Geniaal schijfje om meerdere redenen... Wij zijn Tweakers dus hebben we de behuizing opengemaakt om te zien wat erin zat. Het bleek een Samsung EcoGreen F2 HD103SI, 1TB te zijn. Dat lag in de lijn der verwachtingen aangezien dat ook de goedkoopste 1TB HDD is op dit moment. Maar het is niet alleen de goedkoopste - de Samsung F2 reeks werkt met 500GB platters. Dat heeft twee gevolgen: • de schijf is erg zuinig en stil • ondanks dat het maar op 5400rpm draait zijn de prestaties erg goed - hij haalt nipt de 100MB/s als je hem direct op SATA2 aansluit Dit is dus een leuke schijf. In deze behuizing is het een fantastische manier om veel data over en weer te...
Kan ik helaas niet met zekerheid aangeven, aangezien ik de boel uit elkaar gehaald heb en deze behuizing ondertussen ook (door lompheid aan onze kant, niet fabricagefout oid) overleden is. Toch lijkt het me gewoon iets wat door het OS geregeld wordt. Zorg dat je dus aangeeft dat hij downspint (kan onder Linux met hdparm, geen idee hoe het onder Windows moet, maar zal vast kunnen) en hij draait niet meerKan je aangeven of de externe schijf na aantal minuten tijd uitgaat?
Daarmee bedoel ik dat hij stopt met draaien zonder dat je hem uit hoeft te zetten.
Deze -goedkope- schijf zou perfect zijn om aan te sluiten op een server, voor backups... maar zou zonde zijn als hij constant blijft draaien dan.