Ja ik vind het ook een heel raar verhaal. Maar de Ik had de dag dat ik de SSD kocht heb ik van mijn HDD bijna alle bestanden overgezet op de SSD. Ik heb de die avond nog gewoon kunnen opstarten totdat ik de dag erna mijn computer niet meer kon opstarten. Ik heb toen de SSD losgehaald en gekeken of hij toen wel opstarten. Toen starte de computer gewoon op.
Toen ben ik gaan kijken wat er gebeurden als ik de SSD in een van de andere 6 Sata poorten stopte. ( Ik heb het met en zonder HDD geprobeerd ) geen enkele Sata poort gaf mijn SSD meer aan.
Toen heb ik via een externe HDD en SSD lezer op een andere computer gekeken of de SSD nog wel actief was. DIt bleek niet het geval. De SSD bleef inactief. Ik heb hem geprobeerd te reseten maar dat lukte ook niet. toen ben ik terug naar de winkel gegaan en heb een nieuwe SSD mee gekregen. Op deze SSD heb ik windows 8.1 gezet. Ik weet niet hoe maar de SSD hield er al mee op na de instalatie. Windows gaf aan dat windows was geinstalleerd op de SSD en zei dat ik de computer opnieuw moest opstarten. Dit deed ik en toen starte mijn computer weer niet op.
UIteindelijk toch terug naar de winkel gegaan en mijn geld terug gekregen. Ik heb toe Windows 8.1 weer op mijn HDD gezet alleen werkt de intel HD graphics niet meer op mijn moederbord na meerdere mallen verschillende drivers en detectie software te hebben gebruikt. De chip zou ontvindbaar zijn.
Kortom, ik vind het heel erg stom van me zelf dat ik geen backup van mijn 5 jaar lange data had gemaakt en dat mijn moederbord ghrapics chip niet meer werkt.
Maar hardstikke bedankt voor de hulp en het zoeken naar een oplossing Merethil.
( AHCI-modus stonden aan )
( P.S. de helpdesk van PNY heeft nooit gereageerd. )