Razer Mantis Control Review

17 maart 2009, laatste update op 17 maart 2009, 1.181 views Rapporteer

Hallo tweakers, Ik heb de Razer Mantis Control nu enkele maanden en ik heb hem gekocht voor 25 euro bij de mediamarkt, en ik heb daar geen spijt van, ik vind het een goede prijs voor een product als dit De Razer Mantis is te koop in twee varianten: - SPEED version for high sensitivity users - CONTROL version for low sensitivity users deze review gaat over de Control versie specificatiesDe beloofde specificaties van razer zijn:Ultra-large size: 444mm (length) x 355mm (breadth) x 4.3mm (height)Fibertek™ cloth weave for superior performanceRubber base for firm grip on smooth surfacesWat krijg je? De mat zit in een mooie cilindervormige doos met een gaatje erin zodat je...

Pluspunten

• Goede stof
  • Mooi uiterlijk
  • Brengt je duure muis beter tot zijn recht
  • Groot
  • Goedkoop

Minpunten

• Stofdeeltjes blijven op de mat liggen

Hallo tweakers,

De Razer Mantis is te koop in twee varianten:
- SPEED version for high sensitivity users
- CONTROL version for low sensitivity users
deze review gaat over de Control versie

specificaties
  • De beloofde specificaties van razer zijn:
  • Ultra-large size: 444mm (length) x 355mm (breadth) x 4.3mm (height)
  • Fibertek™ cloth weave for superior performance
  • Rubber base for firm grip on smooth surfaces
Wat krijg je?
De mat zit in een mooie cilindervormige doos met een gaatje erin zodat je aan de muismat kan voelen, er zit een deksel op de doos en daarom bewaar ik hem zodat ik de muismat hierin kan vervoeren.
En natuurlijk krijg je de muismat zelf, voor de rest word er niks bijgeleverd.

Uiterlijk
Mijn eerste indruk was de groote, de muismat is groot..heel groot, zo een 46cm bij 36 centimeter en redelijk dik (4,3mm).
Door de dikte en de stof die gebruikt is voelt de mat zacht en fijn aan wat lekker werkt, ook komen er geen vervelende plekken op mijn hand door het schuuren over de mat heen e.d. ook slijten de rubberen voetjes van mijn muis veel minder snel.
En natuurlijk het mooie Razer Logo wat erop geprint is, dit staat mooi en siert je bureau, maar dit is subjectief.

In Gebruik
Het gebruiken van deze muismat is heerlijk, al helemaal als je hem vergelijkt met de normale muismat die jan met de pet gebruikt, welke vaak de sensor laten stooren of compleet gek maken.
Ik gebruik de mat in combinatie met een Razer Pro|Click v1.6 en dit gaat prima, de muis glijd zacht en licht over de mat en er is meer dan genoeg werkruimte.
Na enkele maanden deze mat te gebruiken is er nog geen slijtage opgedoken op de plekken waar ik de muis veel gebruik, het enige nadeel is dat er stofdeeltjes en vuil op de mat blijven liggen omdat er een soort "gaatjes" in de stof zitten, de foto's maken dit duidelijker.

Mijn conclusie
de Razor Mantis control is een prima muismat waardoor je muis beter tot zijn recht komt, slijt niet snel en is mooi, alles wat een muismat nodig heeft, toch?

Link naar specs

Heb jij ook een Razer Mantis Control?

Een goede muismat is essentieel voor iedereen met een muis-fetish. Ik heb zelf een steelpad waar ik al jaren plezier van heb.
Ik ben zelf ook op zoek naar een goed muismat, Razer lijkt me ook wel wat... Deze is wel enorm groot voor mijn bureau. Toch maar eens naar de speed kijken.

btw Scary Movie Box ? :)
Hier de speed in gebruik, kan me volledig in deze review vinden!
Ja, scary movie 1,2 en drie, 4 staat op me hdd O-) , hij is ook enorm (fijn), ik heb hem nog steeds en er is trouwens nog 0,0 schade of slijtage, ik raad je hem wel aan hoor, desnoods leg je je tobo er een stukje overheen.