HTC Desire 820 Grijs Review

Verwijderd
31 januari 2015, laatste update op 1 februari 2015, 161 views Rapporteer

De HTC Desire is een mooi vormgegeven telefoon met een 5.5 HD scherm.
Hij is groot, maar licht in gewicht en ligt goed in de hand.
Verder is hij gebruiksvriendelijk en loopt hij soepel door alle menu`s en applicaties.
De wifi antenne is sterk, ik heb overal bereik in huis.

Pluspunten

• 5.5 HD scherm
  • BoomSound stereo speakers
  • Front camera
  • prijs

Minpunten

• Batterij duur

Sinds een week ben ik in het bezit van de HTC Desire 820 en ben tot nu toe zeer tevreden over dit toestel.
Wat mij meteen opviel toen ik de doos open maakte, was de mooie vormgeving van het toestel met zijn 5.5 HD scherm met Gorillaglas 3.
Hij heeft wel een plastic behuizing maar naar mijn idee staat dit niet goedkoop, en is hij ook niet vingervlek gevoelig op de achterkant. ( heb de donker grijze)
Op het touchscreen is dit wel het geval.
Het toestel heeft een formaat van 157.7 x 78.7 x 7.7 en ondanks dit formaat ligt hij goed in de hand.
De batterij heeft 2600MAh en is niet te vervangen, wat mij betreft had het iets meer gemogen, daar ik het net aan red voor een dag.
Maar eerlijk is eerlijk dit kan natuurlijk nog verbeteren de komende weken en ben ik iemand die echt alles op de telefoon doet.

Als eerste heb ik uiteraard mijn Micro SD en nano sim kaart erin gedaan ( let op , gebruik geen geknipte, deze is dikker dan een originele Nano kaart en past dan niet goed in de sim lade. Meestal kan je de sinkaart gratis om ruilen bij jou provider. )
Hij heeft 2GB werkgeheugen en 16GB interne opslag, daarbij kan een MicroSD kaart van maximaal 128GB erbij gezet worden.

De eerst keer opstarten gaat vrij vlot en zo ook de instalatie, zeker als je al een google account heb want dan gaat bijna alles automatisch.
Blinkfeed van HTC is ook uiteraard ook aanwezig, maar deze is uit te schakelen voor degeen die dat willen.
Hij draait momenteel op Android 4.4.4 en HTC-Sense 6.0 en krijgt in het tweede kwartaal een update naar 5.0 (Lollipop) naar wat ik heb begrepen.
Zodra hij op Lollipop loopt zulen we ook meer gaan merken van de 64bit-processor die hij heeft ( ben er zelf erg benieuwd naar ).
Het Wifi bereik is zeer goed te noemen in dit geval met een TP-link N900 router, in het hele huis en de tuin snel internet.
( zie foto`s hieronder, router TP-Link staat beneden in de woonkamer en de foto`s zijn gemaakt op de zolder waarbij wij betonnen vloeren hebben.)
Verder loopt hij vrij soepel en is hij makkelijk in gebruik.

Wat mij opvalt is dat hij snel door zijn menu`s gaat en niet hapert, tot nu toe heeft hij nog geen een keer vast gestaan :),
wat ik bij eerdere telefoons wel eens had zoals de Samsung S4 en S5 die ik hiervoor gebruikte.
Ik kijk graag films en series ( Netflix en Kodi ) op mijn telefoon en ja dan komt het grote scherm helemaal tot zijn recht, de beelden zijn vloeiend en mooi van kleur.
Ook hier geen haperingen of wat dan ook !
Het touchscreen reageert zeer goed, ook het typen en swypen gaat fijn op dit toestel, mede door zijn grote formaat.
Spelletjes zoals Sonic, ,Deck Heroes en real racing 3 gaan vloeiend en tot nu toe is hij ook niet warm geworden dus ook hierin scoort hij wat mij betreft goed.
Wat de camera betreft, hij heeft 13Mp en er zijn heel wat instel mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de Macro functie ( Voor mij zeer persoonlijk interessant ).
Mij verbaasd het dat de camera ook in donkere, oftewel kamers met schemerverlichting nette foto`s maakt.
( zie foto`s hieronder, 1 gemaakt bij schemerlicht en flits, de ander overdag.)

De front camera heeft 8MP en hiermee komen ze de mensen goed tegemoet, zeker de jeugd ivm de selfies en ook hier zijn de nuttige instellingen voor.

Dan het geluid: Hij heeft 2 Boom Sound stereo speaker en dat merk je gelijk zodra je muziek afspeelt, wat een mooi geluid.
Wanneer je de bijgeleverde oordopjes gebruikt .... ja ik weet niet wat ik daarover kan zeggen behalve WAUW!
Zelf ben ik in het bezit van de Samsung Soundbar en Multi room speakers en als je deze met elkaar linkt heb je een mooi geluid in je huiskamer.

Mijn conclusie na 1 week is, is dat de HTC Desire 820 een heel mooi betaalbaar toestel is met mooie specificaties!
Zelf heb ik de laatste jaren alleen gewerkt met de Galaxy serie van Samsung, maar moet eerlijk zeggen dat de HTC sense 6.0 schil fijner is dan de samsung TouchWiz en ook gebruiksvriendelijker is.

Heb jij ook een HTC Desire 820 Grijs?