Revo Blik Wi-Fi Zwart Review

TERW_DAN
14 maart 2009, laatste update op 17 november 2015, 2.454 views

Revo Blik Wi-Fi Zwart

Ik heb de Revo Blik als kerstpakket gekregen, en heb hem dus al een tijdje staan, maar het verbaasde me dat er nog niemand was die er een (volledige) review over had geschreven. Wat is de Revo Blik nu precies? De Revo Blik is een Internet Radio die via Wifi werkt. Het apparaat kan via Wifi radiostations binnenhalen zodat deze zonder PC te beluisteren zijn. Naast internet radiostations zoals je deze op bijvoorbeeld shoutcast kunt vinden kan het systeem ook overweg met MP3s van een netwerkshare of Fmradio. Verder is de Revo Blik ook als wekker te gebruiken. v11Cn7sQ Revo Blik Wifi bovenkant De Revo is een trapezium vormige radio van zo'n 26cm breed, 7cm hoog en 13cm diep. Het geheel komt in een zwarte...

Pluspunten

• mogelijkheden
  • geluidskwaliteit
  • gadgetgehalte

Minpunten

• geen webinterface
  • afstandsbediening moet precies gericht worden.
  • alleen nuttig in ruimtes waar geen pc is.

Wat is de Revo Blik nu precies?

[img=620]v11Cn7sQ[/img]
Revo Blik Wifi bovenkant

De Revo is een trapezium vormige radio van zo'n 26cm breed, 7cm hoog en 13cm diep. Het geheel komt in een zwarte uitvoering met een glimmende strook aan de voorkant waar het display in is verwerkt.
De speaker zit aan de bovenkant naast de knoppen om het geheel te bedienen. Naast de knopjes bovenop de radio zit er ook nog een kleine afstandsbediening bij.

[img=620]0Eob7cly[/img]
Revo Blik Wifi voorkant

Aansluitmogelijkheden.
De radio heeft in principe niet meer nodig dan stroomdraadje en vervolgens een FM of Wifi signaal om muziek te kunnen spelen. Maar er zijn nog wat meer aansluitmogelijkheden. Achterop de radio vinden we een 3.5mm jack voor bijvoorbeeld een koptelefoon, met daarnaast een tweetal tulp aansluitingen waarmee een stereo geluidssignaal doorgestuurd kan worden naar bijvoorbeeld een versterker.
Aan de zijkant vinden we nog een 3.5mm jack die een MPort wordt genoemd. Deze MPort is een input, waarmee een audiobron door middel van een enkele kabel aangesloten kan worden.

Revo Blik Wifi achterkant aansluitingen

Afspeelmogelijkheden.
In principe zijn er 4 modi waar uit gekozen kan worden. Internet Radio, Music Player, FM en Mport.

Internet Radio
Internet Radio biedt de mogelijkheden om met een radiostation of postcast te verbinden via Wifi. Vanuit het menu kan gekozen worden om te kiezen op locatie, genre, populaire stations, favorieten, nieuwe stations en er zelf eentje zoeken aan de hand van de naam.
Bij het zoeken op locatie wordt eerst een werelddeel, waarbij er keuze is tussen;
Asia,
Middle East,
North America,
Oceania,
Internet Only
Vervolgens kan het land gekozen worden. Per land hangt het af welke opties je krijgt. Zo krijg je voor Nederland alleen de optie om alle stations, of een stel highlighted stations te kiezen. Voor bijvoorbeeld de VS krijg je eerst een overzicht van alle staten en daarachter nog een heleboel genres.
Bij het zoeken op genre worden alle radiostations die beschikbaar zijn weergegeven en kan erop gezocht worden. Er zijn een kleine 60 genres, van alternatief tot wereldnieuws en van comedy tot gospel.
Zoeken op station kan op naam van het station en de zoekresultaten komen netjes in een lijstje te staan. De zoekfunctie pakt gelijk alle beschikbare stations mee.

