Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Bekijk alle reviews

Asus Republic Of Gamers G751JY-T7037H Review

+2
Payne 22 januari 2015, laatste update op 17 februari 2015, 5.387 views

Asus Republic Of Gamers G751JY-T7037H

Een beest van een game notebook. Mocht je financieel krom willen liggen voor een goed product, is dit een must have. Het design is prachtig. Het ontwerp voelt stevig, robuust zelfs. De performance, zoals mag worden verwacht, is fenomenaal. Het Ingebouwde IPS scherm is van hoge kwaliteit.

Pluspunten

  • Snel!
  • Zeer robuust gebouwd
  • IPS scherm is prachtig

Minpunten

  • Ietwat zwaar(tja wat dacht je dan)
  • Bleeding
  • Gevoelig voor vlekken

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 3
Hoe had je zo dom kunnen zijn

De aanloop naar bezit van dit notebook is ietwat anders dan de meeste Tweakers zouden verwachten. Mijn laatste , de Lenovo Y580, heeft een nieuwe eigenaar gevonden in mijn jongste dochter, die het nu erg goed op school doet, en eerdaags haar diploma gaat halen. And that leaves me laptop-less.:) En dat mag natuurlijk niet gebeuren...

Prijs

Natuurlijk koop je iets omdat je het wilt hebben. Maar een laptop als deze is iets wat de meeste mensen aan zich laten voorbij gaan. Waarom? Vanwege het absurde prijskaartje wat eraan hangt. Dit apparaat verwisselt van eigenaar voor het luttele bedrag van 2199.- Dat is meer dan enkelen van ons in een maand bij elkaar weten te harken. Je moet dan ook behoorlijk hebberig zijn om tot deze aankoop over te willen gaan.

Scherm

En van de redenen waarom dit exemplaar mijn aandacht trok, is vanwege het ips scherm. Het is een helder scherm, met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De kleuren komen mij heel fijn over. Ik ben het beeld van de Lenovo gewend, een TN scherm van hoge kwaliteit. bij een vergelijking komt het scherm van de Asus beter uit de verf. Met het spelen op een spel als Max Payne 3 verbaasde me vanwege de kwaliteit. Kleuren en details spatten echt van het scherm af. Onlangs had ik de kans om het scherm naast een Alienware laptop met TN scherm te vergelijken. De ROG wint hands down. Wie vindt dat TN beter is voor games, alle respect, maar ik kies dit scherm. Anytime. Het enige wat ik ontwaarde bij een zwart scherm, is enige backbleeding. Deze bevindt zich onderaan het scherm, links iets meer dan de rechterkant. Na iets drukken en buigen(voorzichtig!) is de bleeding een stuk minder.

Geluid

Wat de ingebouwde speakers betreft, kan ik kort zijn. Een stukje lekkere muziek luisteren is best mogelijk, maar vergeleken bij de JBL speakers in de Y580 moet ik eerlijk zijn. Ze klinken ietwat schel en vlak. Desondanks vertellen vrienden me dat het erg mee valt. Persoonlijke kwestie, denk ik dan. En het is ook zo dat dit typisch iets is wat je in alle laptops wel tegen kunt komen.
Totdat ik een stel simpele earbuds in plug. Deze in ears zaten standaard bij mijn Samsung Note 4. Wt een overweldigend geluid! De Asus is bewapend met een Realtek ALC668 HD Audio codec. Het geluid is standaard al erg goed, maar is middels de "ROG Audio Wizard" naar wens aan te passen. Ik heb ook wat geexperimenteerd met mn Bluetooth headset, een JBL synchros e50bt. Dat was wel even stoeien! Syncen doet de headset prima, maar zet de driver standaard op 1 kanaals ("telefoon") geluid. Na flink wat rommelen met de instellingen blijkt, dat als je in het eigenschappen venster op het tabje algemeen staat, het dropdown menu "het apparaat niet gebruiken" in kiest, op ok drukt, de driver zich opnieuw lijkt in te stellen op standaardindeling 2-kanaals 16-bit 441000Hz. En dan vanuit het tabje "aanpassingen" de lage tonen versterking aan, via de instelling knop de optie 50 Hz en 12dB. Dan is het geluid voor mij perfect. Ik heb vanwege de problemen met bluetooth maar een extra headset aangeschaft in de vorm van een Logitech G930.

