Freecom Mobile Drive Classic 3.0 2TB Zwart Review

Ramoncito
21 februari 2015, laatste update op 13 augustus 2015, 891 views

Freecom Mobile Drive Classic 3.0 2TB Zwart

Direct testen na aankoop is het advies, en als je de keuze hebt: Koop dan die andere. Ik kan dit product niet aanraden.. Drie van de vier gingen de volgende dag retour.

Pluspunten

• Platte behuizing (stapelbaar)
  • Licht
  • Klein
  • Relatief goedkoop
  • Stil, en trilt nauwelijks
  • Zeer bescheiden warmwit LEDje aan de voorkant

Minpunten

• Blijkbaar onbetrouwbaar...
  • Geen SMART informatie weergave (HD Tune Pro)
  • Behuizing is misschien wel klein, maar ook dik: 20mm

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik kocht gisteren en vandaag 2 van deze schijfjes bij verschillende winkels. De eerste aangesloten en deze startte feilloos op, na 9 seconden lees- en schrijfbaar (FAT32 geformatteerd). De 3 anderen waren echter problematisch: Aanmelding (USB) per direct, maar pas na 58-60 seconden benaderbaar in explorer... De schijfjes zelf leken wel correct te werken, maar als 't zo lang duurt is het voor mij niet interessant. Wat opviel was dat bij alledrie schijfjes ik bijna 60 seconden moest wachten. In de tussentijd zie je de LED continu snel knipperen.

Aanmelden op mijn oude Dvico Tvix was nog problematischer: om en nabij de 8 minuten... Ik heb dit wel eens eerder meegemaakt met een externe schijf van Toshiba (een 1TB 3,5"), die heb ik toen ook geretourneerd. Deze 3 gaan ook retour.

In de behuizing zit een Toshiba MQ01ABB200, mijn HDTune Pro 5.50 geeft geen Health-informatie weer (blanco scherm).

Ik kan niets zeggen over de snelheid, ik gebruik een oude laptop die zelden boven de 33MB/s over USB komt. Deze Freecom werkt niet sneller of langzamer dan andere schijven die ik in gebruik heb.

Ik durf deze schijfjes geen goed, of zelfs maar mild oordeel te geven aangezien van de vier ik er drie terug moest brengen... Warmteproductie is voor mij niet meetbaar, er is geen HD Tune informatie...

Afbeeldingen plaatsen bij deze beknopte review lijkt me enigszins overbodig. Echt veel meer dan een vierkant doosje met een standaard USB 3.0 kabeltje is er niet.

De Featureset is niks, handleiding, Nero BackItUp (geen full version) een 'Green Button' programma om de schijf wat langer mee te laten gaan (beter dan gewoon de stekker eruit trekken?) een formateer-tool (ook lekker belangrijk natuurlijk, iets wat al standaard in elk OS aanwezig is) HDD erase programma (zie het nut daar niet zo van in als je een nieuwe schijf koopt) en een Informatietool om te zien wat voor soort bestanden je op de schijf hebt staan.

Addendum 12-8-2015:

Vreemd genoeg kan ik geen twee van deze schijfjes tegelijkertijd aansluiten op mijn Asus laptop, een van de twee schijfjes meldt zich af als je een tweede inplugt... Meldt zich ook niet meer aan als je er eentje weer loskoppelt. Het probleem dat de schijfjes zich in eerste instantie slecht/langzaam aanmeldden was te wijten aan een of meerdere van de setupbestanden meegeleverd op de schijf. Na verwijderen/formatteren was het probleem verholpen. Na 90 minuten gebruik (filmpje gekeken) blijkt de schijf overigens nogal warm te worden.

Mijn model is op de website van Freecom niet eens te vinden...: Freecom Mobile Drive III 2TB P/N:56297 Model Code: STZAAB

Heb jij ook een Freecom Mobile Drive Classic 3.0 2TB Zwart?

-knip- (foutje)

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 25 juli 2024 19:38]