De lijst met stations wordt door middel van www.wifiradio-frontier.com geregeld. Het is mogelijk je hier te registreren en op deze manier favorietenlijsten aan te maken.

Een nadeel is dat sommige stations niet werken en simpelweg een 'network error' laten zien (terwijl de streams op zich wel in de lucht zijn, omdat ze met Winamp bijvoorbeeld wel gewoon werken op mijn systeem. Zonder een duidelijke foutmelding is er helaas niet bijzonder veel wat er aan te achterhalen is.

Musicplayer.
De Musicplayer verbindt naar shares op het lokale netwerk en speelt vanaf hier MP3tjes af. Een nadeel hiervan is wel dat de directories en files door elkaar staan op alfabet. Het is niet duidelijk te zien wat nu directories en wat nu bestanden zijn. Verder kan het lastig zijn om door lange directories heen te scrollen, omdat je dan vaak op het knopje moet drukken. Ingedrukt houden lukt uiteraard wel, maar dit duurt wel heel erg lang. .PLS en .M3U lijsten worden voor zover ik heb kunnen testen niet door de Blik Wifi ondersteund.
Verder gaat het afspelen van MP3tjes vrij vlot. Het laden van een mp3tje duurt minder dan een seconde en als het MP3tje is afgelopen gaat het ding gewoon verder met de volgende in de lijst.

Directory selectie

FM.
De FM functie is precies zoals je kunt verwachten van een FM-radio. Je schuift de antenne uit en laat de radio frequenties zoeken en je hebt geluid. Zo simpel werkt het ook bij deze radio. Indien er tekst mee wordt gestuurd dan zal de Blik Wifi dit ook laten zien.

MPort.
Het idee achter de MPort is vrij simpel. Prik een 3.5mm jack met geluid erop in de MPort en je stuurt het over de speaker in de Blik Wifi. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de MPort modus te selecteren en evt het volume te regelen. De rest gaat vanzelf.

[img=620]03mm4MyH[/img]
Revo Blik Wifi MPort

Netwerkmogelijkheden.

De Blik Wifi biedt ondersteuning voor WEP, WPA, WPA2 en open netwerken. Hij kan automatisch scannen naar beschikbare netwerken, maar het is ook mogelijk om zelf een netwerk in te geven. Dit kan gedaan worden op de radio zelf door met de afstandsbediening door een aantal regels met letters te scrollen en de juiste te selecteren. Het wachtwoord/netwerkkey kan op dezelfde manier worden ingevoerd.

Invoeren SSID met textregels

selectie WLAN

Bediengemak
De menu's zitten redelijk logisch in elkaar, al is het soms nog wat lastig om er doorheen te klikken, bijvoorbeeld omdat je niet iedere keer op dezelfde plek in het menu komt (en als je nog een radiozender aan hebt staan deze gelijk gaat verbinden en je dus geen menu ziet).
Er is een help functie aanwezig, ook al is deze beperkt (2 FAQvragen). De antwoorden hierop worden ook als geluid doorgestuurd, dus je hoeft niet iets vanaf een veel te klein display af te lezen.
Het intypen van letters is een beetje omslachtig, maar bij gebrek aan een keyboard is er niet echt een andere mogelijkheid. Een webinterface om het ding in te stellen zou heel veel makkelijker zijn, maar die ontbreekt helaas.

[img=620]YRqQ9TOj[/img]
Afstandsbediening

De meegeleverde afstandsbediening heeft een redelijk bereik, met als 1 redelijk nadeel, en dat is dat je recht voor de Blik Wifi moet staan wil het ding daadwerkelijk reageren. De afstandsbediening heeft verder geen knopjes waar vuil oid tussen kan gaan zitten, omdat de afstandsbediening gebruik maakt van een soort plastic laag waar de knopjes onder zitten. De afstandsbediening is erg compact en maakt gebruik van 1 5V knoopcel.

