Thuis zijn we geen fans van stofzuigen. De twee indoor-katten die met ons samenwonen houden ook helemaal niet van stofzuigen! Echter moet het eigenlijk 2 keer per week gebeuren. Kattenharen en kattenbakkorrels en normale stof zijn altijd wel aanwezig. Na eeuwige discussie met mijn vriendin over wie er nu moet stofzuigen, hebben we samen besloten om een hulpje te kopen. We hebben eerst gekeken naar duurdere modellen, rond de 350 euro. Maar voor ons 50 vierkante meter appartement vonden we het beetje overdreven. Na een paar uur rondneuzen op internet kwamen we Dirt Devil M-607 tegen en dachten we: waarom niet.
Verpakking en Inhoud.
In de verpakking:
- M607 Spider
- 4 borstels (2 reserve, mogelijk nodig mochten de katten deze aanvallen...:))
- 2 filters waarvan ééntje al in de robot
- adapter
- gebruiksaanwijzing
Levering en bezorging gebeurde vlekkeloos. Daar hebben we niks op aan te merken. De robot was prima ingepakt en de handleiding voor assemblage was eigenlijk niet nodig.
Batterij op z'n plek en borstels in-klikken. Het voelde allemaal beetje goedkoop aan, maar onze verwachtingen waren al best laag. Na 1 minuut was de robot klaar om opgeladen te worden.
Appartement/werkgebied.
Het is ook wel handig om te vermelden welke obstakels de robot bij ons meemaakt. Ons appartement bestaat uit een woonkamer van ongeveer 35, gang van 6 en slaapkamer van 14 vierkantenmeter. In de woonkamer staan uiteraard paar stoelen, bureaustoel, grote hoekbank, paar kasten. In de slaapkamer een grote bed. Alle vloeren zijn van laminaat en de overgangen van kamers is een kleine drempel van ongeveer 7mm. Met al deze obstakels heeft de robot
geen moeite mee.
Aan het werk.
De stofzuiger moest eerst nog even 4 uur opladen. Vervolgens werd het spannend. Na het aanzetten begint de robot aan zijn schoonmaakronde, heel secuur reed hij rond in de woonkamer. Na ongeveer 30 minuten was het opvangbakje vol met haren. De batterij ging het eerste keer langer mee dan aangegeven, zo'n 1.5 uur heeft hij het volgehouden en hij moest het volgens de handleiding maximaal 60 minuten doen.
Functies.
De stofzuiger kent 3 stofzuigerfuncties. Je kan echter beter spreken van 1 functie en die is AAN. De stofzuiger wisselt na enkele minuten zelf van functie. In de handleiding wordt gesproken over "volledig automatisch werkende robot". Je kan het noemen wat je wilt, maar het is gewoon een dom apparaat met een timer per functie. De drie standen die hij kent zijn: toevalsmodus, circelmodus en randmodus. Laatste lijkt het beste te werken.
Als aanvulling kun je instellen welke drempels (valbeveiliging) hij wel of niet aan moet kunnen. Dit werkt volgens een lichtsensor die door middel van 3 schuifschakelaars in te stellen zijn, er zijn ook 3 sensoren (links, rechts en voor).
Accu.
De accu werkt na paar keer gebruik iets minder dan een uur. In deze uur is het opvangbakje bijna 2x vol. Missie geslaagd! Echter zouden we het niet erg vinden als de accu niet weer paar uur aan de adapter moet..
Conclusie.
Verwacht zeker geen wonderen. De robot is niet duivels goed of slecht. Hij doet gewoon zijn werk en we noemen hem Bob The Spider.

Werkt prima, echt een aanrader. Na paar weken verwachten we niet meer zonder te kunnen! Eigenlijk nu al.
Update 20-10-2014.
+algemene opmerking: nu paar dagen in bezit, de robot is maar 1 keer vastgelopen. Vloer blijft lekker schoon!
+kamerindeling info.
+accu
Update 17-04-2018.
Bobby werkt nog steeds! Accu is nog goed in staat om Bobby van genoeg kracht te voorzien dat hij lekker hard door kan werken. Bobby is handige aanvulling om door de weeks even stof te zuigen.
Update 01-12-2021
Schijnbaar is de accu op, opladen gaat prima maar helaas is Bobby na enkele minuten weer leeg. We hebben geen zin om honderden euros uit te geven voor een duurdere model. Daarom hebben we besloten om een nieuwe accu te bestellen, wellicht kan Bobby nog een jaartje mee. Nu nog hopen dat hij daar ook mee eens is. Volgens ons vond hij wel lekker om niks te doen. Eeuwige vakantie... Maar nog even niet!