Heb nu al een half jaar deze kast in gebruik en ingericht als HTPC, in het totaal vind ik dit persoonlijk de beste HTPC kast die je kunt kopen.
De indeling van de kast is geweldig, het is onderverdeelt in 3 afgeschermde delen (dit om de warmtebronnen te scheiden).
Het grootste gedeelte is voor het moederbord en processor welke gekoeld worden door 2 grote fans aan de zijkant, naar mijn mening koelen deze dit gedeelte prima er stil genoeg om niet te horen als je deze kast in de woonkamer zet.
De koelers zijn in te stellen in Low/Mid/Hi snelheid, ik heb ze zelf op Low gezet en dit koelt prima voor een AMD Phenom 9550.
Ik heb er een Gigabyte GM-GA78S2H met 4x 2048MB DDR2 1066 Kingston HyperX in zitten.
Als videokaart gebruik ik een Nvidia Geforce 9800GT.
Met dit alles erin blijft de temperatuur netjes rond de 35 á 40 graden.
In de ruimte links ervan zit de voeding welke er niet standaard bij zit, even los aanschaffen dus.
Ook is hier ruimte voor 1 Optisch Station, mogelijk 2 als je het LCD-scherm verwijderd.
Kabelmanagement vanuit deze ruimte loopt richting MoBo ruimte en HD-Ruimte welke mooi via een schuifje dicht gemaakt kunnen worden.
Het VFD-scherm werkt prima behalve het feit dat het soms wat lastig te lezen is vanuit een scherpe hoek maar dat heeft meer met de VFD techniek te maken. Verder werkt de software hierachter prima en wordt deze nog constant geupdate.
In de laatste ruimte zit ruimte voor een tweetal harde schijven welke doormiddel van rubber kussentjes op zijn plaats worden gehouden, dus geen last van resonerende schijven.
Het is wel even knutselen om ervoor te zorgen dat de Aan/Uit knop op de afstandsbediening daadwerkelijk de kast aan kan zetten maar als je de beschrijving meer dan eens leest die bij de kast zit dan kom je er wel aan uit.
Mocht je nog specifieke vragen hebben dan hoor ik het wel.
Ik zal ook snel even foto's plaatsen.
Gebruikte hardware in kast:
- Gigabyte GM-GA78S2H
- AMD Phenom 9550
- 4x Kingston HyperX 2048MB DDR2
- Nvidia Geforce 9800GT
- Pinnacle TV Tuner Vista Kit
- Standaard DVD-Speler merk onbekend
- Scythe Ninja Mini (Grootste en beste koeler mogelijk voor kast, hij past precies, deze omdat ik nogal eens veel game)
- Zalman ZM360B-APS (360Watt)
- Schijven wijzigen nogal eens, nu 2x 1TB Samsung in Raid0