn pc, dit ook omdat ik nog de stock koeler van mijn processor gebruik. In vergelijking tot 'oudere' schijven maakt deze een stuk minder herrie. In mijn oude systeem zat een Maxtor schijf die ongeveer opsteeg als je de pc opstart.
Warmteproductie
Ik vind de warmte productie erg goed, ik heb een Scythe Gentle Typhoon van 92 mm voor mijn HDD rek hangen, hierdoor blijft de temperatuur van de schijf hangen rond de 24 á 25 graden.
Prijs
De prijs is natuurlijk de reden waarom ik deze schijf gekocht heb. Iets minder dan 8c/GB goedkoper vind je ze niet
Als je een goede, stille, goedkope schijf zoekt met "the best bang for your bucks" ga dan voor deze schijf.
Echt een aanrader!
Dit was mijn eerste review hier op Tweakers, Als er nog tips/aanmerkingen/vragen zijn hoor ik het graag!