Doordat de telefoon waterdicht is, zijn er klepjes nodig om de sd-kaart, simkaart en micro usb connector te beschermen. Het idee van deze klepjes is te begrijpen. Er zit alleen een nadeel aan het gebruik van klepjes. Na enige tijd zullen deze minder goed sluiten. (Dit is in ieder geval gebeurt bij mijn Xperia S). Als deze niet goed meer sluiten zal de telefoon dus niet meer waterdicht zijn. Iets wat een leuke feature is.
De oplossing hiervoor is handig. Aan de zijkant van de telefoon zit een aansluiting voor een magnetische lader. Dit is te vergelijken met de magsafe lader van Apple. Het gebruik van deze lader maakt de gehele ervaring bij het gebruiken van deze telefoon beter.
- geen ruzie met klepjes meer omdat ze net in de weg zitten bij het aansluiten van de lader.
- Telefoon is waterdicht want klepjes zitten dicht
- Telefoon valt niet van bureau als stoel de laadkabel meeneemt
Doordat er geen knop op de voorkant zit moet je het scherm normaal gesproken altijd met de vergrendelknop activeren. De oplossing hiervoor werkt over het algemeen prima. Twee keer achter elkaar op het scherm tikken en het scherm gaat aan.
Ik vind de camera zowel een plus als een minpunt. Bij bijna elke situatie is het mogelijk om een scherpe mooie foto te krijgen. Zeker met weinig licht gaat dit verbazingwekkend goed. Het minpunt aan de camera is alleen dat af en toe de autofocus je compleet in de steek laat. Hierdoor is mislukken naar mijn mening toch net iets te veel foto's