Lenovo IdeaPad Miix 3-830 (80JB000ABF) Zwart Review

2 april 2015, laatste update op 7 mei 2015, 1.901 views Rapporteer

Deze tablet is alles wat ik nodig had naast mijn overige hardware die ik al in huis had. Als jij ook op zoek bent naar de zelfde ervaring als ik dan moet je voor deze tablet kiezen. Lees voor het uitgebreide verhaal de review.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Snelheid
  • 2GB werkgeheugen
  • Uitbreidbaar geheugen
  • 1 jaar gratis Office 360

Minpunten

• Matige resolutie
  • Oplaad indicator is te fel
  • 32Gb geheugen kan te weinig zijn
  • Korte oplaadkabel

De Miix 3 is alles wat ik nodig had naast mijn overige hardware die ik al in huis had. Als jij ook op zoek bent naar de zelfde ervaring als ik dan moet je voor de Miix 3 kiezen. Lees voor het uitgebreide verhaal de review.

Ik was opzoek naar een tablet met windows erop, naast mijn macbook pro. Het geen wat ik ermee wil doen is af en toe een film streamen en deze dan bekijken op mijn tablet. Ik had al een iPad maar deze voldeed niet meer aan mijn wensen. Dus deze staat dan ook te koop in de V&A. :P Op mijn Macbook draai ik ook windows 8.1 en zo af en toe is het toch verdomde handig om windows erbij te hebben als iets niet beschikbaar is voor OSX. Al komt het toch niet heel veel meer voor dat het niet beschikbaar is op OSX.

Ik ga de Miix 3 voornamelijk in bed gebruiken om af en toe een film of een serie te kijken. Ik ga er niet productief op werken of ermee naar mijn werk om er lange teksten op te tikken of mails te versturen.

Uiterlijk & Aansluitingen
De Miix 3 zelf is stevig gebouwd er zitten geen kieren of naden in de behuizing. Het scherm is 8inch en met een resolutie van 1024x768 en een beeeldverhouding van 4:3 is het niet een topscherm, maar het zorgt er wel voor dat de tablet lekker vlot is en dat de processor niet al te zwaar belast wordt. Hij voelt robuust aan en heeft een 3.5 mm headphone jack en een mini SD kaart ingang aan de bovenkant zitten. Verder zit er aan de voorkant van de tablet een camera, maar die is erg slecht en kan wel gebruikt worden om met skypte te videobellen, maar de kwaliteit van de camera is slecht. Op de achterkant zit nog een 2 megapixel camera, maar deze hadden ze beter weg kunnen laten en een ander onderdeel van de hardware upgraden.

Wat een minpunt is aan de Miix 3 is dat het oplaadindicator naast de mini-USB aansluiting zit op de voorkant van de Miix 3. Als je hem in het donker gebruikt dan is dit echt een enorm vel wit licht en moet je de tablet een beetje draaien om dit lichtje niet in je oog te laten stralen. Dit is echt mega irritant, ik heb ervoor gekozen om dit ledje in te kleuren om er minder last van de te hebben.

Hardware
Onder de motorkap zit een Intel Atom processor die geklokt is op 1.33 met 4 cores. Dit is voor mijn gebruik prima en voldoet voor het kijken van een film en af en toe bezoeken van websites. Het werkgeheugen daarin tegen is met 2GB voldoende en daarmee kan je goed uit de voeten als je meerdere webpagina's open hebt staan. Het is een van de weinige tablets die in deze prijsklasse 2GB werkgeheugen aanbied. Ik ben ze in ieder geval nog niet tegengekomen.

Het geheugen is met 32GB voldoende, maar als je hem ontvangt kaal met windows hou je ongeveer 22GB over voor je eigen gebruik en dat is voldoende voor mij, maar kan begrijpen dat veel mensen dit te weinig vinden. Het geheugen kan uitgebreid worden met een mini SD tot 64GB volgens mij.

De accucapaciteit van de Miix 3 bedraagt 15Wh. Dat is niet veel, maar door de lage resolutie houdt de batterij het ongeveer 2 films op 720p kwaliteit uit. Na een film had ik nog 52% van de batterij over en dat is voor mijn gebruik erg goed. Ik laad hem na 2 films op en dat is misschien 1x in de week. Als je hem gebruikt voor browsen en wat mails versturen dan kan die het makkelijk een dag volhouden.

Het scherm heeft een resolutie 1024x768 (XGA), en dat is niet top. Voor dit geld is het een goed scherm en is de helderheid ook goed. Dit heb ik echter niet gemeten, maar ik hecht hier dan ook niet veel waarde aan.

De Lenovo Miix 3 heeft een aantal belangrijke punten die erg goed zijn. Zoals de snelheid en het werkgeheugen van 2GB. De Miix3 is ideaal om af en toe een filmpje te kijken of wat series. Het werken met zware software of zware taken uitvoeren erop, dan moet je echt op zoek naar een ander tablet. Er komen in de Windows Store ook steeds meer apps dus voor de mensen die bang zijn dat er te weinig beschikbaar is moet toch gaan kijken naar een tweedehandse iPad of iets dergelijks, want voor dit geld krijg je toch behoorlijk veel bang voor je bucks.

1 jaar gratis Office is mooi meegenomen, maar daar heb ik deze tablet niet voor aangeschaft. Het uitbreidbare geheugen is ideaal om snel foto's erop te zetten en ervoor te zorgen dat je meer geheugen tot je beschikking hebt.

De minpunten zijn dusdanig kleine punten dat ik vind dat hij 4 sterren verdiend van de 5.

Heb jij ook een Lenovo IdeaPad Miix 3-830 (80JB000ABF) Zwart?

Thanks! Kwam deze tablet tegen, en de prijs is top!

Weet je toevallig of je de usb poort ook kunt gebruiken om de tablet aan de TV te kunnen hangen (usb>HDMI kabeltje)?

oh... en typo. vel = fel. Vel is je huid. ;-)
Bedankt voor je correctie.

Ik heb helaas niet die kabel. Ik denk dat hij dat wel trekt, als ik films stream of youtube filmpjes bekijk gaat het allemaal erg soepel.
Hoe is de batterijduur bij het browsen, en hoe zit het met de WiFi, is dat allemaal een beetje redelijk?
Fijne review verder!
Batterij duur is prima, verwacht geen ipad batterijduur van 9 uur browsen. Maar zoals in de review aangeef, ik kan er makkelijk 2 films op kijken, die gestreamd worden. Dus ga uit van ongeveer 5 a 6 uur non-stop browsen. Ik laad hem sporadisch op en ben tevreden over de batterijduur.

Wifi is prima, heb overal in en om het huis bereik. Ik maak niet gebruik van speciale routers of iets dergelijks.
Ik ben niet zo bang voor YT of Netflix videos, ben alleen benieuwd of de usb poort snapt dat je er een converter aan knoopt. En of dat dan (veel) performance verlies geeft.

Ga nog wel even snuffelen, maar denk dat dit 'm wel wordt als tweede mini tablet :-)

thanks!
Ik heb hem zojuist besteld, ik ben van plan hem uitgebreid te gaan reviewen, inclusief benchmarks,etc.