Samsung LE52A856 Review

Anoniem: 262495
16 maart 2009, laatste update op 16 maart 2009, 1.325 views

Samsung LE52A856

We hebben dit fraai toestel nu ruim twee maanden in gebruik en dus tijd voor een echte beoordeling.
Configuratie:
- Kabel TV digitaal via HUMAX PVR.
- Blue Ray via Playstation 3.
- DVD via Philips hi-end DVD speler.
De beeldkwaliteit is zonder meer uitstekend te noemen. Zeker via de Blue Ray speler. Ik denk dat de beeldkwaliteit van dit toestel tot de beste hoort in deze klasse. Laatste delen van Batman en Pirates of the Carabians op BD zijn een visueel genot.
Ook het beeld van een DVD wordt keurig opgeschaald naar de full-hd resolutie van 1920x1080. Ziet er keurig uit.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Vormgeving
  • Gebruikersgemak

Minpunten

• Enstige firmware fout in Teletekst (teletekst ned 1, 2 en 3 doet toestel vastlopen)

Configuratie:
- Kabel TV digitaal via HUMAX PVR.
- Blue Ray via Playstation 3.
- DVD via Philips hi-end DVD speler.

Het geluid van het toestel zelf is matig. We hebben een losse zware 7-1 versterker met hoogwaardige luidsprekers voor het geluid. Dit is zonder meer nodig om het geluid niet onder te laten doen voor het beeld.

De bediening is prima. Handig dat op het toestel zelf ook een aantal aanraakknoppen zitten om snel uit te zetten.

Het toestel heeft wel 1 belangrijk gebrek. Er zit een behoorlijke fout in de firmware waardoor teletekst op Ned 1, 2 en 3 het toestel doet vastlopen. Er zitten meer foutjes in de firmware maar de teletekst fout is vrij ernstig. Hierdoor is het eigenlijk niet mogelijk om teletekst te gebruiken op ned 1, 2 en 3. Het toestel loopt dan binnen een halve minuut vast (software crash).

Dit probleem is bekend bij Samsung Nederland maar tot nu toe is het gebleven bij loze beloften om dit probleem te verhelpen.

Jammer dat de Samsung product manager dit ernstige probleem nog niet heeft kunnen oplossen want verder is het een uitstekend product.

Heb jij ook een Samsung LE52A856?

Jammer ... Ging er in de trein helemaal voor zitten. Misschien nog wat foto's?
Anoniem: 262495 21 maart 2009 01:23
Vervolg op review:

Ik heb Samsung om een reactie / update gevraagd over te teletekst problemen in de Firmware. De volgende ochtend had ik al een standaard antwoord om een firmware update te doen (van een firmware image uit november 2008 die al lang in het toestel geinstalleerd is.....) Jammer, weer niet geholpen:

------------------------------------------------------

Geachte heer/ mevrouw <naam verwijderd>,

Dank u voor uw email met betrekking tot de storingen aan uw LE52A856.

Wij adviseren u om eerst de firmware update uit te voeren. Volgt u de
volgende stappen:

- U gaat naar www.samsung.com;
- Service;
- Downloadcentrum;
- Voer de modelcode . . . . . in de zoek balk en klik op zoeken;
- Klik op de tapblad ‘firmware’;
- Download (indien aanwezig) de instructie eerst en neem deze door;
- Download de firmware en voer deze uit volgens de instructie.

De update wordt uitgevoerd.

Mocht de storing zich herhalen, adviseren wij u om contact op te nemen
met onze Contact Centre op het nummer 0900 – SAMSUNG(0900-7267864).
Vergeet u dan niet uw klantnummer te vermelden.

Indien u nog vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met ons Contact
Centre op het nummer 0900 – SAMSUNG (0900-7267864). Vergeet u dan niet
uw klantnummer te vermelden, zodat wij u beter en sneller van dienst
kunnen zijn.
Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

<naam verwijderd>
Contact Centre Medewerker
Samsung Electronics Benelux B.V.
www.samsung.com
---------------------------------------------------------------
Anoniem: 262495 28 maart 2009 17:31
Vervolg op dit traject:

e-mail ontvangen van SAMSUNG op 23-03-2009 dat voor 27-03-2009 er een firmware update op de SAMSUNG site zou staan, specifiek voor het teletekst probleem.

het is nu 28-03-2009 en helaas is SAMSUNG wederom haar belofde niet nagekomen.

Hier de e-mail van SAMSUNG customer care:

================================================
Uw klantnummer: <verwijderd>.

Geachte heer <naam verwijderd>,

Dank u voor uw e-mail met betrekking tot uw vraag over uw toestel
LE52A856S1M.

Dit probleem is bekend bij ons en wordtbehandeld door de specialisten,
voor aanstaande vrijdag zal er een update specifiek voor teletekst te
downloaden zijn op de website.

Indien u nog vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met ons Contact
Centre op het nummer 0900 – SAMSUNG (0900-7267864). Vergeet u dan niet
uw klantnummer te vermelden, zodat wij u beter en sneller van dienst
kunnen zijn.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

<naam verwijderd>
Contact Centre Medewerker
Samsung Electronics Benelux B.V.
===============================================

het is nu 28-03-2009 en helaas is SAMSUNG wederom haar belofde niet nagekomen.
er staat een nieuwe update : http://www.samsung.com/nl...enu=download&menu2=detail
deze is van 30 maart, ik ben zeer benieuwd of het probleem hiermee verholpen is.
Wil zelf namelijk ook graag dit toestel aanschaffen. :P
ik krijg hem maandag in huis,gekocht bij FOKA in rotterdam voor 899.Laat wel horen hoe deze is wel 40 inch.