"Rare emoticons in de keyboard in bijv. Whatsapp"
Dat is ook verwarrend; In het standaard toetsenbord heb je universele smilies - die altijd beschikbaar zijn (dus in elke app die het toetsenbord kan aanroepen).
WhatsApp zelf heeft een eigen smiley-button (onder het normale toetsenbord) en daar zitten de "WhatsApp smilies". De buttons zijn bijna gelijk, dus je moet uitkijken op welke je klikt...
Crashes zijn wel zeldzaam, dus wellicht ligt het aan een bepaalde app?
Voor de rest ben ik het met je eens; gemis aan apps en als je een app hebt, is het lage school kwaliteit (uitzondering daargelaten).
"Wondere wereld van de terug knop... "
Dat is per app ook anders; je kan als app-maker zelf functies aan die button hangen... er zijn guidelines voor - maar MS controleert die nauwelijks.
In principe ga je met "back" altijd naar je vorige scherm (binnen dezelfde app). Als er geen schermen over zijn (begin van de app), sluit de app en ga je naar de app die daarvoor openstond...
In de praktijk vind ik het relaxed, maar omdat het niet altijd "terug" is, kan ik me voorstellen dat het onduidelijk is.
MS overweegt ook om de hele back-knop weg te laten in nieuwe versies van WP om die reden.
[Reactie gewijzigd door b2vjfvj75gjx7 op 22 juli 2024 17:11]