Een hele late update:)
Ik heb de laptop nu inmiddels ruim 2 jaar in gebruik en het ding bevalt redelijk. het scherm is prima (hoewel dat tegenwoordig stukken beter kan), de snelheid is ook prima, maar wel sinds ik de hdd vervangen heb voor een ssd. Dit is hoe dan ook een grote aanrader! de accuduur is prima! Ik gebruik de laptop voornamelijk op school en dan kan ik er met gemak een hele avond mee werken. College begint om 18:00 uur en is over het algemeen klaar rond 21:00 uur en heb nog nooit accuproblemen gehad.
Een aantal dingen storen me wel de neten! De wifi problemen zijn nooit opgelost! De laptop heeft vanaf het begin af en toe hoegere ping tijden en dit is nog steeds niet opgelost. Inmiddels van windows 8.1 naar windows 10, alle firmware en drivers geupdate, en ook naar een oudere versie gezet. Allen heeft niets opgelost. Ik heb zelf de wifi adapter vervangen naar een Intel versie, ook geen oplossing. Heb het getest op meerdere wifi netwerken en allen met mijn telefoon en een andere laptop ernaast waarop alle pingtijden strak blijven! Asus heeft de laptop 2 keer gehad. Beide keren de wifi adapter en de antennes vervangen, zonder oplossing. Gezien ik het ding enkel nog voor school gebruik vind ik het momenteel ook allemaal wel gezegend. Laptop al zo vaak kwijt geweest en elke keer met een verse fijne windows 8.1 installatie die ik dan zelf weer naar windows 10 mag gaan zetten:S
Daarnaast is het toetsenbord alles behalve perfect. Aanslagen worden gemist, de spatiebalk is een ramp!
Het geluid is prima, het scherm is goed te noemen (de vrouw gebruikt m vaak voor photoshop en ik kijk regelmatig een filmpje of serie) en behalve bovenstaande problemen is het ding prima geschikt voor huis, tuin en keuken gebruik....zolang je maar niet afhankelijk bent van een stabiele wifi connectie:)