Prestaties en specs

Elk product heeft zo zijn sterke punten. Vaak liggen die zaken juist in het gebied waar het apparaat voor bedoeld is. Bij de Asus ROG G751 is dit niet anders. Ik doel dan op de prestaties.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Specs:

Asus ROG G715JY-7037h

CPU: Intel Core i7-4860HQ
Geheugen: 2 x 8Gb Samsung M471B1G73DB0-YK0
Chipset: Intel HM87 Express Chipset
GPU: NVIDIAGeForce GTX 980M 4Gb GDDR5
HDD: 1x 512Gb SSD SAMSUNG MZHPU512HCGL-00004
HDD 2: 1x 1TB 7200rpm Travelstar 7K1000
Diskdrive: MATSHITA BD-CMB UJ172 S Blu-ray Combo
Scherm: LG LP173WF4-SPD1 IPS resolutie 1920 x 1080
Netwerk: Intel Dual Band Wireless-AC 7260 AC 2x2 HMC WiFi Adapter
Netwerk 2: RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De SSD geeft een mooi resultaat:

CrystalDiskMark

http://i.imgbox.com/2m3qbF4C.jpg

3DMark geeft de volgende resultaten:

Cloud Gate

http://i.imgbox.com/uMVWcFnr.png

Fire Strike

http://i.imgbox.com/Aqwt335C.png


3D Vantage:

http://i.imgbox.com/HCCABLhR.png


Wat mij opviel, naast de goede benchmark scores, is de temperatuur waar de GPU en CPU op gehouden worden. De GPU en CPU houden prima temps. Ik heb ze niet boven de 70 graden uit zien komen. Daarnaast is de koeling tijdens het hele proces maar zachtjes hoorbaar. En dat in een stille woonkamer, waar ik onze kleine klok hoor tikken. Dat heeft Asus goed voor elkaar.

Bewegend beeld

Nu wat tijd voor wat beeldmateriaal.
Ik had zo wat games op de ROG gezet, kijk en huiver:

Max Payne 3



Crysis 3



Saints Row IV




Buitenkant

Ik heb, voordat ik overging tot aanschaf van deze laptop, flink wat reviews en specs bekeken.
Wat mij over het algemeen gezien opvalt, is de hoeveelheid onzin die wordt uitgekraamd.
Twee opvallende zaken zijn het gewicht en de hoeveelheid videogeheugen. Er zit geen 3Gb in, zoals sommigen beweren, maar 4Gb GDDR5. En de laptop is geen 5,2 kg zwaar, maar en nette 4.1 kg(en daarmee ongeveer even zwaar als de concurrent Alienware 17). Ik kan 'm met gemak met en hand uit mn(overigens ook ROG) tas halen en op mn bureau leggen.

Het uiterlijk van de Asus moet je bevallen. Het heeft de looks van een gamelaptop, maar het is geen mobiele kermisattractie. De ROG oogt beduidend ingetogener dan een door de bank genomen Alienware.


Toetsenbord

De verlichting onder het toetsenbord is rood, en past mooi bij het gehele ontwerp. Ik heb wat klachten gelezen over de zichtbaarheid van de letters op de toetsen zelf. Ik had daar, bij alle licht sterkten, totaal geen last van. En ik kan niet blind tiepen:) Het toetsenbord an sich is erg prettig. Stevig, en met voldoende terugslag om comfortabel je ding te kunnen doen.

http://i.imgbox.com/OJhWQ6nZ.jpg


Scherm

Het scherm voelt robuust aan; evenals de rest van de behuizing. Het voelt allemaal nog een stuk steviger als de Lenovo Y580 die ik had. En die was ook niet echt fragiel te noemen.

De gehele achterkant van het scherm is opgetrokken uit het zelfde(overigens mooie, maar zeer vlekgevoelige) matzwarte materiaal als de rest van de behuizing. Daarbovenop een chroomplastic, in een V geplaatste vorm, waarin een mooi logo zichzelf met een mooie rode verlichting laat zien.

http://i.imgbox.com/eeNbBPQP.jpg

Op de foto lijken de verschillen in de rode kleur aanwezig: Dat is in real-life niet zo. Alle "roden" zijn prima op elkaar afgestemd!

