Nokia Lumia 1020 32GB Zwart Review
prijs voor een mooi specificatie telefoon
Pluspunten
- prijs
- camera
- nokia
- rebuust
- update straks naar windows 10
Minpunten
- camera steekt uit
- laatste model van nokia
- geen sd kaart
allereerst wil ik zeggen dat ik hiervoor een nokia 808 had met zelfde camera van 41mp
deze nokia 1020 is vergelijking veel dunner en lichter.
Nokia 1020 kan ik minder instellen dat vindt ik heel erg jammer!
deze telefoon heb ik vanaf oktober 2013 toen was hij nog 650 euro in de winkel
nu is hij voor ongeveer rondt de 300 euro
nokia 1020 met 64gb kan je ongeveer kopen voor 350 euro (als ik u was zal ik dat wel doen)
in de pakket zit;
telefoon, oordopjes, lader met usb kabel en wat informatie papier.
uiterlijk&kwaliteit;
jammer dat hij een bobbel heeft! als hij de bobbel niet had was hij mooier geweest en ik denk dat dan heel veel mensen hem zouden gaan kopen! verder ligt hij goed in de hand je hebt ook niet last van de bobbel. Nokia kwaliteit is altijd super goed, ook al laat je hem vallen hij gaat niet zo snel kapot als andere mobiel merk. mijn kinderen van 1 en 3 jaar hebben hem heeeeeeeeeeeel vaak laten vallen en geen enkel deuk of kras zit er op
besturingssysteem;
der draait windows 8 of 8.1 op en het is vrij simpel, alleen vindt ik jammer dat er heel weinig in te stellen is naar je eigen wens, meeste dingen kan je niet veranderen of alleen maar aan of uit zetten.
in de toekomst heeft ms belooft dat alle lumia tel een update naar windows 10 krijgen
Camera;
camera is echt de beste op dit moment te krijgen, je zelfs achteraf inzoomen en heeft beeldstabilisatie
hij heeft ook dubbel flitser op led en xenon
de kleuren van een foto ziet echt super goed en mooi uit, zonder verkleuring
zelfs in het donker maakt hij hele scherpe foto
Geluid;
video geluid klinkt ook mooier als je iets opgenomen hebt, bij andere merken telefoon geluid klink zo hol
Accuduur
Als je alle apps uit heb staan kan de telefoon 7 dagen mee op 1 accu lading, maar als je wat apps op de achtergrond hebt draaien dan gaat hij ongeveer 2/3/4 dagen mee. Wat dat betreft hetzelfde als de meeste andere smartphones.
Nadelen
Bij de eerste keer aanzetten vraagt hij enkele zaken die je moet invullen. Doe je dat niet dan gaat hij niet aan, en Microsoft wilt ook nog gebruikers informatie hebben (wordt allemaal bij gehouden en doorgestuurd).. maar dat is ook bij Google en Apple.
Persoonlijk wil ik dat niet dus heb ik dit gelijk uitgezet.
De telefoon wil ook met mijn email en Hotmail (met mijn contacten lijst) synchroniseren, en dat wil ik helemaal niet!
Ik hoop dat ze dit ook lezen en dat ze dit de volgende keer gaan veranderen; laat de consument het zelf bepalen. Nu wordt het automatisch gedaan, laat iedereen dit zelf bepalen!
Geheugen
32gb is heel snel vol, jammer dat geen micro/sd kaartjes in kunnen want in Duitsland hebben ze 64gb versie en in NL niet!
Laden
Hij ondersteunt ook draadloos laden maar dan moet je wel apart de draadloze cover bij halen.
GPS
de GPS van de navigatie is echt heel snel, zowel binnen als buiten heeft hij je zo gevonden.
De navigatie is gratis en hij werkt super makkelijk, simpel en goed.
Apps
De apps van Microsoft vindt ik wel magertjes en als er leuke zijn dan moet je er vaak voor betalen!
Misschien gaat dit in de toekomst nog veranderen, wie weet – de tijd zal het zeggen.
(update 29-11-2014) de meeste apps in microsoft store zijn tegenwoordig te krijgen.
en der komen steeds meer bij
Telefoon in je broekzak
Wat draagbaarheid betreft ondervind je geen last van de bobbel of de grootte en het gewicht. Hij zit super goed in je broekzak omdat hij lekker dun en licht is. Want ik ben een man! En daarom heb ik hem altijd in mijn broekzak ;-)
Ik heb dit toestel al een tijdje en ben er zeer tevreden mee. Alleen jammer van de verplichte synchronisatie van Microsoft. Ik zou de telefoon ook absoluut bij anderen aanraden, het is gewoon een top toestel!