Zoeken door lange lijsten blijft een lastige klus, want je moet heel vaak op knopjes drukken en daarnaast heel lang wachten. Echt ideaal is het dan niet. Bij normaal gebruik is het niet zo'n probleem, maar als je hem helemaal in wilt stellen dan zou het toch makkelijk zijn als je dit gewoon via een webinterface kon doen.

Als bestandsnamen of directorynamen te lang zijn dan is het een kwestie van het item highlighten (dan komt er een > voor te staan) en even te wachten. De naam begint te scrollen zodat deze dan helemaal te zien is. Op zich werkt dit prima, maar zeker als je veel MP3s hebt van bijvoorbeeld dezelfde artiest dan is dit vrij tijdrovend.

textscroll

Geluidskwaliteit.

De geluidskwaliteit is prima te noemen voor het ding. Als je het geluid vol open zet dan wordt het niet vervormd, het enige dat op een laag volume lijkt is alsof het geluid een beetje gedempt klinkt, maar op zich is dat niet echt een grote issue. Helaas zit er geen digitale input of output op, dus als je geluid uit wilt sturen dan moet dat analoog, maar ook op deze manier is de geluidskwaliteit meer dan prima. Zelf ben ik alles behalve een audiofiel, dus wellicht dat ik het snel acceptabel vind, maar het geluid is meer dan prima. Van de geluidskwaliteit heb ik helaas geen foto kunnen maken.

De Revo Blik Wifi is een leuk hebbeding. Zelf zou ik zoiets nooit gekocht hebben, maar hij is op zich wel grappig.
Hij staat nu op m'n kamer bovenop m'n pc, waar het ding bijzonder weinig meerwaarde heeft. Immers, streams kan ik net zo makkelijk vanaf m'n pc luisteren en dat gaat nog eens een stuk gemakkelijker ook. Maar dit ding is prima bruikbaar voor plekken waar je niet direct een pc bij de hand hebt of wilt hebben. Bijvoorbeeld de woonkamer, keuken of badkamer. Waarschijnlijk dat ik het geval ook veel beter zal gebruiken als ik meer ruimte heb dan alleen 1 kamer.

Prijs
Over de prijs kan ik niet bijzonder veel zeggen, ik heb hem niet zelf gekocht. Ik denk alleen niet dat dit iets zou zijn dat ik zelf snel zou kopen, maar daarmee is het lastig te zeggen of het ding het geld wel of niet waard is. Het geval is voor hetgeen wat het kan het geld wel waard, mits je het ook echt nodig hebt. Ik zelf kan het ook op mijn pc, dus de toegevoegde waarde is op dit moment nog niet bijzonder groot, maar wellicht dat dat nog verandert.

Links
Productpagina van de fabrikant
Wifiradio-frontier.com

Heb jij ook een Revo Blik Wi-Fi Zwart?

Leuke review om te lezen. Duidelijke alinea's de foto zijn ook lekker duidelijk. Nog een paar daagjes en dan heb ik ook zo'n geval in huis ;)

Ik wil 'm vooral gaan gebruiken als wekker en voor de rest gewoon als internetradio. FM-signalen komen hier niet altijd goed aan, dus die internet radio zal zeker voor verbetering zorgen.

Hier in Nederland is hij vrij duur, maar @ Ebay kan je ze vinden voor zo'n 50 á 60 euro, wat gewoon goed te doen is.

Klopt het trouwens dat er een code meegeleverd word met de Revo Blik voor de Frontier Radio Portal? Dit omdat je bij de aanmelding een code moet invoeren.
Je krijgt wel iets van een code meegeleverd waarmee je kan registreren. Ik heb het zelf nog niet gebruikt. Ik ben ermee aan de slag gegaan om dit reviewtje te schrijven, maar heb het ding verder eigenlijk niet in gebruik (erg genoeg).