Samsung UE65HU7500L Zwart Review

Anoniem: 568844
24 november 2014, laatste update op 24 november 2014, 1.915 views

Samsung UE65HU7500L Zwart

Ik ben een gewone tv kijker, ik heb de tv nu ongeveer 4 maanden

Pluspunten

• mooi, scherp beeld, prima upgrade engine
  • goede en snelle smart tv
  • mooi design

Minpunten

• actief 3d werkt voor mij niet

Prima uhd tv met prima smart tv mogelijkheden. Upgrade engine is zeer goed, hd content is duidelijk scherper en gedetailleerder dan gewoon hd. Beeld instelmogelijkheden zijn uitgebreid, maar ik houd me bij de cinema instelling met een beetje meer verzadiging. De smart functies zijn prima, snel en uitgebreid. Ik heb de screen mirroring functie zeer leren waarderen; gewoon internetten op je tablet en dat streamen naar de tv. Ghosting problemen zijn voor mij afwezig, evenals banding. Enige minpunten: de actieve 3d werkt voor mij niet. De brillen zijn niet comfortabel (ik moet zo'n beetje alle lampen uitdoen, anders teveel last van knipperen) en het 3d effect is minimaal. Actief 3d is helaas (voor mij) een grote teleurstelling, geef mij maar passief. Laatste opmerking: soms geen goede terugkeer naar tv stand na internet / Netflix. Oplossing is tv uit en weer aan. Algemeen: zeer goede tv.

Heb jij ook een Samsung UE65HU7500L Zwart?

De TV heb ik nu een week of zes. Intussen ook een NAS (WD MyCloud) met al mijn films en muziek geïnstalleerd. Dat werkt prima en heel simpel. NAS installeren was een paar minuten werk. Vervolgens de TV aangezet en die ziet hem direct. Met de (ovale) afstandbediening gewoon film aanwijzen en klikken en je kijkt de film. Geluid gaat zoals gezegd via digitale optische kabel naar receiver. Dus prachtig DTS of Dolby geluid (5.1) via receiver (Onkyo TX-NR636).

Enig minpuntje is inderdaad dat de HDMI-CEC connecties van TV en Receiver niet altijd goed samenwerken. Het lijkt alsof elk van die apparaten "de baas" wil zijn en de ander aan wil sturen. Daardoor moet je soms alles even uitzetten en weer aanzetten om het te laten werken. En heel soms moet je de CEC op de TV opnieuw instellen om het geluid via de receiver ipv via de TV te krijgen. Dat is irritant.
Ik heb ook problemen gehad om het digitale geluid van de TV (youtube en films via USB harddisc) mbv de HDMI-ARC naar de versterker te sturen. Dat lukt me niet. Uiteindelijk een digitale optische kabel gekocht en tussen TV en versterker (Onkyo) geplaatst. Nu werkt het wel prima (Dolby en DTS). Ik kan ook het geluid van de versterker met de afstandbediening van de TV harder en zachter zetten. Dat deel van de HDMI-ARC werkt dus wel. Verder geweldig mooie TV. Echt schitterend beeld. De upscaling werkt ook heel goed. HD beeld van goede kwaliteit ziet er op de TV echt geweldig uit!
Geen DTS of DOLBY-DIGITAL via HDMI :(

Gisteren na de zoveelst keer eindelijk iemand bij Samsung gesproken die bevestigd heeft dat ALLEEN het stereo signaal van de HDMI kabels wordt gebruikt !
En eerder verbaasde iemand bij Samsung zich er al over dat de 4K filmpjes op VIMEO geen digitaal geluid naar mijn Onkyo versterker doorgeven.
En spotify ruist.

Hou je van GOED geluid via je versterker, NIET KOPEN !
Ik ben zwaar teleurgesteld in Samsung.

En sowieso is de bediening ook veel minder makkelijk dan de 6 jaar oude LG Plasma TV:
- via CHROMECAST (EUR 35,- !) werkt youtube, internet etc. veel sneller en makkelijker
- Vimeo op 4K geeft geen digitaal geluid weer
- Spotify via Samsung ruist terwijl via notebook of vanaf de Onkyo TX-NR717 niet
- Op diverse apps werkt het aangesloten toetsenbord ook niet eens en blijft de permanent aangesloten notebook de veeeel betere optie net als voorheen
- Films kijken via aangesloten Samsung 2,5” HDD werkt ook niet, want het geluid staat standaard steeds weer op PCM ingesteld, en is de bioscoopervaring niet compleet.

Maar het beeld is FANTASTISCH !

Maar ik geloof dat ik beter had kunnen wachten op een betaalbare 75"versie van LG, want wat zijn die jongens toch veel slimmer als het om gebruiksgemak bij TV’s gaat :
- veeeeel simpeler omschakeling naar 3D door 1 knop (zoals ik van mijn 2 jaar oude passive 3D 24” tv/monitor van LG ken.)
- veel slimmere bediening van mediabestanden via USB (zoals bij beide LG toestellen fantastisch werkt)
- slimmere menustruktuur via Q.menu om even beeld of geluid te wijzigen. Moet je bij deze Samsung eens EVEN naar 3D of DTS schakelen ! Je ziet niks meer en bent vele malen langer bezig.
- geen mogelijkheid om TV uit te schakelen en versterker aan te laten. TV is erg dominant en ook daarmee niet slim geprogrammeerd.

Al met al een miskoop op het fantastische beeld na !
Anoniem: 568844 @rhimex12 december 2014 18:30
Ik gebruik de koptelefoon aansluiting als input op mijn versterker. Is (gewoon) stereo, maar prima geluid. Het geluid van de Tv is voor mij alleen in geval van nood.