Prima product voor prima prijs, zie review voor details
Pluspunten
Goede kwaliteit
Redelijke prijs
Stabiel
Minpunten
Aanmelden bij een controller verloopt niet altijd soepel, soms vindt de controller het AP niet.
Prima product met een goed bereik. Als het eenmaal is ingesteld en lopend, werkt het zeer stabiel. Het wordt ondersteund door controller software, die vele opties biedt (instellingen, maar ook guest portal en staitistics o.a.) De controller is beschikbaar voor Linux mac en windows. Het accesspoint kan, eenmaal ingesteld, ook functioneren zonder de controller. De controller kan ook op een remote locatie worden geinstalleerd. Je benadert de controller met een browser voor het beheer.
Onder windows is het installleren van de controller gemakkelijk. Installatie van de controller onder linux gaat niet altijd helemaal van een leien dakje. De controller gebruikt mongodb en java. Soms vindt de controller java niet. Met een duik in de configuratiebestanden is dit op te lossen. De laatste versie 4.2.0 installeren verliep overigens wel goed.
Mongodb is helaas niet beschikbaar voor ARM CPU's, zodat de controller niet op iedere NAS kan worden geinstalleerd. Uiteraard zou dit een perfecte plek voor de controller zijn omdat je NAS toch 24/7 draait. Installatie op een raspberry pi is evt wel mogelijk.
De mac heb ik niet getest.
Het aanmelden van een AP bij de controller kan de eerste keer wat moeizaam verlopen. Op het web is echter wel hulp te vinden. Eenmaal aangemeld biedt het AP uitgebreide mogelijkheden: Guest wireless network evt met portal, VLANs, etcetera. De firmware kan automatisch worden geupdate.
Het AP wordt gevoed via de ethernet kabel, er wordt een 24(!) Volt PoE injector en aansluitsnoer meegeleverd. Zoals opgemerkt door The Lord (zie reacties) is dit dus geen standaard PoE
Heb even snel speedtest gedaan met een iphone, in een belendende kamer. Geeft 30Mbits. Komt overeen met mijn ASUS RT-N16, zelfs iets hoger. Tja...... bedraad is aanmerkelijk sneller (Ziggo 90Mbits).
Zwakte? Ik haal op een standaard unifi access point gemakkelijk 50-60Mb wat me heel acceptabel lijkt. Op een pro zelfs tot 150Mb. Zou het eerder de sterkte van unifi noemen ...
Dit access point van Ubiquiti ondersteund geen PoE (Power over Ethernet) en kan dus niet van voeding worden voorzien d.m.v. een PoE/PoE+ switch.
Je kan het access point over de UTP kabel van voeding voorzien d.m.v. de bijgeleverde injector. Dit is door marketeers Passive PoE genoemd. Erg verwarrend; beter was de naam PoNC (Power over Network Cable) geweest ofzo.
De Ubiquiti Unifi Pro en AC ondersteunen wel PoE (802.3af) en PoE+ (802.3at).