Kef Q series iQ50 (Zwart) Review

SIII
1 maart 2015, laatste update op 1 maart 2015, 4.266 views

Kef Q series iQ50 (Zwart)

Heb deze top speakers nu 5jaar in bezit zonder enige problemen. Het hoog is subliem, algemene klankgeluid super en looks ongeevenaard. Zorg wel voor een overpowered receiver voor het beste geluid.

Pluspunten

• hoog is subliem
  • looks!!! (walnut editie)
  • grootte
  • Degelijk! (5j in bezit)
  • Prijs/Kwaliteit
  • Aansluiting

Minpunten

• laag, maar geen probleem met sterke receiver

Heb jij ook een Kef Q series iQ50 (Zwart)?

SIII, ik deel je enthousiasme voor wat betreft de geluidskwaliteit van KEF.
Maar meer dan dat haal ik niet uit je review.

Er valt zoveel meer te vertellen over je setup, waar wij tweakers wat aan kunnen hebben.

Zelf heb ik de Q7 een oudje dus, maar die ben ik pas echt gaan waarderen
toen ik daar Canare 4s11 luidsprekerkabels voor ging gebruiken. (canare.com/ProductItemDisplay.aspx?productItemID=65 )
Als versterking gebruik ik een Denon 1912, maar de kabels hebben in mijn setup het grote verschil gemaakt. Ik heb zelfs de bedrading binnen in de boxen vervangen door Canare, wat in het hoog en mid een lichte verbetering gaf in de zin van een nog "ronder" geluid.
De bas in deze setup is zo krachtig dat ik geen subwoofer nodig heb. Wanneer je het volume opendraait ( 50%) voel je de zitbank trillen. Maar ook bij lage volumes meer dan genoeg bas.
Inderdaad, ik wou even mijn enthousiasme delen en beknopt mijn ervaringen meegeven met andere tweakers aangezien deze speakers al redelijk oud zijn.

Mijn versterker is Harman Kardon 3490 welke een perfecte match is. Ook strak design en je kunt de bas goed opschroeven.

Voor de kabels heb ik indertijd voor QED kabels gekozen die bekroond werden door cnet. Zeer vol geluid.
Hoe heb je trouwens de kabels binnenin uw speakers vervangen? Speakers losgedraaid en dan via het speakergat alles vervangen?
Ja inderdaad, dat was een heel gedoe. Alles eruit gehaald, speakers-isolatie-filter. Gelijk het isolatie materiaal beter verdeeld, dikke kabels naar de bas en iets dunnere naar de mid en hoog. Het resultaat was een heel iets beter klinkende box ( vergeleken met een nog "maagdelijke") maar zou het niet nog een keer doen. Te veel moeite voor te weinig verbetering.
Kan ik mij inbeelden. Wel interessant om eens uit te voeren. Speakers hebben ook altijd wat tijd nodig om goed los te komen.