Ben nu in contact met netgear. Snelle reactie met tips ed. De eerste optie was om een extender erbij te kopen. Ik heb net 160 euro uitgegeven voor naar ik dacht een router met groot bereik, dus laten we dat maar niet doen. De signaal sterkte op 1 meter mocht tussen de 30 en 35 dbi zijn dat was dan ook 35dbi. Ik kom nooit op best met de meter in de genie app. Deze week last gehad met het wegvallen van het internet. Dit kwam omdat het een ziggo router was zeiden ze. Hier hadden veel ziggo gebruikers last van. Ik moest de modem maar in bridge mode laten zetten of de router in AP mode. Als ik de modem ik bridge laat zetten ben ik de hotspot functie kwijt dus wil ik niet. In de AP modus zie ik mijn switch met daar aan tv nas en mediacenter niet meer in het netwerk. Dus ook geen optie. Had al het stappen plan router achter router van ziggo uit gevoerd wat door ziggo online is gezet voordat het probleem zich voor deed. Inmiddels al heel wat gespeeld met de antennes en de router horizontaal opgehangen. Op de wand aluminium folie geplakt en dat scheeld wel iets in het bereik. Echt HD (1080p) steamen gaat ook niet helemaal super, dit gaat alleen als je dit doet met de genie app, onder mijjn media. Je kunt dan niet voor of achteruit spoelen, dus niet echt makkelijk.
Hopelijk komt er snel een dd-wrt versie waar ik mijn antennes mee kan boosten. En kan ik dan wat gaan genieten van het router. Tot nu toe voor mij geen super router wat ik eigenlijk wel had verwacht. Dat de router dus eigenlijk niet compatible is met ziggo is wel iets waar ze snel iets aan moeten doen denk ik. Binnen 1 minuut online lees ik hier op tweakers. Niet als het niet meteen goed werkt.
Laat nog wel horen hoe het verder gaat,
Groet Rowdy
[Reactie gewijzigd door Anoniem: 494059 op 25 juli 2024 15:02]