Doekje

Asus! Mijn complimenten. Ik kan me voorstellen dat het devteam van Asus het materiaal van de laptop bekeken heeft. En toen dachten ze: "we willen graag dat men warm wordt bij het zien en voelen van het materiaal, maar ja, die vlekken". Daar hebben ze wat op bedacht. Een wordt een heus fiberdoekje bij de laptop geleverd, waarmee je de vlekken goed weg kan poetsen. Zo blijft de relatie tussen jou en je ROG warm en aangenaam:)

http://i.imgbox.com/p8dUuJRN.jpg

Tot zover, overigens mijn eerste, review! Laat weten wat je er van vind, eventueel met kanttekeningen. Zo mogelijk zal ik de aanpassingen die nodig zijn gaan doorvoeren.

-edit- Vanwege de schermproblemen(bleeding) heb ik de laptop inmiddels laten omruilen. De T7037h was niet meer leverbaar, dus heb ik nu de T7136h. Geen bleeding(YES!), met als enige verschil dat er een DVD combo in zit ipv. de Blue Ray. Ik gebruik het niet, en voor een extra 185 euro korting I couldn't care less. De enige zorg die ik had was of er ook echt een Pci-E SSD in zat, en die zit erin. Dus: Precies dezelfde specs, alleen een DVD Combo.

Cheers,

Payne

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een Asus Republic Of Gamers G751JY-T7037H?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (27)

Wijzig sortering
Hoe zit het met lawaai van de koeling?
Koeling is heel stil. Zoals in de review gezegd, is de koeling maar zacht hoorbaar.

[Reactie gewijzigd door Payne op 26 januari 2015 17:41]

Hoe zit het met de bereikbaarheid van de ventilatoren? Te denken aan stof reinigen na 1 jaar bijvoorbeeld. Moet je dan de laptop helemaal openschroeven en zodoende je garantie op het spel zetten?

Mij is namelijk opgevallen dat deze Asus line-up meest interessante laptop is die je op dit moment kan kopen naar gelang van mijn wensen. Maar als je kijkt naar Clevo barebone laptops (o.a. verkrijgbaar bij Xnotebooks, BTO of Laptop Plus, daar kan je makkelijk de ventilatoren schoonmaken. Het is simpel de backplate openen en je kan direct aan de slag.

Ik tokkel nu op een Dell Inspiron 7720 SE en heb al koel problemen ondervonden door stof, verouderde koelpasta of kapotte ventilator. Op dit moment raakt de laptop wederom oververhit tijdens gamen (throttling, is niet overgeklokt) met zijn GT650M. Tevens is moederbord al eerder vervangen en toen had ik ook al bestaande hitte problemen of dat de GPU niet wilde boosten door biosfout. In totaal is deze laptop al 6x in 2,5 jaar kapot gegaan en heb zodoende nu geen garantie meer. Even een ventilator goed schoonmaken zit er niet bij dan moet heel de laptop uit elkaar. Vandaar dat ik dus de vraag stel met betrekking tot bereikbaarheid.
Voor nu ben ik klaar met Dell. Hopelijk is de kwaliteit en service van Asus beter.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 17 maart 2015 14:29]

Tot nu toe alleen maar erg veel plezier van de laptop.
Ik heb een filmpje gevonden waar je misschien wat aan hebt:

https://www.youtube.com/watch?v=MVUGGFX4Bx0

Of het ding veel stof verzamelt, zal de toekomst moeten uitwijzen.
Twee weken geleden kwam een collega met een MSI GS70 aan zetten. Heel mooi, maar ook erg dun voor een laptop met een stevige videokaart. Juist dat soort gamelaptops lopen het risico om veel stof te happen, en heel heet te worden. Naar mijn mening niet erg bevorderlijk voor de levensduur.
Bedankt voor je respons. Is best een goede link die je gaf. Vanaf 18 minuten zie je hoe het intern opgebouwd is. Helaas moet je dus de hele laptop, inclusief moederbord eruit halen om ooit je radiator / koel element schoon te maken. Zeg maar dag tegen je garantie op zo'n kritiek moment. Voor zo'n top laptop helaas wel een minpunt. Zet mij iniedergeval nog aan het twijfelen, mede ook mijn geschiedenis met de Dell 7720 SE.

