Allereerst jammer dat je niet een hele serie kan reviewen. Deze zijn behalve geheugen en HDD meestal vrijwel gelijk. Ik heb zelf de 6GB versie zonder extra HDD gekocht. Inmiddels is het geheugen vervangen door een 16GB dual channel kit van
Kingston. Ik had nog een Samsung 840 Pro liggen, en ook deze aan toegevoegd. Dus mijn laptop is nu echt compleet.
Om bij het geheugen en HDD te komen heb je voor deze laptop een Torx T5.5 schroevendraaier nodig. Deze vind je niet zomaar. Ik had bij de praxis een T5 en T6 gekocht hopende dat één van deze zou passen. T5 was te klein, T6 te groot. Uiteindelijk van de T5 een puntje afgeslepen, waarna deze alsnog paste.
Het gemak daarna van het vervangen van het geheugen en bijprikken van de SSD werd ik blij van. De laptop zelf is heel prettig om mee te werken.
Mijn echte kritische noot gaat richting de meerprijzen van de versies met een extra SSD en meer geheugen. Ik vind dat zelf het geld niet waard. Wel hebben deze versies een mooie lichtgrijze kleur i.p.v. de donkergrijze.
Mijn andere kritisch noot gaat richting Windows 8.1. Ik kan niet wachten op de upgrade naar Windows 10. Hebben we jarenlang gewacht totdat Windows 7 eindelijk goed genoeg is, is er vervolgens iemand bij Microsoft die de boel weer overhoop gooit. Natuurlijk heb je vervolgens allerlei tooltjes, die je kan installeren. Maar ik wil zo min mogelijk "troep" op m'n laptop. Dus is heb alle programma's, die ik vaak gebruik aan de taskbar gepind.
Als ASUS dit soort laptops blijft maken, met normale prijzen, ben ik vaste klant.