Corsair Raptor M45 Review

3 november 2014, laatste update op 31 december 2014, 907 views Rapporteer

Ik vind het zelf echt een geweldige muis, die net niet perfect is, maar dan ook echt nét niet, terwijl hij niet perfect is, is er ook niks echt mis mee.. Ik zou anders iedereeen die een goedkope gaming muis zoekt, en die voornaamelijk FPS games speelt deze muis aanraden.

Pluspunten

• Zeer comfortabel
  • Hét perfecte scrollwiel
  • On the fly DPI-switch
  • LED's
  • Kabel
  • Getextureerde zij grepen
  • Gewicht aanpas baar
  • Optisch

Minpunten

• Plastic ''chassis''
  • Rode LED's

Aanleiding

Ik heb deze muis gekocht voor 55,- bij de MyCom, wat een nette prijs is voor deze muis. Ik kocht hem als vervanging voor mijn Roccat Kone XTD, want die had nogal eens tracking-issues en lag niet meer lekker in de hand.
Deze review word een vergelijking en een review.

Ergonomie

Ik zlef vind het een erg comfortabele muis, een fijne thumb-rest aan de linker kant, welke een beetje grof is, voorderest heeft hij twee thumb-buttons aan de linkerzijde waardoor je makkelijk door je browser heen kunt navigeren of juist makkelijker kan kniven in je shooter. De bovenkant is glad, wat erg fijn is, iets wat misschien beter kon, was dat de knoppen niet vlak waren, maar iets hol, zoals bij de Razer DeathAdder. Aan de rechter kant zit ook nog een stuk plastic die wat groffer is, hierachter zit een opening, waardoor het wat minder comfortabel is om een palm-grip te gebruiken.

Het scrollwiel vind ik echt geweldig, hij is stevig, bied voldoende weerstand, wat bij de DeathAdder weer een probleem is voor mij, die vind ik veel te licht, en bij de Kone was 'ie weer veel te zwaar...

Functionaliteit

Het is een muis, die precies doet wat 'ie moet doen, voorderest zou ik niet echt weten wat ik hier nog meer over moet zeggen.

Precisie

Door de 5000 DPI optische sensor, is hij extreem precies, hij doet precies wat jij ook doet met je hand, dat is natuurlijk altijd gunstig.

Vormgeving

Hij is erg mooi vormgegeven, misschien iets minder mooi dan de M65, die een aluminium ''chassis'' heeft, maar zeker niet lelijk.

Het is niet een heel opzichtig ding, niet met veel flikkrende lichten en vreemde accenten. Hij heeft wel een rood corsair logo op de achterkant, wat rode lampjes om je DPI aan te geven en een rode gloed onder je scrollwiel. Opzich is rood geen verkeerde kleur, ik had zelf liever wit gehad, zodat het mooi past bij mijn K95, maarja, het is ook niet speciaal voor mij gemaakt natuurlijk. Het zou leuk zijn als 'ie RGB LED's zou hebben, maar dan zou 'ie waarschijnlijk niet meer zo budget-vriendelijk meer zijn.

De M45 is alleen in het zwart verkrijgbaar, de M65 is ook nog in het wit en militair groen te krijgen, wat opzich wel een leuke optie is.

Bouwkwaliteit

De M45 heeft een plastic frame, de M65 een van aluminium, dus ja, de bouwkwaliteit van de M65 zou technisch gezien betere bouwkwaliteit hebben, maar deze voelt ook zeer degelijk aan.
Ik vind hem zelf betrouwbaarder aanvoelen dan de DeathAdder en de Kone, bij de kone is na een simpele val mijn scrollwiel naar binnen gedrukt, die kon je er nog uittrekken, maar toch. De DeathAdder heeft het bij mij nooit prima uitgehouden, maar bij veel zie ik ook dat ze na een jaar een nieuwe moeten.

Drivers en ondersteuning

De drivers zijn op een disc bij de muis geleverd, maar deze moet je natuurlijk gewoon van de site van Corsair donloaden. Ze zijn zo gedownload, en is ook niks moeilijks aan natuurlijk.

In de software kan je de knoppen allemaal opnieuw instellen, de DPI-settings instellen, dus van het eerste profiel kan je de DPI verhogen en verlagen, wat ook voor profiel 2 en 3 mogelijk is. Voorderest zijn de gewoonlijke dingen als angle-snapping, pulling-rate etc. ook makkelijk terug te vinden in de software.

Prijs

De prijs van rond de 55,- is heel redelijk, ik zou zelfs zeggen misschien wel iets te laag voor wat je krijgt.
Voor je 55,- krijg je een hoop features, goede bouwkwalitiet en gewoon een meer dan prima muis. En tuurlijk, er ontbreken wat dingetjes, maarja, dat heb je voor 55,- het is ook echt geen ramp, het grootste nadeel zou ik zeggen zou zijn de rode LED's, maar dat is natuurlijk puur subjectief.

Heb jij ook een Corsair Raptor M45?

Thanks voor de review! Heb zojuist een nieuw exemplaar via V&A voor 40 euries weten te strikken. Volgens mij is het in deze prijsklasse een zeer goede muis.. Ik ben zeer benieuwd, krijg hem volgende week binnen :) Mijn huidige Steelseries Ikari is aardig op na 6 jaar intensief gebruik.
Ja, het is een een heel goede muis! Veel plezier ermee.

Dit is ook een van de weinige muizen die ik lang gebruik, de rest lag er al na een maand of twee uit!
Is de verste duimknop goed te bereiken, of moet je net als bij bijvoorbeeld de mx518 'reiken'?
Nee die is heel makkelijknte bereiken, prima als knife-knop in BF4 :).
Bedankt voor de review. :) Is het mogelijk om de verlichting uit te schakelen?
Die van het Corsair-logo is uit te schakelen, de lampjes die de DPI weergeven die blijft altijd aan.