€ 26,99 bij Amazon.nl

Logitech Wireless Marathon Mouse M705 Review

_l_Arjan_l_
23 oktober 2014, laatste update op 23 oktober 2014, 439 views

Logitech Wireless Marathon Mouse M705

Met de M705 koop je een goede muis voor 40 euro. De ergonomische vorm van de MX400/500 was naar mijn mening nog iets fijner dan deze muis, maar ook deze muis muist erg fijn.

Pluspunten

• goede prijs/kwaliteit verhouding
  • voelt stevig aan
  • meerdere apparaten op 1 ontvanger
  • gaat soepel over bureau heen door grote gliders

Minpunten

• Ergnomische vorm had nog iets beter gekund

Inleiding
Ik was op zoek naar een draadloze muis, om de hoeveelheid kabels op mijn bureau te reduceren. Ik gebruikte nu al jarenlang een Logitech MX400. Ik was erg tevreden over de ergonomie en prestaties van deze muis, dus ik zocht een muis met een soortgelijke vorm. De M705 was iets kleiner, maar qua vorm leek hij erg veel op de MX400 (de MX400 heeft volgens mij precies dezelfde vorm als de MX500).

Een ander belangrijk criteria was een lange batterijduur. Met 2AA batterijen en zuinige elektronica was de reputatie qua energieverbruik van de M705 erg goed.

Dus zodoende liep ik de winkel uit met de M705.

Functionaliteit en kwaliteit

Qua functies is de muis uitgerust met alles wat ik nodig heb:
- Horizontaal en verticaal scrollen
- Forward/backward toetsen
- Unifying ontvanger

Omdat mn toestenbord ook een unifying ontvanger gebruik heb ik de setpoint software geinstalleerd, zodat ik met 1 ontvanger gebruik kan maken van 2 devices. Dat werkt goed.

Ondanks de 2 batterijen vind ik de muis nog steeds licht genoeg. Hij is iets zwaarder dan de MX400, maar beweegt soepeler over mn bureau omdat er aan de onderkant een groter oppervlakte bedekt is met gliders.
De muis voelt kwalitatief goed aan. Scrollen met het scrollwiel geeft fijna feedback. De knoppen voelen ook degelijk aan.

Ik heb het idee dat hij qua nauwkeurigheid net zo goed is als mn vorige muis, maar ik gebruik mn muis voornamelijk voor office gerelateerde taken.

Ergonomie

De muis is iets kleiner dat de MX400. Mn handen zijn gemiddeld van grootte, maar ik vond de vorm van de MX400 net iets fijner omdat je daar ook steun had in de onderkant van mn handpalm. Dat zal echter ook door gewenning komen. De hand past goed over de M705 muis heen. Met de ergonomie zit het volgens mij wel goed.

Vergelijking met andere muizen

Ik heb even een foto gemaakt van een aantal muizen die ik gebruik, om je een idee te geven van het formaat en de mindere steun aan de onderkant van de handpalm.
- MX400 (al vaak genoemd)
- M705 marathon mouse
- M185 (kleine muis voor bij mn laptop)

Samenvatting en conclusie
Ik ben tevreden met deze aankoop. Met de M705 koop je een goede muis voor 40 euro. Over de batterijduur kan ik nog geen mededelingen doen. De ergonomische vorm van de MX400/500 was naar mijn mening nog iets fijner dan deze muis, maar ook deze muis muist erg fijn. Al met al geef ik hem 4 sterren.

+ goede prijs/kwaliteit verhouding
+ voelt stevig aan
+ meerdere apparaten op 1 ontvanger
+ gaat soepel over bureau heen door grote gliders
- Ergnomische vorm had nog iets beter gekund.

Heb jij ook een Logitech Wireless Marathon Mouse M705?