HTC Touch Pro Zwart Review

15 maart 2009, laatste update op 15 maart 2009, 514 views Rapporteer

Op zich is de Toch Pro een prima toestel, maar nu ik het een paar maanden in gebruik heb kom ik erachter dat het apparaat toch niet helemaal is wat ik ervan verwacht had. Hoewel het alles in huis heeft wat je maar van een telefoon kan beantwoorden zorgt de software ervoor dat het toestel eigenlijk alles een beetje kan. HTC heeft nog wel geprobeerd om met TouchFlo 3D het gebruiksgemak te verbeteren, maar je komt altijd weer terecht in de gebrekkige Windows Mobile software voor contacten, agenda etc. Daar moet echt nog een hoop aan gebeuren!

Pluspunten

• de hardware
  • fijne hoge resolutie op het display (640x480)
  • relatief groot toetsenbord met aparte toetsen regel voor de cijfers
  • de algemene software (windows mobile)
  • standaard is een hoop aanwezig (Office, Outlook, paar spelletjes, file browser). Maar verder kan ik daar echt niets positiefs over melden.
  • de specifieke HTC software (TouchFlo 3D)
  • TouchFlo ziet er goed uit, werk redelijk snel
  • Meestgebruikte functies snel te vinden (contacten, mp3, internet), launcher

Minpunten

• de hardware
  • de knoppen voorop het toetsenbord zijn niet goed in te drukken. Rondom de middenste knop zou je met een draaiende beweging moeten kunnen scrollen, maar dat wordt slecht opgepakt. Doordat alle toetsen uit 1 stuk materiaal gemaakt zijn, is het gevoelsmatig niet altijd duidelijk op welke knop je drukt.
  • onhandig knopje op het snoer van de headset. Als deze bijvoorbeeld even klem zit in de kraag van mijn jas wordt het al ingedrukt en begint het apparaat de laatst gebelde persoon nogmaals te bellen.
  • de algemene software (windows mobile)
  • eigenlijk is het een schande wat Microsoft een mobiel OS durft te noemen. Opstarten van programma's is traag, snel bij de juiste gegevens van een contactpersoon komen gaat niet, interface van de agenda/contacten is niet om aan te zien en mist handige overzichten. Misschien ben ik toch iets te verwend geweest met +10 jaar PalmOS, en daarom iets te veel bevooroordeeld.
  • de specifieke HTC software (TouchFlo 3D)
  • af en toe een beetje traag

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een HTC Touch Pro Zwart?

Probeer een wat langer verhaal te schrijven met de informatie die je in je positieve/negatieve eigenschappen hebt staan en dan alleen kort de punten samengevat daar neer zetten, is een stuk overzichtelijker en makkelijker om te lezen :)