Jammer dat je zo een korte review schrijft over een product waar zoveel over te vertellen is.
Ik ben zelf maar opzoek gegaan naar wat extra info.
Zo biedt dit apparaat volgens de specs de volgende functies (die je slechts zo nu en dan zijdelings aanstipt):
* Panorama View3D
* Reality View Pro
* Spraakherkenning Pro
* Rijstrookassistent Pro
* TMC Pro
* Installatie van de nieuwste Bluetooth-generatie voor handenvrij bellen met geïntegreerde microfoon
* Digitaal fotoalbum
* NAVIGON Sync.
* MP3-speler
* FM Radio Transmitter
* Text-to-speech
* Radar Info
* Meer dan 2 miljoen bijzondere bestemmingen (POI)
* Intuïtief bedieningspaneel
* Duidelijke 2D en 3D-kaartenweergave
* Extra groot, briljant 4,8" touchscreen-display
* Overzichtelijk 16:9 formaat
* met kaarten van Europa met 40 Europese landen
* NAVIGON Sync
1beschikbaar in de volgende talen: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Zweeds
2Gratis TMC-ontvangst is mogelijk in de volgende landen: A, B, CH, D, DK, E, F, N, NL, S. Voor D, GB, FIN en F gratis TMC Pro-ontvangst.
3Beschikbaar in A, CH, D, E, F, GB, I, IRL en S.
4Radar Info is niet in ieder land toegelaten. Informeert u zich over de wettelijke situatie in het land dat u wenst te bezoeken. Niet verkrijgbaar in Zwitserland
Elk kwartaal een gratis (!) update van Navigon.
Dit is niet (helemaal) in overeenstemming met wat ze op hun site zeggen (of misschien toch zie verder):
* Eenmalige betaling voor 24 maanden service
* Regelmatige updates door experten
* Automatische informatie bij nieuwe updates
Als je dan doorklikt op "Nu kopen", kom je allerlei toestellen tegen, maar geen 8110. Heb je het met de 8110 dan gelijk afgekocht, of staat die gewoon nog niet op die pagina op de site?
Die 2 Mb is slordig, maar tegenwoordig niet meer onoverkomelijk. Hoe groot is het grootste toepasbare geheugenkaartje (SD??) eigenlijk.
Wat betreft Bluetooth en handsfree bellen: Ik vind het altijd nadelig dat iedereen mee kan luisteren. Daarnaast is vaak de kwaliteit van die ruimte microfoons erg slecht (galm, slecht verstaanbaar voor de nadere kant, motorgeruis, enz.). Hoe zit dat bij jouw exemplaar, is hij toepasbaar of moet ik maar gewoon mijn oortje blijven gebruiken als ik de 8110 aangeschaft heb.
Het geluid komt over je radio, als ik het goed begrijp (FM Transmitter). Wil dat zeggen dat als je je navigatie aanzet je je radio en/of cd-speler niet meer kunt gebruiken?
De Radra-info mag die nu wel of mag die nu niet in Nederland? Vroeger had ik zo'n heerlijke Stinger in de auto, die mag in ieder geval niet meer (weg 2000,= gulden.....).
Ik heb hem nog liggen voor geïnteresseerden....

De file-updates via RDS zijn die volledig, of is het vergelijkbaar met de gesproken tekst via RDS. Het lijkt mij dat je aan dat laatste niets hebt i.c.m. een routeplanner.
Toch wel erg onder de indruk van het apparaat. Komt zeker op mijn shortlist te staan. Alleen jammer dat het niet functies zoals van een Street Pilot voor op mijn motor ondersteunt.
Bedankt voor je (wel wat te korte) review.
Oja, voeg nog eens een paar mooie foto's bij. Het apparaat verdient het wel.....