Sony Cyber-shot DSC-WX220 Zwart Review
Handige, compacte camera, maar voor wie graag z'n camera graag zelf onder controle wilt hebben, moet deze camera vergeten.
Met name geen mogelijkheid tot instellen van diafragma en sluitertijd, dit regelt de camera. In de P-mode kan sluitertijd beinvloed worden door de ISO waarde aan te passen.
Pluspunten
- zeer compact, dus zeer gemakkelijk mee te nemen
- mooie buiten foto's
Minpunten
- nauwelijks handmatig in te stellen
- matige binnen foto's (getest in een museum)
3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb de mogelijkheden van deze camera met 2 sterren beoordeeld omdat er nauwelijks mogelijkheden zijn als het om handmatige instellingen gaat. Zo is het zelf kiezen voor diafragma (scherpte/diepte) of sluitertijd (handig in bijv musea) niet mogelijk. Zo blijft bij mij bij de lensstand Wide (25mm) het diafragma op 3.3 en wijzigt sluitertijd en/of ISO waarde.
Dit geldt ook in de tele stand, altijd 5.9. Bij inzoomen op een donkere achtergrond liep de ISO waarde fors op.
Alleen in de P-stand kan handmatig gekozen worden voor belichtings comp, ISO, lichtmeetfunctie (breed, midden, punt).
En dit kan alleen bij optische zoom.
Bij de keuze SCN -> Portret had ik meer scherpte diepte verwacht zoals in het scherm staat aangegeven. Maw een ander diafragma, maar ook hier 3.3.
Ook een aantal foto's in een museum gemaakt, per schilderij diverse instellingen gekozen. Bij de P-mode voor ISO 800 gekozen. Thuis bleek, dat de foto's in de P-mode lichter waren dan in de iA en SCN-hoge gevoeligheid mode. In deze laatste stand werd steeds ISO 1600 gekozen door de camera.
De buiten foto's zijn mooi van kleur, maar de museum foto's moeten allemaal gecorrigeerd worden om meer helderheid/contrast te krijgen.
Over het gemaakte filmpje, kleinzoon spelend in de kamer, was ik tevreden, inzoomen geen probleem en duidelijk geluid.
Over de kwaliteit van de camera zelf nog weinig te zeggen.
Door z'n geringe afmetingen lijken de klepjes kwetsbaar, zowel die van de accu als de USB.
Mij is het nog niet gelukt om foto's via Wifi naar de PC te sturen, ik heb begrepen, dat wel moet kunnen.
Daar ik tijdens vakanties het liefst een 2e accu erbij heb en de lege accu buiten de camera wil kunnen opladen er inmiddels een 2e accu en oplader gekocht. Op internet zeer uiteenlopende prijzen gevonden.
Gekozen voor de accu en lader van de website subtel.nl.
Totaal incl verzenden zo'n 26,50.
Het opladen van de 2e accu ging goed en de 2e accu inmiddels in de camera. Ook hier moet de toekomst uitwijzen hoe deze accu zich gedraagt.