2. Gebruikersreviews

Microsoft Wireless Display Adapter Review

19 maart 2015, laatste update op 16 juni 2019, 1.183 views Rapporteer
Product gekocht 0

Goedkoop, eenvoudig, doet zijn ding goed.

Pluspunten

• Compact
  • Eenvoudig in gebruik
  • Prijs

Minpunten

• Prijs in vergelijking tot veelzijdigheid

Helaas maanden moeten wachten totdat de Microsoft Wireless Display Adapter (MS WDA) ook in Nederland verkocht werd. Ik moet het aankopen laten bestellen via onze ICT afdeling en die kon hem niet in Nederland geleverd krijgen.

Doel
Draadloze aansturing van beamers, schermen en tv-schermen op onze school. Alle docenten maken gebruik van een Microsoft Surface 2, Om flexibel te kunnen lesgeven, lijkt de WDA mij een goede aanvulling op de technische innovaties die nu al plaatsvinden.

Eisen
  • Beeld en geluid weergeven op digiborden
  • Eenvoudig in gebruik zijn
Aan beide eisen wordt prima voldaan. Twee collega's hebben proefgedraaid om te kijken of het dagelijks gebruik eenvoudig genoeg is voor iedereen, en dat lijkt het geval te zijn.

Veelzijdigheid
Er kan een naam gegeven worden (bv. van het lokaalnummer), een wachtwoord (PINcode) en verder niet zo veel. Moet dat? Nee, niet echt. Dus eigenlijk doet hij heel goed wat hij moet doen.
Beeldkwaliteit lijkt op beamers minder (mindere helderheid) maar op HDMI schermen is het fantastisch, en merk je nauwelijks vertraging. Top dus.

Er zit een HDMI verlengkabel van 15cm bij. Voeding voor USB ontbreekt. In veel gevallen (maar niet het onze) krijgt hij gewoon voeding van de TV.

Heb jij ook een Microsoft Wireless Display Adapter?