Mijn 820 werd soms héél warm door Here Drive. Dat heb ik met de 830 nog niet ondervonden. Ik kan gerust zeggen dat ik nu gemiddeld twee dagen met de batterij doe voor ik hem oplaad, en dan is de batterij meestal nog niet eens leeg (ik gebruik veel wifi, lees veel op mijn mobiel). Mijn vriendin heeft de 635 en die gaat nog langer mee.
Op de 830 zit een flits met maar één ledlampje, en die is veel minder verblindend. Ook heb je minder vaak de flits nodig, omdat foto's bij weinig licht beter zijn dan van de 820: iso kan hoger, en beeldstabilisatie werkt goed.
Eigenlijk is de enige kritiek die ik tot nu toe heb, de verandering van de livetile instellingen, die je op de 830 niet meer kan veranderen: je hebt daardoor maximaal drie normale tegels naast elkaar. En het grootste formaat tegel is daardoor kleiner. Dit zal wel weer opgelost worden, maar nu is het een (klein) dingetje.
Je laatste opmerking is denk ik een individueel probleem. Zoiets heb ik noch met mijn 820, noch met mijn 830 gehad.
Ik gebruik altijd een insteekhoesje. Daardoor ging eerst mijn camera vaak aan. Maar je kunt de knop anders instellen: "onbedoelde start van camera voorkomen bij vergrendeling". Nu gaat hij alleen aan als ik dat wil.
[Reactie gewijzigd door MvT72 op 25 juli 2024 11:18]