Sony 35mm F1.8 OSS Review

rmuije
15 maart 2015, laatste update op 15 maart 2015, 4.532 views

Sony 35mm F1.8 OSS

Levert enorm scherpe resulaten. Geweldige lens voor alle dag. Zeer licht sterk.

Pluspunten

• Bij weinig licht goed resultaat
  • Scherpte
  • Robuuste bouw
  • Compleet met zonnekap

Minpunten

• Geen zilvere uitvoering

Na mijn A6000 te hebben uitgebreid met de Sony 50mm 1.8 heb ik nu deze 35mm 1.8 lens erbij. De Sony SEL 50mm is een betaalbare lens die perfect portretten, dieren en of producten fotografeert. Met de 35mm is er de beschikking over meer beeldveld wat deze lens net een stapje veelzijdiger maakt.

Na heel veel erover gelezen te hebben en eenmaal gewend met deze lenzen met een vaste brandpunt afstand, mag het duidelijk zijn dat dit leid tot creatiever fotograferen. Onderwerpen springen er namelijk uit. Na jaren van min of meer standaard fotograferen, heeft het fotograferen met deze vaste brandpunt afstand lenzen mij naar een hoger level gebracht. Iets wat met het gemak van zoomlenzen niet zo vaak het geval was.

Ook zie je hiermee waar een camera zoals de Sony A6000 toe in staat is. Buitengewoon professioneel.
Beide Sony lenzen (50mm F1.8 en de 35mm F1.8)zijn Top of the bill voor de e mount camera´s. Beiden maken ongelooflijk scherpe foto´s, prachtige bookeh enz. Deze 35mm lens zal nu het meest op mijn A6000 blijven zitten.

Beide lenzen zijn absolute aanraders, al zou ik aanraden om met de 35mm F1.8 te beginnen als die keuze moet worden gemaakt.

Heb jij ook een Sony 35mm F1.8 OSS?