Met betrekking tot jouw review :

Het leest goed weg, je ziet dat je er redelijk wat tijd in gestoken hebt voor ons. Op vragen beantwoord je ook nog eens redelijk snel. Het is geen super review. Maar hoeft ook niet. Het gaat om de informatie die je met ons deelt. Vandaar 2 sterretjes van mij :)
Graag gedaan aliberto! Ik vond het leuk om te doen. Ik denk, dat als de Asus op korte termijn moeite met stof oid zou krijgen, ik m op stuur naar Asus zelf, of naar zo'n gecertificeerd bedrijf. Ik snap dat we hier op Tweakers zitten, maar een laptop openschroeven van deze prijs...nah. Toch heb ik met de laptops die ik eerder bezat nooit stof problemen gehad. De eerste, recente, was een Packard Bell EasyNoteTm. Mijn dochter zit er nu, zonder falen, haar schoolwerk op te doen. Geen stofproblemen, zelfs niet na bijna vijf jaar. Om over de Lenovo Y580 maar niet te spreken. Ik schat in dat ik over een jaar of vijf deze Asus ROG aan iemand gegeven/verkocht heb.

Dank je wel voor je compliment! Ik ben niet zo goed met allerlei codes and such, dus ben al redelijk trots op mezelf dat ik zover gekomen ben:) Dank voor de sterretjes :9
Hmmm klinkt als een aantrekkelijk product.
heb nu de Alienware 17 in mijn hoofd maar weet niks over de fan noise.
Het beste wat je kunt doen is de reviews lezen. Alienware is wat luidruchtiger. Voor de rest zul je je eigen conclusie moeten trekken.
Ja lees zat reviews maar iedereen zegt wat anders.
Alsof ze gesponsord worden door de merken om betaalde laptops aan te prijzen.
Vandaar de vraag persoonlijk aan gebruikers.
Omdat de aanschaf prijs geen twee euro is anders koos ik de eerste beste haha
Om eerlijk te zijn, was je punt me bij sommige review ook opgevallen. Bij n review noemde men schaamteloos foutief gewicht, om zo de Alienware en MSI beter uit de verf te laten komen. Je vraagt om welke laptop de beste is. Dan zeg ik: Neem de Asus.
Denk dat ik ook voor de G751JY-T7136H ga.
Bedankt
Mooie review :) Scheelt weer voor mij om een review te schrijven }>

De koeling is super stil! Dat was ook de reden van de aankoop van deze laptop ipv een MSI GT72 Dominator Pro (zelfde prijsklasse). Ik wil de laptop kunnen gebruiken in de woonkamer bij mijn vriendin, en haar niet opzadelen (als ze tv kijkt) met een stofzuiger. De MSI GT72 is een stuk luidruchtiger ....
Dank! Precies! Apparaat werkt as advertized. De vermeende backbleed lijkt toch meer een verlichting issue te zijn. Als ik de tiles open heb in een donkere kleur, zie ik het weer niet... Verder top apparaat!
Ik heb nergens last van (zo op het eerste oog) - heb je dat ergens mee getest? Er stond een youtube video... maar op dit basis kon ik niets raars ontdekken.

Maar het systeem is inderdaad top.
Ik heb hier een paar plaatjes:

linksonder:

http://i.imgbox.com/KANUhKON.jpg

en een close up:

http://i.imgbox.com/5F3iZviB.jpg

Het vreemde is, dat als de kijkhoek wijzigt, je er minder van ziet.
Bij Mediamarkt hebben ze het niet kunnen zien. Het lijkt zich ook alleen voor te doen bij games en films. De reden waarom je niets op de fimpjes ziet is omdat het niet van buitenaf gefilmd is, maar vanuit de output van de graka:p

[Reactie gewijzigd door Payne op 27 januari 2015 14:41]

Opgelet: dan raak je wel je Blu-ray lezer kwijt. Verder zie ik geen verschil.

Ik heb er trouwens ook zo een. ;-)

Dochter ging ook steeds meer aan de haal met m'n oude Fujitsu-Siemens Xi 3650.

