Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm (Grijs, Zwart) Review

kevster1991
16 november 2014, laatste update op 16 november 2014, 1.041 views

Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm (Grijs, Zwart)

Hij is stevig qua bouw, geeft details goed weer, heftige maar niet te zware bassen. Opvolger voor mij van de Sony MDR-V7509HD die niet meer gemaakt wordt. Details in de muziek zijn beter te horen dan bij die headphones. Klinkt behoorlijk neutraal, maar is dat niet helemaal.

Pluspunten

• Robuuste bouwkwaliteit
  • Details worden goed weergegeven
  • Kan erg hard zonder te vervormen
  • Redelijk neutrale klank
  • Alle onderdelen zijn makkelijk vervangbaar
  • Prijs-kwaliteitsverhouding
  • Hoog draagcomfort

Minpunten

• Niet opvouwbaar
  • 250 ohm-versie heeft veel versterking nodig (studio-headphones)
  • Grote behuizing

De Beyerdynamic DT 770 PRO is voor mij de vervanger van mijn Sony MDR-V7509HD. Deze laatste wordt niet meer gemaakt en dus moest ik op zoek naar een goede vervanger. Omdat ik de koptelefoon gebruik voor radiowerk (radio-dj en radiotechnicus) is het voor mij belangrijk dat een koptelefoon alle details goed en vooral zo neutraal mogelijk weergeeft. Je moet op je oren -naar mijn smaak- het geluid horen in een hoge kwaliteit zodat je je goed kunt inbeelden hoe het bij de mensen thuis op de radio klinkt.

De DT 770 PRO is redelijk neutraal, maar heeft bijvoorbeeld wel bass-reflex-technologie. Je zou verwachten dat de neutraliteit dan wel weg is, maar opmerkelijk genoeg heb ik gemerkt (meteen al bij het beluisteren in de winkel) dat de Beyerdynamic eigenlijk alle details weergeeft en zonder vervorming, hoe hard je hem ook zet. Ik kan de layers in de productie goed onderscheiden op deze headphones.

Ik heb de headphones in laten spelen en getest op diverse muzieksoorten. Ook zijn de eerste radio-uitzendingen er inmiddels mee gemaakt. De sound tijdens het radiomaken was eigenlijk het beste wat ik tot nu toe gehoord heb. De lage- en mid-tonen voelen in mijn beleving als fluweel, het drukt niet tegen je oren aan en je oren klappen ook niet dicht, en de klanken worden goed vermengd met de hogere tonen.

Uit andere reviews op internet begreep ik dat de versie met lagere impedanties (32 ohm en 80 ohm) een ietwat mindere geluidskwaliteit geven. Vooral de details zouden beter zijn in de 250 ohm-versie. Ik heb dat in de winkel niet kunnen testen, maar mijn studiowerk is voor mij de reden geweest de hoogohmige versie te kopen. Wil je deze headphones bijvoorbeeld ook gebruiken in combinatie met je telefoon of mp3-speler, dan kun je beter voor één van de versies met lagere impedantie gaan, want hoe hoger de impedantie (ohm's), hoe harder je je apparaat moet zetten om voldoende volume te krijgen. En de output van bijvoorbeeld een mp3-speler kan niet zo hard dat de koptelefoon op een lekker volume kan, alhoewel de één zijn muziek liever harder heeft staan dan de ander.

Conclusie; de 250 ohm-versie is duidelijk gericht op studiogebruik. Er zijn ook versies in 32, 80 en 600 ohm (die laatste is wat moeilijker te verkrijgen), maar waarvoor je hem ook gebruikt, in combinatie met de juiste versie geven deze headphones je echt waar voor je geld.

Heb jij ook een Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm (Grijs, Zwart)?

Vraag & Aanbod