Inleiding
Mijn vorige TV was een Samsung 46 inch die inmiddels 6 jaar oud was. Ik wilde graag een smart tv met goede software omdat ik veel gebruik maak van Netflix en HBO go en ik een beetje genoeg had van mijn gejailbreakte Apple tv die te sloom werd en te buggy.
Ik las al een tijd goede reviews over WebOS van LG. Dacht altijd dat mijn volgende TV WebOS of Android TV moest hebben.
Ik kwam op black friday op platte TV discounter de LG55UB850 tegen voor een leuke prijs. En die toen spontaan besteld. Daarna dacht ik...." Oh nee....55 inch wat heb ik gedaan?!"
Ik was heel bang dat ie te groot zou zijn (ook omdat ik 2 kids heb die soms te dichtbij gaan zitten). Wij zitten zo 3,5 tot 4 meter van de tv af. En in het begin schrik je ook een beetje en was er zelfs in mij opgekomen om hem te retourneren. Maar nu naar een aantal dagen ben ik er echt verliefd op geworden. Hij is niet meer te groot, maar perfect. Heerlijk om HD films erop te kijken. House of cards op 4K is indrukwekkend.
Design is prachtig. Staat mooi naast mijn 2 Sonos Play1's.
Beeld
Beeld was in het begin "anders" dan onze oude Samsung. Details aangepast naar eigen voorkeur en ben ik nu heel tevreden. Beeld is prima.
LG WEBOS
Ik was ook even bezig met het instellen/configureren van WebOS. En nu heb ik het allemaal aangepast aan hoe ik het wil. Netflix, HBO go en NPO werken goed. Ik kijk veel films vanuit Plex op mijn apparaten dus verheugde mij ook op de LG hierop, maar helaas is het een betaalde app (LG heeft in NL geen betaalde apps beschikbaar(?)) die in de Nederlandse LG app store niet te koop is, alleen in de buitenlandse. Er is een manier om die wel op je TV te installeren (dmv een LG account aan te maken in het buitenland of via USB deze te installeren). Het heet alleen geen plex, maar Playz. Dit is mij niet gelukt helaas. Dus dit vond ik jammer, maar gelukkig heeft LG de Smartshare app die op de tv automatisch geïnstalleerd is. Hiermee kan je alle foto's, muziek en video afspelen uit je netwerk. Het is niet zo mooi en makkelijk als plex maar werkt wel goed. Ik heb gisteren 2 full HD films ermee afgespeeld en het werkte prima. 1 minpunt is dat de magic remote vanuit smartshare de volume van mijn soundbar opeens niet wilde bedienen. Dit moet ik dus nog even uitvogelen.
Dan is er bij het opstarten van de LCD een korte wachttijd voordat je de smart feautures kan bedienen (ongeveer 5/6 seconden).
Update: LG heeft op de CES 2015 de nieuwe versie an WebOS gepresenteerd, Web oS 2.0. Dit is voornamelijk een upgrade in de performance begreep ik. Alleen een flinke teleurstelling is dat ze deze niet op mijn huidige LCD gaan installeren. Huidige Web OS blijft wel updates krijgen, maar dus niet de 2.0 versie.
Magic Remote
De magic remote van LG is even wennen. Ik heb hem ingesteld om mijn UPC box en mijn Yamaha soundbar ermee te bedienen. Dit was even lastig, maar werkt nu goed. Ik merk alleen dat ie 2 keer tot nu uitviel (dus moest ik de afstandsbediening weer opnieuw instellen met mijn upc mediabox en soundbar). Kan ook te maken hebben dat ik tussen land en taal switchte dat ie alles resette.
Dan zijn er 4 kleuren knoppen op de magic remote. Die werken op dit moment niet (ze doen niks als ik er op klik). Weet iemand hoe ik deze kan personaliseren??
Dan is er nog 1 ding. Mijn HBO kanalen staan ergens op nr 150 op UPC. Hoe moet je met de magic remote nu een kanaal invoeren zonder met de P+ of de scrol erheen te scrollen? Ik wil in 1 keer naar 150, maar dit heb ik nog niet uitgevogeld. Hoor het graag.
Update: inmiddels uitgevogeld hoe ik naar kanaal 150 kan. Er zit een knop op de afstandsbediening voor quick guide. Je krijgt daarin ook een numeriek toetsenbord te zien waarop je kan wijzen en je kanaal dus invoeren.
Gamen
Dan nog even over gamen op LG. Ik heb een Xbox One. Ik speel alleen af en toe Fifa 15 erop. Nu las ik dat de TV slecht was voor gamen en dat er veel lag was. Ik moet zeggen dat ik het niet zo ervaren heb met Fifa. Het is echt leuk om een potje te spelen op de LG. Je weet niet wat je overkomt. Maar ik heb geen ervarging met andere games erop.