[Reactie gewijzigd door Ashimar op 5 februari 2015 13:18]

Ashimar, Jij hebt die 7136h? Kun jij ontdekken welk type scherm er in zit? Wellicht geen LG maar een ander type? Dat van die Blue Ray is jammer, maar die ga ik naar alle waarschijnlijkheid toch niet gebruiken...
Oh... daar was dat doekje voor... Dan moet ik maar eens gaan zoeken denk ik 8)7
Zeer goede review, en alles wat je zegt klopt het is echt een "dure" beest van een laptop

[Reactie gewijzigd door derpadin op 27 januari 2015 12:40]

Update: Mediamarkt laat wel HEEL goede service zien! Ik heb ze(dan wel voor de tweede keer) de bleeding laten zien, en ze hebben me schriftelijk als mondeling toegezegd deze kosteloos te kunnen ruilen voor het nieuwe model, te weten de ASUS ROG G751JY-T7136H. Zelfde specs zegt men. Als ik m binnen heb, zal ik de eventuele verschillen en ervaringen bij plaatsen...
Nee, ik bedoelde dat ik ook de G751JY-T7037H heb. Ik zie ook wel wat backbleeding - net als bij m'n Xi 3650 en mijn Philips televisie trouwens, maar daar zou ik 'm niet voor willen omruilen bij gelijke prijs, maar zonder blu-ray lezer. Toegegeven, ik wens pers blu ray functionaliteit in mijn laptops.

Ik heb geen idee wat voor scherm er in die nieuwe versie zit. De kans is groot dat het dezelfde is overigens. Er stond laatst een stukje hier over dat Nvidia's g-sync werkt op dit LG scherm in de Asus G751JY. Maar dat terzijde.
Wat ik me trouwens afvraag, is of die ruimte van de DVD speler niet voor iets anders gebruikt zou kunnen worden...Een tweede SSD of zo:) Ik zal wel zien. Ik heb gezien dat de scherm instelling op VIVID stond... Nu staat ie op Normal, dat scheelt iets...
Kogel is door de kerk. Ik krijg nu de G751JY-T7136h. Typisch is dat de prijs gezakt is naar 2075. Mediamarkt Amersfoort toont zich niet kinderachtig! Ik krijg nog een extra korting vanwege de wachttijd en wat miscommunicatie. Zo kost de laptop me dan nog maar 1714. Dat in plaats van de 2399(adviesprijs), wat ik anders kwijt was geweest. Dank je wel, Mediamarkt Amersfoort!

[Reactie gewijzigd door Payne op 15 februari 2015 17:10]

Gezien de verkregen korting van Mediamarkt (heel mooi, inderdaad), spring je er nu heel gunstig uit en ben blij voor je dat je de bleeding niet meer hebt, maar zoals gezegd, ik wil niet zonder een blu ray speler of zelfs brander, dus zou dit voor mij een issue zijn geweest, ik zou ook niet zonder optische drive in z'n geheel kunnen. Toegegeven, voor de verkregen korting zou ik 'm er ook zelf in hebben kunnen zetten. Anyway, eind goed, al goed en nog veel genoegelijke uurtjes met die geweldige gaminglaptop. Ja, ja, ik zit er nu ook maar gewoon op te emailen/schrijven, maar daar gaat het niet om. Ik *kan* er vanalles op doen...
Dank je wel Ashimar! Excuus voor de late reactie, maar ik zag je reactie nu weer, en hij is leuk:)
Hoe langer ik deze laptop bezit, des te vrolijker ik er van wordt. Ik heb inmiddels ook een klein projectje met Premiere Pro af, en dan merk je pas echt wat voor een beest het is! Ik heb als desktop
Een Z77 Asus bord, 780OC van Asus(fanboy, who knows), Evo SSD(256Gb) en 16 Gb intern geheugen. Toch verslaat de ROG mijn desktop qua snelheid, en merk dat hij net wat vloeiender werkt. En films kijk ik via Netflix of via de NAS... Net wat je zegt: je *kan* er alles mee doen. En dat is precies waar ik zo'n ding voor aanschaf. Nooit spijt! Beautiful:p


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*